Vastattu

Ilmaiset HD-kanavat ei näy (antenniverkko)


Ongelmani on seuraavanlainen: ilmaiset HD-kanavat ei näy (Yle). Ne näkyy kanavalistauksessa, mutta kun valitsee esim. yle 1 HD:n, niin ilmestyy teksti "sisältöä ei voi näyttää". Asun Helsingin kantakaupungissa ja taloyhtiössä on antenniverkko. Nettiyhteys (Elisan laajakaista) toimii hyvin ja esim. yle Areena toimii Viihde-digiboksin kautta. Kaikki muu toimii siis hyvin, mutta HD-kanavat ei näy. Olen jo palauttanut digiboksin tehdasasetukset ja hakenut kanavat uudelleen. Hankin Viihteen juuri sen takia, että saisin Ylen HD-sisällöt näkyviin (näin neuvottiin Elisan liikkeessä, että pitää hankkia viihde, että ne saa näkyviin), mutta ei vaan onnistu sitten millään :-( 
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi terda 8 March 2016, 11:38

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

12 kommenttia

Tervetuloa Palstalle
 • ? !  Kanavapaikalta 511 yrität sitä YLE TV1 HD:ta katsoa ?
 • Ei vaan 21:lta, kun luki, että se on siinä. Mutta kokeilin nyt selailla, niin löytyihän se 511 ja toimii. En vain älynnyt etsiä enää toisesta paikasta. Saako nuo jotenkin vekslattua siten, että ylen HD:t saisi suoraan kaukon numeroilla 1 ja 2 valittua? 
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +5
  terda kirjoitti:

  Saako nuo jotenkin vekslattua siten, että ylen HD:t saisi suoraan kaukon numeroilla 1 ja 2 valittua?   Ei onnistu digiboksilla.
  terda kirjoitti:

  Ei vaan 21:lta, kun luki, että se on siinä.  Tuo johtuu tästä http://www.digita.fi/medialle/tiedotteet/ylen_hd-lahetysten_jakelu_paattyy_digitan_antenni-tv-verkossa_vuoden_2015_lopussa.4295.news eli antenniverkon lähetykset ovat loppuneet, mutta kanavapaikat ovat edellen verkossa olemassa ,eli kanava "löytyy", mutta siinä "ei ole mitään näytettävää".
  Käyttäjätaso 7
  sakarialanne kirjoitti:

  terda kirjoitti:

  Ei vaan 21:lta, kun luki, että se on siinä.  Tuo johtuu tästä http://www.digita.fi/medialle/tiedotteet/ylen_hd-lahetysten_jakelu_paattyy_digitan_antenni-tv-verkossa_vuoden_2015_lopussa.4295.news eli antenniverkon lähetykset ovat loppuneet, mutta kanavapaikat ovat edellen verkossa olemassa ,eli kanava "löytyy", mutta siinä "ei ole mitään näytettävää".  Hmmmm....  Sakarille tiedoksi , että vain Digita lopetti YLE:n HD-kanavien lähetyksen UHF-verkossaan (Kanavapaikat 31 ,32 ja 35). DNA sen sijaan lähettää YLE:n HD-kanavia VHF-verkossaan kanavapaikoilla 21,22,25 ja 27.  https://www.dna.fi/documents/15182/60609/Antenni-TV-kanavakartta.pdf/3bf47c53-487a-4097-b005-2f770c3fe6a7  Toki DNA:n verkon peitto on paljon pienempi kuin Digitan.  PS. Vai onko niin , että Elisan digibokseissa ei ole VHF-alueen DVB-T2-viritintä?
  Sokrates kirjoitti:

  sakarialanne kirjoitti:

  terda kirjoitti:

  Ei vaan 21:lta, kun luki, että se on siinä.  Tuo johtuu tästä http://www.digita.fi/medialle/tiedotteet/ylen_hd-lahetysten_jakelu_paattyy_digitan_antenni-tv-verkossa_vuoden_2015_lopussa.4295.news eli antenniverkon lähetykset ovat loppuneet, mutta kanavapaikat ovat edellen verkossa olemassa ,eli kanava "löytyy", mutta siinä "ei ole mitään näytettävää".  Hmmmm....  Sakarille tiedoksi , että vain Digita lopetti YLE:n HD-kanavien lähetyksen UHF-verkossaan (Kanavapaikat 31 ,32 ja 35). DNA sen sijaan lähettää YLE:n HD-kanavia VHF-verkossaan kanavapaikoilla 21,22,25 ja 27.  https://www.dna.fi/documents/15182/60609/Antenni-TV-kanavakartta.pdf/3bf47c53-487a-4097-b005-2f770c3fe6a7  Toki DNA:n verkon peitto on paljon pienempi kuin Digitan.  Kiitos sulle tarkennuksesta Sokrates ! (yritänpä muistaa tämän)
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
 • ? Yleisesti ottaen ei ole T2 viritintä bokseissa. Perus T vain. HD lähetykset iptv:nä pelkästään saatavilla tässä boksissa.
 • ? Mahdollisesti noita kanavapaikkoja pystyy myöhemmin jatkossa muokkaamaan haluamilleen paikoille. En mene lupaamaan, mutta yksi juttu joka ollut mietinnässä jos saataisiin boksille päivityksellä tulemaan.
 • Käyttäjätaso 7
  Urhokas kirjoitti:

  @Sokrates Yleisesti ottaen ei ole T2 viritintä bokseissa. Perus T vain. HD lähetykset iptv:nä pelkästään saatavilla tässä boksissa.  No ei tuo ihan tarkkaan ottaen pidä paikkaansa. Muista bokseista en tiedä , mutta ainakin Netgem N7700:n raudassa DVB-T2-viritin on.  http://www.netgem.com/datas/media/1363108406_ProductSheet-N7700-04032013.pdf  Ei teidän tarvitsisi kuin palauttaa myös softaan tuki , jonka olette tyhmyyksissänne poistanut.
  Käyttäjätaso 3
  Kunniamerkki
  Oliko siihen joku syy, että 7700:lla ei voi kaapelissakaan katsoa HD-kanavia muutoin kuin IPTV:n kautta? Onko raudassa säästetty niin paljon, ettei tuon tuki ole mahdollista? Lähinnä toivoisin, että seuraava boksi jonka valitsette, voisi olla yhtä kätevä kuin 7700 mutta tarjoaisi Pacen kuvan. ja äänenlaadun. Tiedän kyllä että näin ei tule koskaan tapahtumaan, mutta silti hölmönä kuvittelen ja toivon.  Terveisin nimim. epätietoinen
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki
  Kyllähän ne vapaat hd-kanavat N7700 boxilla näkyvät kaapelissa. 21,22 jne paikoilla ainakin elisan verkossa.
  Käyttäjätaso 3
  Kunniamerkki
  mikalin kirjoitti:

  Kyllähän ne vapaat hd-kanavat N7700 boxilla näkyvät kaapelissa. 21,22 jne paikoilla ainakin elisan verkossa.
  Ylen kanavat kyllä mutta esim. MTV3 HD puhumattakaan maksukanavista ei näy. Ne pitää väkisin tuutata IPTV:stä jolloin saa kärsiä siitä 30s-1min lagista ja paikoin huonontuvasta kuvanlaadusta. Vaihtoehtona kun olisi se, että ne näkisi suorana täydellä laadulla. Mutta turha toivohan se on, tiedän.
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +5
  Fiiu kirjoitti:

  mikalin kirjoitti:

  Kyllähän ne vapaat hd-kanavat N7700 boxilla näkyvät kaapelissa. 21,22 jne paikoilla ainakin elisan verkossa.
  Ylen kanavat kyllä mutta esim. MTV3 HD puhumattakaan maksukanavista ei näy. Ne pitää väkisin tuutata IPTV:stä jolloin saa kärsiä siitä 30s-1min lagista ja paikoin huonontuvasta kuvanlaadusta. Vaihtoehtona kun olisi se, että ne näkisi suorana täydellä laadulla. Mutta turha toivohan se on, tiedän.  Älkää vinkuko. Nämä ominaisuudet ovat pitkän tuotesuunnittelun ja -kehittelyn tuloksia ja vain maksavan asiakkaan parasta ajatellen. :p