Netgem 7700 käynnistyy öisin itsestään?


Eli kyseinen laite käynnistyy itsestään yön aikana, ja tämä tapahtuu joka yö. Onko muilla vastaavaa ongelmaa, tai jopa ratkaisua asiaan?

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

19 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
@telakone: Öisin N7700 käy tutkimassa, onko tullut uusia kanavia ja/tai päivityksiä. Ihan normaalia siis, eikä siihen voi käyttäjänä itse pahemmin vaikuttaa.
Päivitykset on käynyt itselläkin mielessä ja sen kyllä ymmärrän, mutta että boksi on joka aamu päällä...?

Onko tämä siis ominaisuus, ja myös muut boksit käyttäytyy samoin?
Käyttäjätaso 3
Kunpa tuo käynnistyisikin vain yöllä... Oma boksini on käynnistynyt jo kauan lähes joka päivä iltapäivällä tai illalla, esim. 15.55, 16.55, 19.55 tai 21.55. Siis aina viittä vailla täyden tunnin, mutta yleensä vain mainittuina tunteina, joskus jonakin muuna tuntina, mutta ei koskaan ennen 14.55.

Ei vaikuta resetit eikä päivitykset. Ja jos jonakin päivänä tuota alkaa kytätä, sepä ei käynnistykään sinä päivänä ollenkaan. Mutta sitten kun silmä välttää, niin taas palaa vihreä valo lootassa ja kun asetuksista käy katsomassa boksin tiedot, käyttöajasta voi laskea taaksepäin käynnistymisajan eli edellinen tunti:55.

Eipä tuo minua enää haittaa, koska boksi myös yleensä sammuttaa itsensä parin tunnin päästä - paitsi joskus. Olin äskettäin pari päivää poissa ja palatessa boksi oli päällä ja käyttöaika näytti paria päivää. Eli ei se osannut mennä edes valmiustilaan. Eli sellainen veitikka tämä boksi... Onneksi on kuituyhteys niin ei hidasta nettiä vaikka HD-kanavaa näyttäisi koko ajan vaikkei ole katsojia.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Hmm, tuo on hiukan outoa kyllä että boksi käynnistelee itseään jatkuvasti. Tapahtuuko tuota siis useamman kerran päivässä? Onko tuota vielä koitettu tutkia tarkemmin vikapuolen kanssa? Lisäilehän tuo sun asiakasnumero profiiliisi niin voidaan tarvittaessa katsoa lähemmin.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Täällä boksi tekee samaa. Olen huomannut että tämä on yhteydessä päivitystarkistuksiin. Käynnissäoloajasta ja viimeisimmästä päivitystarkistuksesta voi laskea että kun laite tarkistaa päivitykset boksi herää ja jää päälle.

Varsinaisesti ei ole ongelma, eipähän tarvitse odotella käynnistymistä 😃 Ilmeisesti ei kuitenkaan ole kyseessä suunniteltu ominaisuus.
Täällä tekee samaa. Eikait se muuten häiritsisi, mutta kun on sellainen yleiskaukosäädin, joka toimintoa aloittaessa käynnistää (lähettää power-nappi käskyn) kaikki toiminnon laitteet, tuleekin sammuttaneeksi digiboxin. Joka pitää sitten käynnistää uudelleen ja se vie noin ikuisuuden.
Ei olis ongelmaa, jos päivityksen jälkeen älyäisi myös sammuttaa itsensä...
Voisihan sitä boxia pitää toki päälä voorevö, mutta kun se juutas käy aikas kuumana ja tuo yleiskaukosäädin ei ymmärrä että ohjattavat vehkeet olis koko ajan päällä niin joutais olla sammuksissa joutoajat...
Eli vehkeet on kaikki off, kun aloitetaan ja siitä eteenpäin...
Meillä on tismalleen sama ongelma. Elisa viihde tuli taloon pari viikkoa sitten ja alettiin ihmettelemään miksi laite aamuisin on päällä vaikka se on edeltävänä iltana sammutettu. Tätä tapahtuu useamman kerran viikossa (3-4 kertaa). Erittäin häiritsevää! Sanotaanko että on viikon tai pari matkalla ja Elisa viihteen boksi pörrää kotona itsekseen.

Elisa - milloin saadaan tähän korjaus?

T. Bosa
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Tämä digiboksin päälle jääminen päivityshakemisen jälkeen on digiboksin valmistajalla tutkinnassa. Boksin kuuluisi sammua päivitysten jälkeen ja normaalisti niin tekeekin. Tämä ongelma vaikuttaa koskevan vain osaa Viihde-asiakkaista ja ilmenevän vain tiettyjen laitekombojen kanssa. Mutta asia siis on tutkinnassa laitevalmistajalla. 🙂
Moi. Kiitos vastauksesta. Miten saan tämän automaattipäivityksen kytkettyä pois päältä? En halua että laite käynnistyy itsekseen. T. Jani
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Moi. Kiitos vastauksesta. Miten saan tämän automaattipäivityksen kytkettyä pois päältä? En halua että laite käynnistyy itsekseen. T. Jani

Tietääkseni et mitenkään ellei sitten ilman boksiin tulevaa verkkoyhteyttä olisi mahdollista, mutta en mene tästä kyllä takuuseen.
Onko tieto milloin seuraava ohjelmistopäivitys tulee johonka mahdollinen korjaus olisi sisällytetty. Tämä on varsin fataali bugi, joka tulisi olla prioriteettilistalla showstopper kategoriassa. Välitätkö tietoa eteenpäin tuotepäällikölle ja kehitystiimille? Jos mahdollista, niin laitatkonprivana tuotepäällikön yhteystiedot, niin voisin olla yhteyksissä suoraan häneen?
Muutama päivä sitten n7800 päivittyi versioon 7.4.01-35 ja sen jälkeen on aamuisin ollut boksi päällä ainakin kahdesti.

Aiemmin ei tuota ole tapahtunut.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Tämä digiboksin päälle jääminen päivityshakemisen jälkeen on digiboksin valmistajalla tutkinnassa. Boksin kuuluisi sammua päivitysten jälkeen ja normaalisti niin tekeekin. Tämä ongelma vaikuttaa koskevan vain osaa Viihde-asiakkaista ja ilmenevän vain tiettyjen laitekombojen kanssa. Mutta asia siis on tutkinnassa laitevalmistajalla. :)

Moi. Olisiko mahdollisesti antaa esimerkkiä tästä "laitekombosta"? Tai edes tietoa onko kyseessä tietyt modeemi-digiboksi yhdistelmät vai digiboksi-televisio yhdistelmät vai kotiverkon sisältämät laitteet? :?

Olisi nimittäin ihan mielenkiintoista testailla. Kun nyt ei pääse mitenkään kiinni siihen että mikä tätä aiheuttaa, kun toiminta on niin kummallista. Välillä on boksi viikon ajan aamuisin päällä, välillä taas joka toinen jne. enkä millään keksi mikä välissä muuttuisi 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Itselläni ei ole tiedossa mitään tarkkoja merkkejä tai malleja noista komboista, millä tätä on havaittu. Itselläni muuten aina joskus silloin tällöin tekee boksi samaa. 😛
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Tajusin juuri, että veikkaukseni päivitysten hakuun liittyvästä käynnistyksestä saattoi olla virheellinen. Boksihan tarkistaa päivitykset käynnistysten yhtedeydessä, eikös juu? Eli käytännössä on ihan loogista että käynnissäoloaika ja viimeisin päivitystarkistus täsmää yksi yhteen.

Ei ihan tullut ilmeisesti ajateltua loppuun :D

Noh, boksin sielunelämä jääköön mysteeriksi :8
Hei. Teidän laitevalmistaja on nyt yli viikon tutkinut itsestään päälle menevää Elisa Viihde boksia. Onko syy käyttäytymiselle selvinnyt ja milloin saadaan korjaus tehtyä? Menneen viikon aikana boksi on käytännössä mennyt itsekseen päälle päivittäin (eikä sammunut).
Mittasin ton viihdeboxin kulutuksen. Käynnissä 7 W ja valmiustila 6 W. Paljon menee turhaa kulutusta, kun aina aamulla kaikilla boxi valmiustilassa.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +8
Mittasin ton viihdeboxin kulutuksen. Käynnissä 7 W ja valmiustila 6 W. Paljon menee turhaa kulutusta, kun aina aamulla kaikilla boxi valmiustilassa.mulla ei kuluta yöllä virtaa yhtään kun sammutan laitteen kun menen nukkuun jatkojohdosta
Oli mullakin jonkin aikaa kytkin välissä, mutta ajattelen elisan hoitavan ko. robleeman.