Kysymys

Sony KD55XE7096 ääni ongelma


  • Uusi OmaYhteisön jäsen
  • 1 kommentti
Moi, hankin otsikon mukaisen television noin viikko sitten ja on ilmennyt seuraavanlainen ongelma. Kun televisio ja viihde ovat olleet esim. yön yli pois päältä, niin television käynnistäessä tulee pelkästään kuva, mutta ei ääntä. Äänen saa kuulumaan, kun ottaa viihteestä kokonaan virtajohdon pois ja laittaa päälle. Ongelmaa ei tule, jos tv ja viihde ovat olleet esim. muutaman tunnin vain pois päältä. Vanhan tv:n kanssa vastaavanlaista ongelmaa ei ollut missään vaiheessa, joten luulisin ainakin ettei esim. HDMI johdossa ole ainakaan vika.

Onko vastaavanlaisia ongelmia ollut muilla?

Kiitos

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Ensimmäiseksi kokeilisin vaihtaa HDMI -liitäntää televisiossa. Lisäksi, jos HDMI-CEC on käytössä, ota se pois käytöstä.
Kiitos vastauksesta.

Lyhyellä testailulla tuo ei vielä ole auttanut. Otin pois Bravia syncin ja olen kokeillut eri hdmi sisääntuloja. Esim playstationin kanssa ei tätä ongelmaa ole. Tuo ongelma tuntuisi kyllä vahvasti liittyvän nyt tuohon aikaan kuinka kauan tv on ollut suljettuna, koska silloin tuota ongelmaa ei ole, jos tv ollut pois päältä vain muutaman tunnin.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Kannattaa kokeilla resetoida tuo digiboksi myös. Ongelma saattaa olla myös siinä päässä, ei välttämättä itse televisiossa. Lisäksi digiboksin äänenvoimakkuus olisi hyvä olla täysillä ja säädät sen sitten televisiosta sopivaksi.

Eikä missään nimessä haittaa, että testaat myös toista HDMI -kaapelia.

Tuon television käyttöohjeet löytyy täältä. Kannattaa tsekata nuo television AV -asetukset vielä läpi. Ohessa Sonyn checklist (lontooksi), mikäli television kaiuttimista ei tule ääntä tai äänenvoimakkuus on alhainen.
https://www.sony.com.my/electronics/support/articles/00023579
Hei,

LG OLED55C8 55" Smart 4K Ultra HD OLED -televisio hankittu ja aika lailla sama ongelma. Välillä puuttuu ääni ja välillä ääni ja kuva kun ovat pidempään pois päältä. Korjaantuvat viihteen virtajohdon irroittamisella. Digiboksi on hyvin lämmin vaikka ei ole päällä.

-Perttu
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Vaikuttaa liittyvän siis jollain tapaa tuohon Viihteen laitteeseen tuo ongelma. Jos kerran useammalla eri televisiolla alkaa olemaan samaa ongelmaa. Kannattaa kokeilla tuota digiboksin resetointia. Jos sekään ei auta, yhteyttä Elisan asiakaspalveluun ja sitä kautta uutta laitetta tilalle.
https://elisa.fi/asiakaspalvelu/yhteystiedot/

Onko tuolle digiboksille tullut jotain päivityksiä, joiden jälkeen tämä ongelma olisi alkanut? Softabugi voisi olla myös tuon takana ja silloin ei välttämättä edes laitevaihto auta, koska uusi digiboksi hakee saman viallisen softan itseensä ja sitten ollaan taas lähtöpisteessä.

Osallistu keskusteluun