Vastattu

TLC ei näy kaapelissa

  • 27 July 2017
  • 3 kommenttia
  • 7963 katselukerrat

Miksi TLC kanava ei näy kaapelissa? Ymmärtääkseni sen pitäisi näkyä. Palautin tehdasasetukset ja kanavahaku löysi vain 19 kanavaa. Sekin tuntuu aika pieneltä luvulta. Mikä se on vikana?!
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi irritus 28 July 2017, 11:47

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21
19 on järkeenkäyvä määrä kanavia antennitaloudessa vastaanottimella, jossa on DVB-T viritin.

Nyt pitäisi varmistaa useampikin asia:
  • Onko taloyhtiössä ylipäätään kaapeli-tv? Kysy isännöitsijältä tai naapurilta.
  • Onhan vastaanottimesi varmasti kaapeli-tv vastaanottoon soveltuva, eli ominaisuusluettelosta löytyy merkintä DVB-C?
  • Mikäli vastaanottimesi on moninormilaite (DVB-T & DVB-C tai DVB-T & DVB-T2 & DVB-C), olethan yrittänyt virittää nimenomaisesti kaapelikanavat eli DVB-C?
  • Tukeeko vastaanottimesi MPEG-4 kuvamuotoa? TLC lähetetään kaapeli-tv-verkkoihin MPEG-4 kuvamuodolla ja antennivastaanottoon MPEG-2 kuvamuodossa. Vanhat vastaanottimet eivät osaa näyttää MPEG-4 muotoista kuvaa.

Näkyykö muuten kanavapaikalta 28 Estradi? Jos näkyy, kyseessä on antennivastaanotto.

Mikäli huoneistossa on useampia antennipistorasioita ja osa vaikuttaa jälkiasennetuilta, kokeile kaikki antennirasiat läpi. Harvinaista kyllä, mutta joskus taloyhtiössä kaapeli-tv on kytketty vain osaan huoneistoista. Tällöin siellä voi olla kaapeli-tv rasiat erikseen, etenkin jos kyse on yli 20 vuotta vanhasta rakennuksesta.
Taloyhtiössä on kaapeli, käytössä on elisa viihde, jotenka en näe mistään MPEG juttuja. Ja vastaanotin on ihan oikeanlainen. Eikä Estradi-nimistä kanavaa näy millään kanavapaikalla...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21
Elisan digiboksi tukee videomuotoja MPEG-4.1 MPEG-2, VC-1, WMV9 max. 1920x1080p 50/60Hz.

Onko televisiossasi DVB-C viritin? Siirrä antennijohto digiboksista televisioon, viritä kanavat ja tarkista, näkyykö TLC nyt.

Jos TLC näkyy nyt, digiboksisi viritin on rikki. Voit jättää antennikaapelin televisioon ja katsoa DVB-C kanavat suoraan televisiosta ja IPTV-kanavat Elisan digiboksista. Voit myös ottaa yhteyden Elisan vikapalveluun ja pyytää digiboksin vaihtoa.

Jos TLC ei edelleenkään näy, eikä kyse ole televisiosta puuttuvasta MPEG-4 tuesta, kokeile vielä seinärasian ja tv/digiboksin väliin toista antennijohtoa.

Mikäli kanavat eivät näy toisella antennijohdollakaan, selvitä kaapeli-tv-operaattorisi vikailmoituskäytäntö ja tee vikailmoitus joko kaapeli-tv-operaattorille tai isännöitsijälle.