Viihde boksi ei yhdistä wifi 5G:llä.

  • 1 September 2019
  • 4 kommenttia
  • 1291 katselukerrat

Moi.

Tuli tuossa hommattua viikonlopun aikana elisa viihde. Pari ongelmaa kuitenkin tuli:

  1. Hommasin samalla uuden modeemin kun kävi ilmi että vanha ZTE ZXDSL 931 WIIA ei tue 5G wifiä ja wifin nopeus ja toimivuus olivat heikot. Uusi modeemi on Zyxel VMG3925-B10B. Modeemi pelittää muuten hyvin mutta tuon 5G wifin "herääminen" kestää välillä tolkuttoman kauan. Eli saattaa kestää 5-10 min tai välillä joutuu jopa buuttaamaan että rupeaa 5G wifi näkymään laitteill. Ongelma pätee kaikilla laitteilla jotka on verkossa kiinni (tietokoneet, puhelin, digiboksi apple tv jne. eli "vika" näyttäisi rajoittuvan modeemiin. Modeemi on resetoitu muutamaan otteeseen mutta ei apua. Onko normaalia että 5G verkko ei välillä näy? Modeemi on samassa tilassa kaikkien laitteiden kanssa ja signaali on 100%/-30dBm.
2. Digiboksin kanssa taas ongelmaa tuohon 5G wifiin liittymisessä, ensimmäisellä kerralla kun otin boksia käyttöön sain yhdistettyä tuohon 5G wifiin ja toimikin ihan hienosti, mutta hetken päästä kun olin yhdistänyt apple tv:n ja käynnistellyt boksin ja modeemin pariin kertaan uudestaan alku härdellien jälkeen niin ei boksi suostu enää kirveelläkään yhdistämään tuohon 5G wifiin. Modeemi siis resetoitu muutaman kerran, digiboksin tehdasasetukset palautettu muutaman kerran ja välimuistikin tyhjennetty, mutta ei vaan yhdistä enään. Löytää kyllä verkon mutta sanoo että "langatonta verkkoyhteyttä ei voitu muodostaa". 2,4G verkkoon yhdistää ongelmitta ja piuhan kanssa toimii myös. Myös muut kodin laitteet yhdistää tuohon 5G verkkoon välittömästi. Digiboksi on mallia netgem 7800.

Onkohan boksissa ja/tai modeemissa jotain vikaa vai missä mättää?

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +15
Jos modeemi käyttää tiettyjä 5GHz wifi-taajuuksia, suorittaa se skannauksen säätutkien varalta ja silloin on aivan normaalia, että käynnistyminen voi kestää useita minuutteja. Myös se saattaa tiputtaa tuon 5GHz pois, jos laite havaitsee säätutkan.

Voi kokeilla pakottaa mahdollsimman alhainen kanava, eli siis pieni band-numero 5GHz osalta, niin ei pitäisi eksyä noille korkeammille taajuuksille, joissa voi tulla tuota kiukkuamista.

Sitä en tiedä, miksi tuo digiboksi oikuttelee noin.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26
Tuo VMG3925 -modeemin kanssa on ollut ennenkin, ties kuinka paljon, ongelmia esim. langattoman verkon toimivuuden kanssa. @Julllee_ Mikäs ohjelmistoversio sinulla on tuossa modeemissa sisällä? Elisa11 on nyt tuorein versio, joka on jaossa tuolle modeemille. Mikäli laitteessa on tuota vanhempi firmware, kannattaa laittaa yksityisviestiä @OmaYhteisö-tiimi -käyttäjälle ja pyytää uudempaa firmistä laitteeseen.

Jos tuo ei firmwaren päivityksellä ylös- tai alaspäin lähde tokenemaan, vaadi Elisalta tilalle Huawei HG635 -modeemi. Sen kanssa ei ilmeisesti ole ollut läheskään yhtä paljon ongelmia, ei ainakaan tällaisia.

En usko, että digiboksissa itsessään vikaa on tuon 5GHz -taajuuden osalta. Ongelman aiheuttaa 95% todennäköisyydellä tuo Zyxel.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +9
Voitaisiin kokeilla ensin pyöräyttää tuo modeemin firmis taaksepäin, jos on tuo tuorein versio nyt. Katsottaisiin onko sillä mitään vaikutusta. Laitatko meille yksityisviestiä Dj_Godin laittaman linkin kautta 🙂
Moi.

Päivitetään tännekin hieman:

Sain boksin yhdistämään eilen (ilman että firmistä siis vielä päivitetty, tällä hetkellä uusin Elisa11) noin minuutin ajan yhdisti modeemiin mutta yhdisti kuitenkin. Seurasin boksin diagnostiikasta signaalin laatua ja huomasin että 5G wifillä signaalin laatu heittelee todella voimakkaasti 100% ja 0% välillä ja välillä katkoo yhteyden kokonaan jne. 2,4G:llä ei tee vastaavaa. Kokeilin piruuttani kääntää modeemia (digiboksiin päin) ja siihen loppui signaalin pätkiminen, pysyi jatkuvasti 100%:ssa. Pari tuntia toimi näin kunnes taas yhtäkkiä katkaisi yhteyden eikä suostunut useista yrityksistä huolimatta enään yhdistämään.

Modeemi ja digiboksi ovat siis olohuoneessa samalla seinustalla noin 2 - 3 metrin päässä toisistaan. Modeemi lipaston päällä noin metrin korkeudessa ja boksi tv-tasolla hieman alempana. Mitään esteitä ei välissä ole. Modeemin kääntämisellä "naama" boksiin päin on kuitenkin huomattava vaikutus signaalin laatuun, aluksi modeemi oli naama seinästä pois päin.

Onko tuo 5G WiFi todella noin paljon herkempi, ilmeisesti jokin katvealue muodostuu sitten? Toki yhteys katkesi kääntämisen jälkeekin eikä enää suostunut yhdistämään, eli ihan täysin ei tälläkään selity. Onko muilla kokemusta samaisen modeemin suhteen? Pitääkö tässä hommata jonkin kunnon modeemi missä useampi ulkoinen antenni... WiFiä olen käyttänyt ties kuinka monessa eri kämpässä eri modeemeilla, eikä koskaan ole kyllä noin herkkä ollut yhteys, monesti on ollut huomattavasti epäedullisemmissakin paikoissa laitteet ja toimineet silti hyvin.