Skip to main content

Moi,

Mikähän mahtaa olla ongelmana kun en saa yhteyttä toiseen julkiseen osoitteeseen joka on samassa aliverkossa kuin omani eli myös Elisan verkossa? Pojan kaveri hostaa siellä Minecraft serveriä ja olemme ainoat jotka ei saa yhteyttä kyseiseen serveriin. Jos yhdistän koneen nettiin puhelimen kautta ei ole ongelmaa eli yhteys muodostuu, mutta jos olen yhteydessä kaapelimodeemin kautta niin yhteys ei onnistu. Molemmat osoitteet ovat seuraavan aliverkon sisällä:

81.197.16.0

255.255.248.0

Blokkaako Elisa yhteydet ettei samassa julkisessa aliverkossa oleva kaapelimodeemi voi jutella toiselle samassa aliverkossa olevalle modeemille? Vai pitääkö kaapelimoodeemissa käydä rukkaamassa jotain asetuksia...

tdk

Hmm… Jopas heitit visaisen. Ilmeisesti siis ootte about samalla asuinalueella eli voi olettaa että sama keskus palvelee? Onko sulla mahdollisuutta kokeilla yhteyttä siten että pistät pelikoneen VPN:n kautta menemään? Tuolloin se kulkee väkisin paikallisen jakamon ohi ensin ja jos se sieltä palatessaan onnistuu ottamaan yhteyttä pojan kaverin serveriin, voi siellä olla meillä keskuksella vähän säädettävää, mutta jos ei yhteys toimi tonkaan kautta niin kiinnittäisin katseen sinne modeemin hallintaan :) 


Latasin F-secure freedomen. VPN päälle ja yhteys serverille onnistuu, vpn pois ja enää ei löydy serveriä. Eli kyllä tää vaikuttaa siltä että liikenne suoraan kaapelimodeemien välillä ei jostain syystä onnistu saman julkisen aliverkon sisällä. Jep asutaan lähekkäin Espoossa.


Niin? Mikähän tämä mystinen kaapelimodeemi mahtaa olla? Ja mikä on tämä toinen?

Onko se FRITZ!Box 6490?

Onko se Arris TG2492s?

Onko se Cisco EPC3928?

Onko se Sagemcom F-3284DC?

Onko se Thomson TCW710?

Se oikeasti auttaisi vianselvityksessä, jos jo aloituksessa lukisi olennainen.

Nyt soi Atmozfears feat. David Spekter - Breathe (Radio Edit).


Kaiken olennaisen tiedon saa kun nätisti kysyy ja kun noin nätisti kysyit niin tässä tiedot:

 

Ciscot molemmissa päissä: meillä EPC3928 ja vastapäässä EPC3825


Ja lisäyksenä vielä että päätelaitteista tai kaapelimodeemeista ei kyllä löydy tässä tapauksessa ongelmaa eikä ainakaan meidän päästä mitään asetusta joka estäisi liikenteen menemisen ulospäin. Ainoa mitä keksin itse on että vastapään kaapelimodeemi ei tajua että liikenne joka tulee samasta jukisesta lähiverkosta olisi sen mielestä Internetistä tulevaa liikennettä ja kohtelee sitä erilailla kuin sitä liikennettä joka tulee freedomen tai mobiiliverkon kautta. Näinhän ei pitäisi olla vaan myös koko se julkinen lähiverkko pitäisi olla ns. Internettiä sille kaapelimodeemille. Jos näin on sitten tuota verkotusta tulisi miettiä uudestaan ja pilkkoa sitä pienempiin osiin. Itse en voi muutakuin todeta wiresharkilla että koneesta lähtee paketteja ulos, mutta niihin ei tule vastausta. Ja koska kaikki toimii kun käytän freedomea/mobiiliverkkoa, se tarkoittaa että vastaanottavan pään portforwarding on oikein → ainoa lopputulos on että paketit jää matkalle joko mennessä tai palatessa kun koittaa liikennöidä suoraan kaapelimodeemista toiseen. Mitäs luulette, vaikuttaisiko asiaan jos nämä kaapelimodeemit vaihtaa uusiin vai onko kyseessä perustampaa laatua oleva ongelma?


@Patomiäs onks tähän mitään updatea antaa vai osaisitko ohjata johonkin suuntaan ottamaan yhteyttä? Asiakaspalveluun olen jo ollut yhteydessä mutta eivät osanneet auttaa, ohjasivat maksulliseen OmaGuru palveluun… Se hyvä puoli tässä oli että sain teknikon mittaamaan linjani joka virheili ja virhe löytyi viallisesta kaapelista joka vaihdettiin ja nyt yhteys toimii ilman virheilyä… mikään ei muuttunut yhteys ongelman suhteen.


@Patomiäs onks tähän mitään updatea antaa vai osaisitko ohjata johonkin suuntaan ottamaan yhteyttä? Asiakaspalveluun olen jo ollut yhteydessä mutta eivät osanneet auttaa, ohjasivat maksulliseen OmaGuru palveluun… Se hyvä puoli tässä oli että sain teknikon mittaamaan linjani joka virheili ja virhe löytyi viallisesta kaapelista joka vaihdettiin ja nyt yhteys toimii ilman virheilyä… mikään ei muuttunut yhteys ongelman suhteen.


Pahoittelut, tähän vastaaminen on vahingossa jäänyt. Asia on meillä selvityksessä tällä hetkellä ja laitamme tänne infoa heti kun selviää!


Onks @sannika mitään väliaika tietoo heittää?


@tdk -  tällä hetkellä meillä on tietoturvasyistä toteutettu henkilöpuolella verkot siten, että modeemit eivät näe toisiaan. Tällä hetkellä vastaava ei ole tosiaan mahdollista, sillä kuluttaja-asiakasliittymiä ei olla tarkoitettu ns. palvelinten pitoa varten.


@sannika oisko kuitenkin niin että modeemit näkee toisensa kun ne ovat eri keskuksissa? Nyt ongelma on nimenomaan samassa keskuksessa olevat modeemit. Kaverit joilla on Elisa kaapelimoodemi mutta tulevat eri keskuksen kautta kyllä pääsevät perille, jolloin teoria tietoturvasta modeemien kesken ei pidä paikkaansa. mitä taas tulee palvelinten pitoon niin teidän tekninen tuki asiakaspalvelusta itsekkin sanoi pitäneensä palvelinta kaapelimodeemin takana ja oli toiminut ja teiltä löytyy oikein ohjeet miten portti ohjaukset tulee tehdä että yhteydet toimii - eli en osta sitäkään. Nyt te myytte Internet yhteyttä, Internet on kaikki IP-osoitteet maailmassa, mutta teidän kohdalla tämä taas tarkoittaa että minulla ei ole Internet yhteyttä vaan Internet yhteys miinus 2045 osoitetta jotka ovat samassa aliverkossa ja joihin en pääse liikennöimään. olisi kiva kuulla mikä on se tietoturva syy jonka perusteella olette päätyneet estämään tämän liikenteen - mikä tekee liikennöinnin keskuksen sisällä modeemista toiseen tietoturvattomampaa kuin modeemista toiseen keskusten välillä? “meillä on tietoturvasyistä toteutettu henkilöpuolella” - millä puolella asia ei ole näin, yrityspuolella? miksi, no siksi kun yrityspuolella on himena hankalaa jos estetään pääsy yrityksen nettiosoitteeseen… sama ongelma se on henkilöpuolellakin.

 

Eli kysymys kuuluu milloin tämä korjataan?


@Keinotekoinen  jäikö tämän selvittely nyt sitten tähän? Minun tontilta katsottuna tämä on vikatilanne joka pitää korjata.


@Keinotekoinen  jäikö tämän selvittely nyt sitten tähän? Minun tontilta katsottuna tämä on vikatilanne joka pitää korjata.


Ei jäänyt 🙂 Tutkimme vielä asiaa lisää, ja palaamme tähän keskusteluun. Pahoittelut, jäi kuittaamatta tähän keskusteluun, että selvitys jatkuu!