Vastattu

Iso Viive

  • 22 January 2019
  • 10 kommenttia
  • 2058 katselukerrat

Eli siis meillä on Elisan 50 mbps mobiililaajakaista ja nopeustestin mukaan viive ei ole iso. Mutta kun menen pelaamaan esimerkiksi Fortnitea niin ping on aluksi suhteellisen pieni. Kuitenkin aina välillä se nousee todella korkeaksi ja tämä jatkuva ”lagi” vaikeuttaa ja ärsyttää todella paljon. Kun resetoin laajakaistan ongelma katoaa hetkeksi. Onko jotain tapaa millä tämän voi pysyvästi ratkaista vai onko ongelma jossain muussa?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Mire 28 January 2019, 16:41

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

10 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26
Tuo on mobiililaajakaistan ominaisuus. Ping voi heitellä todella rajusti lyhyelläkin aikavälillä.

Paras vaihtoehto verkkopelaamiseen on kiinteä laajakaista. Se voi olla kalliimpi kuin mobiili, mutta nopeus on aina tasainen ja pingit pysyvät paremmin kurissa.
Entä onko olemassa jotain tapoja joilla voin maksimoida mobiililaajakaistan toimivuuden?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26
Talon ulkopuolelle seiniin tai katolle asennettavista suunta-antenneista voi olla joissain tilanteissa apuja. Suurin hyöty noista saadaan yleensä silloin kun itse mobiilireititin ei saa riittävän voimakasta signaalia ja yhteys on tämän takia hidas ja epävakaa.

Pingiä suunta-antenneilla ei välttämättä saa sen paremmaksi. Yhteysnopeus ja yhteyden laatu riippuvat myös siitä, kuinka paljon tukiasemalla on yhtä aikaa käyttäjä. Mitä enemmän käyttäjiä tukiasemalla on samaan aikaan, sitä hitaampi ja epävakaampi yhteys kaikilla. Tällöin myös pingit pomppaavat monesti pilviin.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
Langaton verkko on aina tosiaan ongelmallinen peleille, sama ongelma koskee siis sisäverkon puolella Wi-Fi-yhteyksiäkin. Mikäli vain mahdollista, kannattaa hommata kiinteä laajakaista ja reitittimestä vetää verkkokaapelilla yhteys pelitietokoneelle/-konsolille, tällöin saa jo paljon minimoitua tuota heittelyä. Siitä seuraava askel on lähteä säätämään reitittimen QoS-asetuksia ja muuta jotta saa vakautta entisestään lisää yhteydelle (QoS yleensä tiputtaa latausnopeuksia, mutta antaa entistä tasaisemman pingin, valitettavasti tätä ei mobiililaajakaistoihin oikein pysty toteuttamaan kun nopeudet heittelee yhteyden luonteesta johtuen niin paljon)
Olen jo yhdistänyt koneeni ethernetillä, mutta QoS-asetuksista en ole ennen kuullut. Mitä ne ovat?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Olen jo yhdistänyt koneeni ethernetillä, mutta QoS-asetuksista en ole ennen kuullut. Mitä ne ovat?

Lyhyt info QoS: https://fi.wikipedia.org/wiki/QoS
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +15
Kannattaa myös selvittää pelaamisen yhteydess, ettei taustalla pyöri esim. varmuuskopiointeja taikka muita yhteyttä raskaasti käyttäviä palveluita. Esim. netti-tv:n katselu voi nostaa viivettä, kun aina välillä ladataan ohjelmaa palvelimelta sovelluksen muistiin kaistan täydeltä. Parhaimmillaan mobiililla voi kyllä pelata oikeastaan ADSL:än veroisesti, itse olen tehnyt sitä jo useamman vuoden. Kiinteä on toki aina kiinteä, ja mobiili on toimivuuden kannalta erittäin riippuvainen käyttöpaikan sijainnista tukiasemiin.
En millään löydä QoS-asetuksia. Onko QoS saatavilla kaikissa reitittimissä?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
En millään löydä QoS-asetuksia. Onko QoS saatavilla kaikissa reitittimissä?
Muistaakseni tuota QoSia ei taida pahemmin mobiilipuolen reitittimistä löytyä kun se pitää säätää toteutuvan nopeuden mukaisesti mikä vaihtelee mobiileissa pitkin päivää 😞
Joo huomasin, että toimii todella hyvin, kun ei nettiä kuormita juuri esim. netti-tv:n katselulla, tai muilla tavoin. Kiitos avusta!