Ei internet-yhteyttä

  • 29 November 2013
  • 6 kommenttia
  • 7093 katselukerrat

Käyttäjätaso 1
Ostin keväällä läppärin johon oli asennettu Windows 8, joten sitä oli sitten pakko ruveta käyttämään. Sen hölmöyksistä, mm. kahdesta yhtäaikaisesta käyttöliittymästä, voisi käydä oman keskustelunsa, mutta ei tässä. 

Minulla on Elisan kaapelimodeemi. Välillä kun käynnistelee laitteet, ja modeemi lähtee toimimaan (kaikki tarvittavat valot palaa), niin tietokoneen oikeassa alanurkassa on verkkoyhteyden symboli, jossa loistaa hyönteisenjätöksen kokoinen keltainen kolmio. Kun tutkii tarkemmin asiaa, niin se tarkoittaa, että "Ei internet-yhteyttä". Vaikka siis samaan aikaan modeemissa nettiyhteyttä ilmaisevat valot palaa vakaasti. Ongelmaan ei näytä auttavan muu kuin ottaa modeemin virtalähde irti ja käynnistää uudelleen. 

Keskustelin asiasta työpaikkani atk-tukihenkilön kanssa. Hän totesi, että ko. "ominaisuus" on ollut jo Windows 7:ssa mutta ilmeisesti pahentunut Windows 8:ssa. Eli softan bugi, siinä tapauksessa kun käynnistää ensin modeemin, sitten vasta tietokoneen. Eli muuten hyvä, mutta ei toimi.

Kun asensin Win 8.1:n, ongelma on helpottunut. Kuvittelenko vain, vai onko kohtalotovereita?

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

6 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21
En osaa Windows 8:sta sanoa tarkemmin, kun en moista käytä. Mutta ongelma saattaa olla myös modeemin ja Windowsin yhteistoiminnassa. Kun modeemi on vasta hakemassa yhteyttä kaapeliverkkoon, se saattaa tarjota tietokoneelle IP-osoitteen modeemin hallintaa varten. Tällä ei sitten pääse muuta kuin modeemin hallintasivua ihailemaan, mutta ei internetiin.

Kun tämä tapahtuu, ei modeemista kannata sammuttaa virtoja. Ennemmin kannattaa ottaa modeemin ja tietokoneen välinen Ethernet-kaapeli irti ja kytkeä uudellen.

Toinen vaihtoehto on kokeilla loitsuta Windowsiin komentoriville

ipconfig /release

ipconfig /renew

Nämä kaksi riviä voi myös tallentaa muistiolla (notepad.exe) vaikka virkistä-nettiyhteys.cmd nimiseen tiedostoon ja tuplaklikata sitä aina sen jälkeen, kun modeemi on rekisteröitynyt kaapeliverkkoon ja Windows valittaa, ettei yhteyttä ole.

Lisäys: Huomasin vasta nyt tägin wlan. Noh, siitä sitä johtoa on vähän vaikeampi ottaa irti, mutta voi tietysti kokeilla painaa tietokoneen WLAN on/off nappia pari kertaa, tai yrittää Windowsista yhdistää uudelleen langattomaan verkkoon tai sitten tuota ipconfig-loitsua.
Käyttäjätaso 3
Pidä modeemi päällä kokoajan vaikka suljet pc:n.

Kytke / tarkista että DHCP-palvelu on päällä winkkarissa.

Jos edelleen ei yhdisty internettiin, kytke wlan pois ja uudestaan päälle niin hakee automaattisesti uuden ip-osoitteen ja yhdistyy oikein.

Muista myös hyväksyä löytynyt lähiverkko jotta pääset sitä myös käyttämään.
Hei,
Meillä on uusi kannettava tietokone ja ElisaKoti internet yhteys sanoo "Ei internet yhteyttä, suojattu"
Tietokone on aivan uusi ja ensin siinä toimi nettiyhteys. Sen jälkeen ryhdyttiin asentamaan Elisa Tietoturvaa. Latasi yhden tiedoston tietokoneelle (joka nyt on jo poistunut kun tietokoneeseen palautettiin alkuasetukset). Nyt on sitten monen tunnin kokeilujen jälkeen tuo ym. tilanne. Jollakin lailla tuo tietoturvaohjelmiston lataaminen muutti asetuksia samalla kun koneelle latautui Elisa tietoturvan tiedosto. Siinä kone piti käynnistää uudelleen ja sen jälkeen yhetyttä ei ole saatu kertaakaan toimimaan. Kokeilin jo myös kiinteää yhteyttä Elisan modeemiin, mutta sekään ei toiminut.
t. Jukka
Minulla sama ongelma kuin teillä muilla. Olen tehnyt kaikki ylläolevat kikat, edelleen lukee vain "ei internet yhteyttä, suojattu." Wifi palkit ovat kuitenkin täydet.
Minulla on kaksi tietokonetta lenovo yoga 500, jossa windows 10 ja mac book pro jossa iosX. Mac book prolla netti toimii täydellisesti mutta lenovossa pätkii. Lisäksi iPhonella wifi toimii ilman ongelmia. Täytyy siis olla windows bugi? Onko muita ehdotuksia miten korjata tämä asia. Vai onko ainoana vaihtoehtona vaihtaa linuxiin?
Oletetaan, että Yoga on kunnossa:
- Windows-bugi - tuskin. Onhan Windowsin päivitys päällä?
- Jos sulkee (power off / piuha irti seinästä) kaikki muut vempaimet (puhelin, Viihde boxi etc), Löytyykö Yogassa netti?
- Onhan Yogan IP-haku automaatilla?
- Onko FiFi-routterissa kaksi taajuusaluetta, 2.4 ja 5 GHz (Please, kerro nimi ja malli)? Pystyykö routteri käyttämään molempia yhtaikaa, vai vaan joko-tai? Pystyykö Yoga 500 käyttämään 5 GHz aluetta (käyttöohje)?
- Onhan salasana oikein ja yhdistä automaattisesti -täppä?
....edelleen lukee vain "ei internet yhteyttä, suojattu." Wifi palkit ovat kuitenkin täydet.
Minulla on kaksi tietokonetta lenovo yoga 500, jossa windows 10 ja mac book pro jossa iosX. Mac book prolla netti toimii täydellisesti mutta lenovossa pätkii. .....


Kerro, millä lailla netti pätkii, 1) ei saa yhteyttä, 2) saa nettiyhteyden, mutta kadottaa sen tai 3) yhteys katoaa hetkellisesti ja palaa taas.
- Millaisessa talossa asut? Onko kerrostalo kymmenine huoneistoineen. Saattaisiko olla ruuhkaa WiFissä?
- Paljon sähköisten laitteiden muuntajia Yogan ympärillä häiritsee WiFiä
- Mikroaaltouunin käyttö saattaa pätkäistä yhteyden (hajaradioaaltoja WiFin taajuusalueella
- Löytyykö Mäkkiin oheisenlaista WiFi-analysoijaa (inSSIDer)? Vanhat versiot ovat ilmaisia privaattikäytössä:


- Yogan antenni on irti tai rikki tai koko WiFi komponentti sökö