Vastattu

Vastapuhelut

  • 18 July 2013
  • 3 kommenttia
  • 3171 katselukerrat

Miten nykyään hoidetaan vastapuhelun tilaaminen esim. Kanadaan  -  aikaisemmin oli kokonaan käsivälitteistä puuhaa!
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi hpguru 18 July 2013, 21:57

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei, kiitos viestistäsi Palstalle!

Vastapuhelu on jäänyt kännyköiden ja VoIPin myötä "vanhanaikaiseksi", eikä mikään operaattori taida niitä enää välittää.

En löytänyt yhtään hintaesimerkkiä tai operaattoria.

Nykyisin puhelu ulkomaille soitetaan joko ilmaiseksi VoIPin esim. Skypen kautta tai operaattorin ulkomaanhinnaston mukaan (myös lyhytoperaattoreita on kuten TeleAle). Lyhytnumeron käyttäminen jonkun toisen operaattorin kautta voi olla merkisttävästi halvempaa kuin soittaminen operaattorisi kautta eli kannattaa hintoja tutkia. Yleensä toinen palveluntarjoaja ei lähetä laskua eli jos sinulla Saunalahti, Saunalahti veloittaa tarvittavan summan ja maksaa sen operaattorille matkapuhelinmaksun lisäksi (korvaus Elisan verkon tukiaseman käytöstä). Ulkomaanpuhelut eivät mene puhepaketista (ei edes mpm).

Puhelu yhdistyy verkkojen kautta, sitä ei nykyisin ohjata käsin. Mikäli soitat puhelun Suomesta, vastaanottaja ei maksa puhelun vastaanottamisesta mitään (näin ainakin Elisan verkko -> Megafonin verkko). Joissakin maissa puhelun vastaanotto voi kuitenkin olla maksullista. Vastaanottaja maksaa puhelusta aina mikäli tämä oleilee kotimaansa ulkopuolella. Venäjällä myös silloin, kun liikkuu oman alueen ulkopuolella. Esim. Megafonilla on eri "mobiiliverkkoja" Venäjällä ja oman kotipiirin ulkopuolelta voi puhelimen käyttö olla tuntuvasti kalliimpaa. Toivottavasti tämä vastasi asiaasi.

Vastaan mielelläni lisäkysymyksiin.

Hauskaa pian tulevaa perjantaita!
Käyttäjätaso 5
Teleale olisi hyvä vaihtoehto. Näköjään Kanadaan soittaminen heidän numeron kautta maksaisi nyt 4 snt/min.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
eeeno kirjoitti:
Teleale olisi hyvä vaihtoehto. Näköjään Kanadaan soittaminen heidän numeron kautta maksaisi nyt 4 snt/min.

Kyllä, mutta tuosta vielä perii oma operaattori verkon käytöstä mpm:n verran. Jolloin todellinen puhelun hinta kohoaa yli kymmeneen senttiin. Huomattavaa sekin, että mpm eli matkapuhelumaksu ei mene puhepaketista.Skypessä halvin paketti Kanadaan näyttäisi olevan 1,7 senttiä sis. ALV:n minuutille ja puhelu kulkee datapalvelun eli mobiililaajakaistan kautta. Tätä halvempaa tapaa Kanadan puheluille ei taida ollakaan?

Todettakoon vielä, että Skypen kautta soittaminen vaatii älypuhelimen tai tietokoneen sekä nettiyhteyden. Nettiyhteys voi olla toteutettu langattomasti (esim. mokkula tai mobiililaajakaistalisäpalvelu) tai kiinteästi (valokuitu, kaapelimodeemi, ADSL). Skype-puhelu soitetaan dataverkon kautta, mutta vastaanottaja käytännössä ei huomaa tätä mitenkään. Hänelle puhelu tulee normaalina puheluna vaikkapa peruspuhelimeensa (vastaanottajalla ei siis tarvitse olla Skypeä, mutta jos on, kannattaa soittaa Skypestä Skypeen, jolloin puhelu on täysin ilmainen). Skypessä oletuksena numero on tuntematon, mutta Skypen itsepalvelusivuilla voi määritellä oman numeronsa näkyväksi ulkomaille soitettaessa.

Mukavaa päivän jatkoa!