Riistakameran reaktionopeus.

  • 20 October 2020
  • 5 kommenttia
  • 783 katselukerrat

Kunniamerkki +4

Vanha tallentava riistakamerani ei ehdi ottamaan kuvaa n. 20 km/h liikkuvasta pyöräilijästä eikä autosta. Tuolla nopeudella liikutaan 5,5 m sekunnin aikana.

Kamera on suunnattuna kohtisuoraan tien poikki ja on 3m etäisyydellä tien reunasta. (Tien suuntaisesti asetettu kamera olisi helpompi havaita.)

Mitä suosittelette tilanteen parantamiseen? Valvontakamera Google Nest Cam Outdoor voisi menetellä, mutta esitteet eivät kerro juuri mitään ominaisuuksista.


Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

5 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki

Sanoit viestissäsi, että tiellä voi kulkea polkupyöräilijöitä ja autoja. Mieleeni tuli, onko kyseessä yleinen vai sinun yksityinen tiesi, jolle olet ehkä asettanut käyttörajoituksia?

Jos vaihtoehdoista ensimmäinen, ottaisin vähin äänin kameran pois. Yleisellä tiellähän saa vapaasti kulkea. 

Jos taas jälkimmäinen, asettaisin kameran kuvaamaan tietä huolehtien, että kuvausalue pysyy kokonaan tontillasi ja näkyvälle paikalle laittaisin näkyvän tiedon siitä, että alueella on tallentava kameravalvonta. Oma aluettaan saa ymmärtääkseni näin kuvata, lukutaitoinen tulija ottaa silloin riskin joutua kuvatuksi.

Omalla mökilläni on riistakamera, joka kuvaa omalta tieltä pihaan tulijaa tien viereisen ulkorakennuksen seinässä on varmasti näkyvän kokoinen ilmoitus kameravalvonnasta.

Kunniamerkki +4

Tie ei ole yleinen eikä tiekunnan tie eikä ole omalla maallani, mutta maanomistaja antoi luvan kameralle. Kameravalvontakyltti on tien alkupäässä ja tontillani. 

Tiellä on asiatonta autoliikennettä, joka ei useinkaan tule ihan pihaani saakka.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Toi on kyl hankala, koittanu nyt itsekin miettiä mikä voisi olla soppeli kamera tohon käyttöön mutta eipä tuosta reaktiosta suoraan oikein tahdo tietoa löytää tuohon käyttöön :/ 

Kunniamerkki +4

Kameran reaktioajan pitänee olla puolen sekunnin luokkaa, että ehtii ottamaan kuvan autosta.

Kaiketi Elisalla on myynnissä ns. kolarikamera, joka kuvaa videota koko ajan ja liikettä havaittuaan pysähtyy ja tallentaa pätkän videota alkaen ennen liiketunnistimen reagointia ja jatkaa tallennusta esim. 10 sekuntia.  Tämä korvaa kameran hitauden.

 

Toinen ongelma on turhat kuvat. Vaikka on lämpötunnistus niin kuvaa puun oksien pientä heilumista ja pilven tulo auringon eteen aiheuttaa kameran laukeamisen. 

Pitäisi olla suuruuden tunnistava kamera, joka kuvaisi henkilöauton ja sitä isommat liikkujat. Auto on kylmä eikä IR- tunnistin reagoi paitsi ylämäkeen täydellä kaasulla ajavan auton kuumaan pakokaasuun.

 

Sopineeko kehittyneempi tekniikka Elisan kauppaan?

Käyttäjätaso 5

Tietenkin pyritään laajasti vastaamaan valikoimallamme riista- ja muidenkin valvontakameroiden osalta käyttäjien tarpeita. Jos jokin tietty kamera jossain kaupassa sattuu silmään eikä sitä meiltä löydy, niin aina voimme laittaa ideaa eteenpäin kyseisen tuotteen lisäämisestä katalogiimme.

 

Mainitsit tuossa ensimmäisessä viestissäsi Googlen Nest Outdoor -kameran, niin siitä hieman tarkempaa ominaisuusesittelyä löytyy Googlen sivuilta https://store.google.com/product/nest_cam_outdoor