Vastattu

Maksullinen palvelu

  • 30 April 2020
  • 6 kommenttia
  • 1271 katselukerrat

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
  • Älykkö
  • 814 kommenttia

Kysymykseni kuuluu: Onko Elisa määritellyt tuon roskapostipalvelun käyttöönoton automaattiseksi kysymättä käyttäjältä, haluaako hän käyttää tuota? Itse en ole mitään määrittelyjä tehnyt, enkä myöskään saanut kyselyä siitä, otanko tuon käyttöön vai en!

Olen ihmetellyt ja odottanut kaupungilta tulevaa viestiä, johon olisi kiireellisesti pitänyt vastata, mutta mitään ei ole saapunut. Kävin pahuuttani katselemassa Webmailissa ja huomasin, että sieltä löytyy viestejä erilaisista kansioista, kuten roskaposti, jne. Jossakin kansiossa oli peräti 117 viestiä.

Mitenkä pääsen katsomaan, mitä sanomia noissa kansioissa on, listaus sanomista riittäisi. Tuo ei vain satu onnistumaan. Saan tiedon vain siitä, mikä on kansion koko ja montako sanomaa siellä on ja voin näitä ihmetellä, mutta mitä hyötyä tästä on?

Joskus vuosia sitten kävin Webmailissa, koska postin vastaanotto koneelleni keskeytyi aina tiettyyn viestiin tietoliikennevirheen takia. Webmailissa havaitsin tämän vietin korruptoituneen ja sanoman lopun olevan jotain ihmeellistä. Poistin sanoman ja tämän jälkeen kunnolliset sanomat tulivat tietokoneelleni. Se oli sitä aikaa!

Miten noiden roskapostikansioiden (?) sanomista saa listauksen. Yritin tihrustella Oma Elisassakin asiaa, mutta en mielestäni löytänyt ratkaisua.

Mutta eihän se noin voi olla, että lupaa kysymättä käyttöönotettu roskapostisuodatus alkaa joidenkin sääntöjen mukaan päätellä, mikä on roskapostia ja pistää sitä kansioihin, joiden sisältöä ei vastaanottajaksi tarkoitettu henkilö pääse katsomaan!

 

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi irritus 30 April 2020, 08:19

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

6 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Onko Elisa määritellyt tuon roskapostipalvelun käyttöönoton automaattiseksi kysymättä käyttäjältä

Kyllä.

Mitenkä pääsen katsomaan, mitä sanomia noissa kansioissa on, listaus sanomista riittäisi.

Sähköpostiohjelmalla sinun täytyy käyttää IMAP-protokollaa. POP-protokolla ei tue kansioita.

Jos kansiot eivät näy vaikka käytät jo IMAP:pia, päivitä sähköpostiohjelmastasi kansiot.

Esimerkiksi Thunderbirdissä klikkaa hiiren oikealla napilla postilaatikkoa ja valitse subscribe. Klikkaa refresh-painiketta ja tämän jälkeen varmista, että kaikissa kansioissa, joiden haluat näkyvän, on pukki. Lopuksi klikkaa vielä ok.

Webmailissa kansioiden pitäisi näkyä automaattisesti.

Mutta eihän se noin voi olla

Huokaus. Mitä totesinkaan jo puoli vuotta sitten: ”Jatkossa joutuisin maksamaan vielä lisämaksun siitä, että postini alkaa toimimaan epäluotettavammin. Ei kiitos.

Käyttäjätaso 7

Kysymykseni kuuluu: Onko Elisa määritellyt tuon roskapostipalvelun käyttöönoton automaattiseksi kysymättä käyttäjältä, haluaako hän käyttää tuota? Itse en ole mitään määrittelyjä tehnyt, enkä myöskään saanut kyselyä siitä, otanko tuon käyttöön vai en!

Mutta eihän se noin voi olla, että lupaa kysymättä käyttöönotettu roskapostisuodatus alkaa joidenkin sääntöjen mukaan päätellä, mikä on roskapostia ja pistää sitä kansioihin, joiden sisältöä ei vastaanottajaksi tarkoitettu henkilö pääse katsomaan!

Elisa tekee paljon muutakin asiakkaalta kysymättä. Mm muuttaa koko sähköpostin maksulliseksi.

https://yhteiso.elisa.fi/saehkoeposti-68/ukk-internetpalvelupaketti-eli-maksullinen-saehkoepostisopimus-515361

Näyttäisi oletuksena olevan , että se roskapostisuodatus on päällä , kun se sisältyy nyt Sähköposti-palvelun hintaan. No sen saa kyllä Oma Elisassa pois päältä , mutta hinta ei siitä miksikään muutu.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki

Kiitos vastauksista! Olisikohan Elisan Palstatyöläiset tehneet jotain, koskapa kirjautuessani äsken Webmailiin, näkymä ja tekstien korostus yms. olivat erilaisia. Sain myös nyt listauksen niistä 117 roskapostiksi määritellyistä sanomista. Näiden joukossa ei näkynyt tuota kaupungin mahdollista viestiä. Sen sijaan siellä oli 24 mökin riistakameran lähettämää kuvaa! Nämä eivät suinkaan ole roskapostia! Ihmettelinkin ko. postien aikoina, kun en saanut kuvapyyntöön mitään vastauksia, eikä myöskään tullut mahdollisia kameran PIR-sensorin laukaisemia kuvia. Siirsin saapuneisiin ja täytyy katsella, mitä ovat.

Kuka sitten saikin aikaa tuon toiminnan muutoksen, suuret kiitokset hänelle! :slight_smile:

Täytyy ennen kansioiden tyhjennystä vielä käydä läpi, onko siellä vielä piilossa jokin asiallinenkin sanoma.

JOKA TAPAUKSESSA POSITIIVISTA ON SE, ETTÄ NUO ROSKAPOSTIKANSIOSSA OLEVAT SANOMAY OLIVAT JUURI NIITÄ MAAT JA TAIVAAT LUPAAVIA SANOMIA, JOTKA ITSEKIN OLIN MÄÄRITELLYT OMASSA SÄHKÖPOSTISSANI ROSKAKSI. MAINIOTA!

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

En usko, että kukaan on Elisalla tehnyt sähköpostillesi mitään.

Ajan muoti-ilmiö ovat responsiiviset www-sivut. Nämä muuttavat ulkonäköään selaimen ikkunan leveyttä muuttamalla. Todennäköisesti sinulla vain sattui olemaan aamupäivällä liian kapea ikkuna, jotta webmailista olisi saanut selvää.

Toinen esimerkki on yhteisön viestien kirjoitus. Kun selainikkunaa kaventaa, mm. luettelo, taulukko ja lihavointi häviävät pois. Muissa yhteisön käyttötilanteissa taas näppäimistö lakkaa toimimasta.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13

Meidän päästä ei keretty tälle tosiaan tekemään vielä mitään, hyvä että ongelma ratkesi jo :slight_smile:  roskapostisuodatin on tosiaan tullut kaikille käyttöön kun sähköpostit on sopimusrakenteen muutoksien takia siirtyneet Elisa Internepalvelupaketin alle (nyt Elisa Sähköpostipalvelu). Lisätiedot roskapostisuodattimesta löytyy tältä sivulta.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki

Kävin kurkkimassa webmailissa ja yksi roskaposti oli korissa odottamassa. Näyttäisi toimivan yleisesti ottaen mukavasti. Ne kymmenet sanomat, jotka aikaisemmin näin roskakorissa olivat juuri niinä, jotka itsekin olen määritellyt omassa sähköpostissani roskiksi joko lähettäjän osoitteen tai toimialueen mukaan. Ovat aikaisemmin tulleet koneelleni, vilahtaneet hetken ja siirretty roskapostiksi. Hyvä näin ja en enää ihmettele, mikseivät viime aikoina ole saapuneet sähköpostiini. Mainiota!

Täytyy näköjään määritellä  myös esimerkiksi mökin riistakamera sallituksi lähettäjäksi ko. osoitteellaan, etteivät kuvat mene roskikseen. On tarpeellista saada omaan sähköpostiin saakka kameran ottamat kuvat esimerkiksi illalla/yöllä pihalla mahdollisesti hiippailevista 2-jalkaisista, kuin myös mukava saada kuvat pihalla tepastelevista 4-jalkaisista. Toistaiseksi noita ovat olleet kauris, ilves, kettu, mäyrä, supikoira, kissa ja susikin on pari kertaa käväissyt paikalla…

Miksi 1. viestissäni valitin, etten saa listausta, johtui näköjään siitä, että menin sähköpostinäytöstä asetuksien kautta kansionäkymään ja tuolla näki vain sanomamäärät ja kansioiden koot.

Kun en ole vuosiin käynyt tuolla ihmettelemässä, joten en muistanut…