F.A.Q.

UKK: Internetpalvelupaketti eli maksullinen sähköpostisopimus

UKK: Internetpalvelupaketti eli maksullinen sähköpostisopimus
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

EDIT 28.7.2021 // Aiheesta löytyy uudempi artikkeli. 


Kuten osa täällä on jo saanutkin kirjeen, niin olemme siirtämässä sähköposteja nyt maksullisten Elisa Sähköpostipalvelu* -sopimusten (entinen Elisa Internetpalvelupaketti) alle. Kaikille tämä kirje ei vielä ole lähtenyt ja osa kirjeistä on vasta matkalla, mutta muutos tulee siis koskemaan vaiheittain kaikkia. Koska tästä on herännyt kysymyksiä, niin kirjailkaa kysymyksiä, huolia ja murheita tähän ja vastaillaan parhaamme mukaan niihin :blush:  Koostetaan myös tähän artikkelin aloitukseen yleisimmistä listaa UKK hengessä.

*Palvelun nimi muuttuu Elisa Internetpalvelupaketista Elisa Sähköpostipalvelu:ksi , uudet sopimukset tullaan tekemään uudistetulla tuotteen nimellä ja olemassa olevien Internetpalvelupaketti-sopimusten nimi päivittyy OmaElisaan ja tuleville laskuille.

 • Miksi muutos tehdään?

Kuten kirjeessä tämä on ilmaistu, “Yhtenäistämme ja uudistamme Elisan sähköpostipalveluita” eli haluamme tuoda sähköpostipalvelut kaikille samalle viivalle. Nykyinen valikoima on niinsanotusti levällään kuin Jokisen eväät ja luo samalla myös eriarvoisuutta asiakkaiden sähköpostien välille. Tällä haetaan siis selkeyttä ja samalla uudistuksen myötä meille avautuu mahdollisuus kehittää näitä palveluita paremmin.

 • Onko tää nyt kaikille heti 1.1.2020 alkaen voimassa?

Ei ole. Muutoksia tehdään portaittain ja saat kyllä kirjeen sitten jossa tiedotetaan milloin muutos tulee sinua koskemaan 🙂 Ei siis kannata hätäillä vielä vaikkei nyt heti olisikaan kirjettä näkynyt.

 • Hyötyykö asiakas tässä mitään?

Kyllä :blush:  Ensinnäkin kuukausimaksu tulee jatkossa kattamaan virustorjunnan ja roskapostisuojan jotka molemmat ovat olleet tähän asti maksullisia 1e/kk per laatikko. Tämän lisäksi muutenkin palvelu monilla paranee, tarkemmin näistä näissä vastauksissa.

 • Minulla on mahdollisuus luoda sähköposti mutten ole ikinä moista luonut / minulle on luotu liittymän myötä tuollainen automaattisesti mutta en ole ottanut sitä käyttöön. Joudunko nyt siis maksumieheksi?

Et. Käyttämättömät laatikot siivoillaan pois ennen kuin lähdetään maksullista sopimusta luomaan, jos sinulla on siis kännykkäliittymässäsi esimerkiksi 0451234567a@netti.fi muotoinen sähköpostiosoite automaattisesti luotuna tai jos kiinteässä laajakaistassasi on sähköpostipalvelut käyttämättömänä, nämä eivät siirry maksulliseksi sopimukseksi vaan ne suljetaan pois.

Näitä voi itsekin toki alkaa jo siivoilemaan, eli jos sinulla on laatikoita/osoitteita mitä et kaipaa niin kliksauta OmaElisassa pois niin helpottuu meillä läpikäyntiä kun koostellaan noista Internetpalvelupakettia :blush:

Ja vaikka olisitkin ottanut sähköpostit käyttöön mutta et tahdo pitää niitä maksullisena, on muutoksen myötä Internetpalvelupaketti oikeus lopettaa välittömästi, eli voit sulkea sähköpostin ilman irtisanomisaikaa.

 •  Entäpä kun mulla on 4Mt/10Mt/15Mt/pienempi laatikko kuin tuo 200Mt mikä sopimukseen kuuluu?

Sopimuksen muuttuessa maksulliseksi, eli kun muutos astuu kohdallasi voimaan, muuttuu tuo alle 200Mt laatikkosi automaattisesti 200Mt laatikoksi :blush:

 • Entäs kun laatikko onkin suurempi kuin 200Mt?

Emme pienennä näitä vaan laatikkosi saa olla entisellään yli 200Mt :blush:  (Yleisesti, näitä löytyy esimerkiksi Wippiesin puolelta jäämistönä)

 • Mitenkäs kotisivutilan käy?

Kotisivutila kuuluu Internetpalvelupakettiin. Mikäli sinulla ei entuudestaan ole tuota ollut sähköpostisi liitännäisenä, on sinulla muutoksen jälkeen 500Mt käytettävissäsi kotisivuja varten. Jos sinulla on entuudestaan kotisivut, nämä siirtyvät uuden sopimuksen alle ennallaan 🙂 Tämä myös tarkoittaa että jos sinulla ei ole entuudestaan Elisan Kotiweb (500Mt) vaan Saunalahden Kotisivutila (100Mt), ei tuon koko tule muuttumaan. Mikäli haluat tuon 100Mt sijaan 500Mt tilan käyttöösi, tulee sinun sulkea entinen kotisivutilasi ja avata uusi sen tilalle OmaElisassa.

 • Miten käy ilmaisten sähköpostien jotka on avattu ilman henkilötietojen tunnistusta eli ne sähköpostit mitkä eivät näy asiakkailla OmaElisassa?

Näiden osalta on oma prosessinsa käynnissä minkä myötä asiakkaisiin ollaan yhteydessä ja varmistetaan henkilöllisyyksiä ennen muutoksia. Odottele yhteydenottoa meiltä siis ihan rauhassa :blush:

 • Muuttuuko kännykkäliittymän, laajakaistan tai muun sopimuksen hinta kun siitä poistuu sähköposti sopimuksen alta?

Ei muutu. Mikäli haluat tarkistaa sopimustasi ja sen hintaa, ole yhteydessä asiakaspalveluun :blush:  

 • Aikoinaan on ollut rokki.net ja muita domaineja tarjolla rekisteröintiin, tuleeko nämä tarjolle nyt muutoksen myötä?

Ei tule, tarjolla on nykyiset elisanet.fi, kotikone.fi, kotiposti.net ja saunalahti.fi osoitteet uusille sopimuksille. Olemassaolevat vanhoilla domaineilla toimivat sähköpostit säilyvät käytössä niillä jotka ovat sellaisia aikoinaan rekisteröineet.

 • Minulla on 8 laatikkoa kaikkinensa, tuleeko mulle nyt kaksi sopimusta maksettavaksi?

Ei tule :blush:  Vanhojen asiakkaiden etuna kun noita koostellaan niin laitellaan maks 15kpl yhteen sopimukseen laatikoita, uusissa sopimuksissa tuo raja on se 5kpl kuten tähänkin asti :blush:

 • Miten käy sähköpostin ja roskapostisuodattimen kehityksen nyt muutoksen myötä?

Tarkoitus on jatkaa kehitystä ja mielellään vielä vähän koittaa kiristääkin kehityksen tahtia :blush:

 • Mitenkäs kun mulla on tämmöinen Nic.fi tai mikä vain mystisempi sopimus?

Muutoksen piirissä on kaikki sopimukset missä on sähköposti.

 

Ja mikäli kysymyksesi ei tosiaan ole listattuna tähän, kirjaa se rohkeasti vain kommentteihin niin etsitään oikea vastaus siihen sitten! :blush:

 

EDIT//

Uusi kirje-erä matkalla

 

EDIT //

Palvelun nimen muutos Internetpalvelupaketti > Elisa Sähköpostipalvelu


Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

337 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki

Kysymyksiä kysymyksiä:

 

 1. Miten todistan että Wippies-posti on juuri minun käytössäni ja miten te tulette ottamaan yhteyttä niiden omistajiin kun teillä ei ole tietoa kuka ne on alunperin rekisteröinyt? Minä esim. tein “akuankka”-tiedoilla parikin Wippies-lootaa koska en silloin aikoinaan ajatellut että niistä joskus tulisi maksullisia. Minulla on tallella vain alunperin saamani tilausvahvistus Wippies-sähköpostin rekisteröinnistä enkä enää edes muista mitä laitoin rekisteröintivaiheessa tiedoiksi. Tuhotaanko tällaiset Wippies-postit ja jos niin milloin?
 2. Onko todella niin että esim. Elisa Viihde laajakaistalla-sopimukseen kuuluvat sähköpostit muuttuu erillismaksulliseksi?
 3. Miten määritellään käyttämätön posti, siis sen perusteella onko siellä meilejä vai onko boksi tyhjä? Minulla jotkin postilootat on tyhjänä meileistä mutta kylläkin käyttöön otettu, pitääkö näistä erikseen ilmoittaa että haluan ne myös säilyttää?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

Hei.

Kannaltani muutos on oikein hyvä. En käytä kotisivutilaa tai sähköposteja, joten on hyvä, että niistä ei veloiteta ja ne irtisanotaan ajallaan. Palvelupaketti ei vain ole minua varten… Aloitin jo 2014 siirtymään Saunalahden 15 Mt -postista parempaan eli ajoissa hyvinkin… Minä en myöskään menetä mitään, koska kotikuituni 50M on €0. Ne jotka maksavat normaalihintaa, esim. €32,90, joutuvat menettämään rahaa palvelupaketin verran, joka muuttuu maksulliseksi.

Mikähän sen hinta on? Milloin se tulee saataville verkkoon?

Jos asiakkaat ovat hyvin tuohtunteita, kannattaisiko antaa vuodeksi ILMAISEKSI muutoksen jälkeen tuon internetpalvelupaketin?! Siinä aikana myös tuohtuneisuus häviää varmasti.

Sen jälkeen saatte ehkä enemmän maksavia asiakkaitakin…  no tämä vain mielipiteeni.

Nyt on kiire bussiin, tunnin ainoaan paunulaiseen, joten PC kiinni.

Nyt soi Brian NRG & 1Vision feat. Anklebreaker - Utopia (Original Mix).

Käyttäjätaso 2

Kovasti on huijattu fiilis. Ostin paketin josta jatkossa saan vain osan sovitulla hinnalla. Melkein kuin ostaisi auton ja ekassa huollossa otetaan moottori pois ja ilmoitetaan että jatkossa moottorista veloitetaan erikseen. Joten jatkossa teen tarvittavat toimet korvatakseni kaikki kaikki Elisan palvelut ja liittymät niin kotona kuin työssä sekä kilpailijoiden tuotteilla. Muistan myös kertoa tämän vaikutuspiirissäni oleville yhteistyötahoilleni. Joten hyvää jatkoa. Minä olen elänyt ja elän maailmassa jossa sovitaan jotain ja asioista pidetään kiinni, eikä niitä muuteta yksipuoleisesti kirjeitse.

Selitys että joidenkin asiakkaiden tilanne paranee, ei koske asiakkaita, joilla on omat virustorjunnat ja roskapostin suodatukset. Mielestäni tässä tulisi Elisan olla yhteydessä asiakkaisiin ja sopia miten asia hoidetaan, ei niin että ilmoitataan yksipuoleisesti, miten maksavan asiakkaan tulee tehdä. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

Saunalahti Perusposti muuttuu

Tuossa aloittamassani viestiketjussa kysyin: Onko nyt Saunalahden kiinteisiin nettiliittymiin kuulunut s-posti tulossa maksulliseksi?

@JJesseJ  vastasi: Jatkossakin laajakaistaan kuuluu maksuttomia sähköpostiosoitteita 5kpl. Eli tämä muutos koskee vaan vanhoja erikseen myytyjä sähköposteja ja lisäpalveluita 🙂

Että silleen ne sopimukset muuttuu tosta noin vaan:rage:

Edit, Saas nähdä mitä teen näille liittymille, jos.

Saunalahti Huoleton 4G 10,61 €
Saunalahti Kotikuitu 29,90 €
Saunalahti Huoleton Premium+ 21,90 € voimassa 31.12.2019 saakka.
Hinta 62,41€/kk  748,92€/v

Tuo Huoleton Premium+ 21,90€/kk, mutta mikä on hinta 1.1.20 jälkeen, 31,90€/kk vai 34€/kk:thinking:

 

Käyttäjätaso 7
 • Hyötyykö asiakas tässä mitään?

Kyllä :blush:  Ensinnäkin kuukausimaksu tulee jatkossa kattamaan virustorjunnan ja roskapostisuojan jotka molemmat ovat olleet tähän asti maksullisia 1e/kk per laatikko. Tämän lisäksi muutenkin palvelu monilla paranee, tarkemmin näistä näissä vastauksissa

Ei pidä paikkaansa kaikkien asiakkaiden osalta. Osalla asiakkaista , joilla on vanhoja Saunalahden aikaisia postitilejä , roskapostisuodatus on ollut ilmaista tähänkin saakka.

Muutos sellaisille on vain hinnankorotus. Ja mitä tulee noihin palvelun parannuksiin , niin enpä oikein usko , että Elisa siinä suhteessa tyyliään parantaa , vaan ihan sama jahkailu jatkuu.

Käyttäjätaso 7

Palataanpa tuohon sähköpostin kehittämiseen vielä vähän.

Lupaillahan voi mitä tahansa , mutta minä uskon lupauksiin vasta , kun on jotakin näyttöä toteuttamisesta.

Alotettaisiinko vaikka näistä:

https://yhteiso.elisa.fi/ideapaja-57/saehkoepostin-roskapostisuodatus-ilmaiseksi-osaksi-kaikkia-postitilejae-513684

No roskapostisuodatusta on vissiin tulossa kaikille , mutta ei ilmaiseksi eikä se nykyisellään edes toimi.

https://yhteiso.elisa.fi/ideapaja-57/saehkoepostin-edelleenlaehetyksen-asetukset-paremmiksi-458853/index3.html#post614713

Tätäkin on odotettu jo neljä vuotta , joten luottamus asian korjaantumiseen ei ole järin suuri.

Kun kirjoittaa hakukenttään sanan “Sähköposti” , niin tuloksena on kymmeniä ketjuja , joissa valitetaan postin toimimattomuutta. Siis korjattavaa on ja paljon.

Summa summarum , miksi maksaa toimimattomasta palvelusta , kun ilmaiseksi saa toimivan????

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Itselläni roskapostisuodatusta ei ole, koska en luota automaattisuodattimiin. Suodatuksen sijaan olen noudattanut osoitehygieniaa. En siis jakele osoitettani kaikenkarvaisiin kilpailuihin.

Tämän johdosta olen voinut käyttää Elisan postia tärkeiden sähköpostien, kuten esimerkiksi laskujen, vastaanottoon.

Jatkossa joutuisin maksamaan vielä lisämaksun siitä, että postini alkaa toimimaan epäluotettavammin. Ei kiitos.

Käyttäjätaso 7

Itselläni roskapostisuodatusta ei ole, koska en luota automaattisuodattimiin. Suodatuksen sijaan olen noudattanut osoitehygieniaa. En siis jakele osoitettani kaikenkarvaisiin kilpailuihin.

Tämän johdosta olen voinut käyttää Elisan postia tärkeiden sähköpostien, kuten esimerkiksi laskujen, vastaanottoon.

Jatkossa joutuisin maksamaan vielä lisämaksun siitä, että postini alkaa toimimaan epäluotettavammin. Ei kiitos.


Juu ei nuo automaattisuodatukset välttämättä ole paras vaihtoehto , vaan ehdottomasti vaadittaisiin automaatin lisäksi mahdollisuus käyttäjän itse lisäillä osoitteita estolistalle tarpeen mukaan. Elisan nykysysteemi on tolkuttoman kankea , kun estolistat ovat Oma Elisassa eikä postiliittymässä ja kaiken lisäksi , vaikka laitat osoitteen estoon , niin ei se toimi.

Kannatan tuota osoitehygieniaa , mutta ei se nykyaikana oikein enää riitä.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Kannatan tuota osoitehygieniaa , mutta ei se nykyaikana oikein enää riitä.

Kieltämättä, jos sähköpostiosoite on johdettu nimestä, sen arvaaminen on roskapostittajille helppoa. Kannattaakin olla luova ja valita sähköpostiosoitteeksensa jotakin muuta kuin nimi.

 

Käyttäjätaso 7

Kannatan tuota osoitehygieniaa , mutta ei se nykyaikana oikein enää riitä.

Kieltämättä, jos sähköpostiosoite on johdettu nimestä, sen arvaaminen on roskapostittajille helppoa. Kannattaakin olla luova ja valita sähköpostiosoitteeksensa jotakin muuta kuin nimi.

Joo voihan se vähän auttaa tai sitten ei. :wink:

Eiköhän niillä roskapostittajilla ole jokin puppugeneraattori , joka arpoo osoitteiden alkuosia ja  pollaa onko käytössä. Domainithan ovat kyllä julkisia.

Käyttäjätaso 7

Tämän johdosta olen voinut käyttää Elisan postia tärkeiden sähköpostien, kuten esimerkiksi laskujen, vastaanottoon.

Laskujen vastaanottoon on e-lasku paras vaihtoehto.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

E-lasku on turhan monimutkainen ja hankala systeemi. Toki, jos tykkäät käydä joka päivä verkkopankissa, huomaat e-laskut samalla. Mutta jos käyt verkkopankissa vain kerran kuukaudessa, vanhimmat e-laskut ovat ehtineet jo hapantua edellisen käyntikertasi jälkeen.

Mikä onkaan pankin ehdotus tähän ongelmaan? No tietysti sähköposti-ilmoitus e-laskusta. Mutta ilmoituksessa ei ole itse laskua, joten vähemmällä vaivalla ottaa vastaan koko laskun suoraan sähköpostiin.

Käyttäjätaso 7

E-lasku on turhan monimutkainen ja hankala systeemi. Toki, jos tykkäät käydä joka päivä verkkopankissa, huomaat e-laskut samalla. Mutta jos käyt verkkopankissa vain kerran kuukaudessa, vanhimmat e-laskut ovat ehtineet jo hapantua edellisen käyntikertasi jälkeen.

Mikä onkaan pankin ehdotus tähän ongelmaan? No tietysti sähköposti-ilmoitus e-laskusta. Mutta ilmoituksessa ei ole itse laskua, joten vähemmällä vaivalla ottaa vastaan koko laskun suoraan sähköpostiin.


Yksi tykkää äidistä ja toinen tyttärestä. :wink:

Jos se lasku tulee sähköpostiin , niin pankkiin on mentävä joka tapauksessa se maksamaan. Jos sähköposti muuttuu , niin on siitäkin oma ruljanssinsa.

Käyttämässäni pankissa ilmoituksen laskusta saa myös puhelimeen ja sen voi jopa puhelimella maksaa suoraan.

Toki jos laittaa laskut automaattiseen maksatukseen , niin ei tarvitse kuin katsella päältä eli onhan noita vaihtoehtoja.

No taisi tämä keskustelu vähän eksyä pois ketjun aiheesta.

Tämän johdosta olen voinut käyttää Elisan postia tärkeiden sähköpostien, kuten esimerkiksi laskujen, vastaanottoon.

Laskujen vastaanottoon on e-lasku paras vaihtoehto.

Olen samaa mieltä tästä. E-lasku ja automaattinen maksaminen. Ei tartte käyttää ylimääräistä energiaa verkkopankin kyttäämiseen ja laskun maksamiseen. En vielä ole elämässäni törmännyt tilanteeseen, että minua olisi aiheettomasti jostain laskuttaa tai että summa olisi ollut väärä.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Mitäs mieltä muut ovat Internetpalvelupaketin hinnasta 2,90 €/kk? Minusta se on ominaisuuksiinsa nähden korkea.

Jos investoi euron enemmän kuukaudessa, saa oman .fi-verkkotunnuksen ja yhden sähköpostilaatikon. Sen jälkeen osoitteesi on ikioma ja voit jatkossa vapaasti kilpailuttaa hosting-tarjoajia.

 

En vielä ole elämässäni törmännyt tilanteeseen, että minua olisi aiheettomasti jostain laskuttaa tai että summa olisi ollut väärä.

Minä olen saanut kymmeniä virheellisiä laskuja, joista valtaosa vielä teleoperaattoreilta.

Käyttäjätaso 7

Mitäs mieltä muut ovat Internetpalvelupaketin hinnasta 2,90 €/kk? Minusta se on ominaisuuksiinsa nähden korkea.

Jos investoi euron enemmän kuukaudessa, saa oman verkkotunnuksen ja yhden sähköpostilaatikon. Sen jälkeen osoitteesi on ikioma ja voit jatkossa vapaasti kilpailuttaa hosting-tarjoajia.


Jep , ei ole suhteessa palveluun.

Kommentoin toisessa ketjussa , että ainakin laajakaista-asiakkailla se internetpalvelupaketin hinta pitäisi kompensoida alentamalla samalla summalla laajakaistan hintaa.

Vielä oudompaa on , että palvelusta veloitetaan , vaikka esim. roskapostisuodatus ei edes  toimi.

PS: Esim. Domainhotelli tarjoaa 2€/kk oman domainin kotisivutiloineen ja sähköposteineen.

https://www.domainhotelli.fi/

Käyttäjätaso 7

En vielä ole elämässäni törmännyt tilanteeseen, että minua olisi aiheettomasti jostain laskuttaa tai että summa olisi ollut väärä.

Minä olen saanut kymmeniä virheellisiä laskua, joista valtaosa vielä teleoperaattoreilta.

Laskut tulevat pankkiin vähintään pari viikkoa ennen eräpäivää , joten ihan hyvin ehtii epäselvyydet korjata ennen maksua eikä mikään pakota laittamaan niitä automaattiseen maksatukseen. Toisaalta jos lasku tulee sähköpostiin ja on virheellinen , niin on sekin ennen maksua selvitettävä.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

Mitäs mieltä muut ovat Internetpalvelupaketin hinnasta 2,90 €/kk? Minusta se on ominaisuuksiinsa nähden korkea.

Jos investoi euron enemmän kuukaudessa, saa oman verkkotunnuksen ja yhden sähköpostilaatikon. Sen jälkeen osoitteesi on ikioma ja voit jatkossa vapaasti kilpailuttaa hosting-tarjoajia.


Jep , ei ole suhteessa palveluun.

Kommentoin toisessa ketjussa , että ainakin laajakaista-asiakkailla se internetpalvelupaketin hinta pitäisi kompensoida alentamalla samalla summalla laajakaistan hintaa.

Vielä oudompaa on , että palvelusta veloitetaan , vaikka esim. roskapostisuodatus ei edes  toimi.

PS: Esim. Domainhotelli tarjoaa 2€/kk oman domainin kotisivutiloineen ja sähköposteineen.

https://www.domainhotelli.fi/

Minulla on käytössä domainosoite sieltä .fi:nä. Voin lämpimästi suositella kyseistä palvelua Turusta. Palvelimet SUOMESSA ja sähköpostissa kunnollinen käyttöliittymä ja WordPress-mahdollisuus. Sillä saa halvemmalla KUNNOLLISEN sähköpostin ja kotisivutilan/blogitilan.

Itse käytän sähköpostia ILMAISEKSI sieltä (ohjaa pääasialliseen postiin, näin voin erottaa blogini postit, enkä jaa omaa postia pitkin nettiä). Domainin hinnalla saa esim. etunimi@domaineja.fi.

Kyseessä taisi olla joku yhden tähden palvelu (DNS:ää varten ja siihen kuuluu ohjaus sähköpostista toiseen sähköpostiin). Kunnolliseen löytyy maksullinen puoli sieltä.

Jos haluaa useita niitä ja sähköpostitilaa, niin tuo 2 euron tarjoushotelli on loistava.

Jos taas haluaa pelkän sähköpostin, domainilla, niin 1,60 kk sieltä. 10 Gt tilaa, 100 Gt liikennöinti, sähköpostitilejä 10 kpl. Että kalliilla Elisa myy omiaan… Toki kannattaa huomioida että halpa hinta vain vuoden sen jälkeen normaalihinta, löytyy sivuilta sekin.

Nyt soi Ran-D - Hurricane (Original Mix).

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Kysymyksiä kysymyksiä:

 

 1. Miten todistan että Wippies-posti on juuri minun käytössäni ja miten te tulette ottamaan yhteyttä niiden omistajiin kun teillä ei ole tietoa kuka ne on alunperin rekisteröinyt? Minä esim. tein “akuankka”-tiedoilla parikin Wippies-lootaa koska en silloin aikoinaan ajatellut että niistä joskus tulisi maksullisia. Minulla on tallella vain alunperin saamani tilausvahvistus Wippies-sähköpostin rekisteröinnistä enkä enää edes muista mitä laitoin rekisteröintivaiheessa tiedoiksi. Tuhotaanko tällaiset Wippies-postit ja jos niin milloin?
 2. Onko todella niin että esim. Elisa Viihde laajakaistalla-sopimukseen kuuluvat sähköpostit muuttuu erillismaksulliseksi?
 3. Miten määritellään käyttämätön posti, siis sen perusteella onko siellä meilejä vai onko boksi tyhjä? Minulla jotkin postilootat on tyhjänä meileistä mutta kylläkin käyttöön otettu, pitääkö näistä erikseen ilmoittaa että haluan ne myös säilyttää?
 1. Näihin liittyvässä prosessissa pyritään tunnistamaan laatikon luonut Aku Ankka vahvasti ja varmistumaan että hän on kuka väittää olevansa eli laatikon luoja. Kaikki lisädata omistajuudesta on aina eduksi, kuten esimerkiksi täälläkin on ohjeistettuna
 2. Kyllä
 3. En ole varma, selvitellään

Mikähän sen hinta on? Milloin se tulee saataville verkkoon?

Jos asiakkaat ovat hyvin tuohtunteita, kannattaisiko antaa vuodeksi ILMAISEKSI muutoksen jälkeen tuon internetpalvelupaketin?! Siinä aikana myös tuohtuneisuus häviää varmasti.

2,90e/kk, ei varmuutta milloin tulee verkkokauppaan mutta käsittääkseni alkuvuodesta. Etuuksista voidaan ymmärtääkseni tapauskohtaisesti jutella noissa, kannattaa olla aspaan yhteydessä kun kirje tulee :)

Kovasti on huijattu fiilis. Ostin paketin josta jatkossa saan vain osan sovitulla hinnalla. Melkein kuin ostaisi auton ja ekassa huollossa otetaan moottori pois ja ilmoitetaan että jatkossa moottorista veloitetaan erikseen. Joten jatkossa teen tarvittavat toimet korvatakseni kaikki kaikki Elisan palvelut ja liittymät niin kotona kuin työssä sekä kilpailijoiden tuotteilla. Muistan myös kertoa tämän vaikutuspiirissäni oleville yhteistyötahoilleni. Joten hyvää jatkoa. Minä olen elänyt ja elän maailmassa jossa sovitaan jotain ja asioista pidetään kiinni, eikä niitä muuteta yksipuoleisesti kirjeitse.

Selitys että joidenkin asiakkaiden tilanne paranee, ei koske asiakkaita, joilla on omat virustorjunnat ja roskapostin suodatukset. Mielestäni tässä tulisi Elisan olla yhteydessä asiakkaisiin ja sopia miten asia hoidetaan, ei niin että ilmoitataan yksipuoleisesti, miten maksavan asiakkaan tulee tehdä. 

Pyrimme parantamaan kaikkien tilannetta mahdollisimman tasavertaiseksi. Itse miellän tuon autovertauksen piirissä enemmänkin siten että auton myyjä on tarjonnut rengashotellia auton ostajalle, joka nyt muuttuu maksulliseksi (kun puhutaan esim noista kiinteiden laajakaistojen sähköposteista), itsessään ostetun tuotteen toimivuuteen tuolla ei siis ole vaikutusta mutta osalle hyödyllinen lisäpalvelu muuttuu maksulliseksi. Moottorin irroittamisen mieltäisin ennemmin siihen että IP osoitteista ruvettaisiin pyytämään erillistä korvausta :sweat_smile:

Saunalahti Perusposti muuttuu

Tuossa aloittamassani viestiketjussa kysyin: Onko nyt Saunalahden kiinteisiin nettiliittymiin kuulunut s-posti tulossa maksulliseksi?

@JJesseJ  vastasi: Jatkossakin laajakaistaan kuuluu maksuttomia sähköpostiosoitteita 5kpl. Eli tämä muutos koskee vaan vanhoja erikseen myytyjä sähköposteja ja lisäpalveluita 🙂

Tuolloin ei ollut muutos meillä vielä tiedossa :( 

https://yhteiso.elisa.fi/ideapaja-57/saehkoepostin-roskapostisuodatus-ilmaiseksi-osaksi-kaikkia-postitilejae-513684

No roskapostisuodatusta on vissiin tulossa kaikille , mutta ei ilmaiseksi eikä se nykyisellään edes toimi.

https://yhteiso.elisa.fi/ideapaja-57/saehkoepostin-edelleenlaehetyksen-asetukset-paremmiksi-458853/index3.html#post614713

Tätäkin on odotettu jo neljä vuotta , joten luottamus asian korjaantumiseen ei ole järin suuri.

Ensimmäinen vaihtoehto itseasiassa toteutui jos nyt teknisesti tulkitaan tilannetta. Sähköpostilaatikot muuttuivat/muuttuvat maksullisiksi (sama hinta kuin erikseen ostaessa), mutta siihen kylkeen saa nyt noi lisäpalvelut veloituksetta. Toisen osalta pistin taas kyselyä eteenpäin

Käyttäjätaso 7

https://yhteiso.elisa.fi/ideapaja-57/saehkoepostin-roskapostisuodatus-ilmaiseksi-osaksi-kaikkia-postitilejae-513684

No roskapostisuodatusta on vissiin tulossa kaikille , mutta ei ilmaiseksi eikä se nykyisellään edes toimi.

https://yhteiso.elisa.fi/ideapaja-57/saehkoepostin-edelleenlaehetyksen-asetukset-paremmiksi-458853/index3.html#post614713

Tätäkin on odotettu jo neljä vuotta , joten luottamus asian korjaantumiseen ei ole järin suuri.

Ensimmäinen vaihtoehto itseasiassa toteutui jos nyt teknisesti tulkitaan tilannetta. Sähköpostilaatikot muuttuivat/muuttuvat maksullisiksi (sama hinta kuin erikseen ostaessa), mutta siihen kylkeen saa nyt noi lisäpalvelut veloituksetta. Toisen osalta pistin taas kyselyä eteenpäin

Niinpä , mutta minulle se on pelkkä hinnankorotus , koska nuo lisäpalvelut ovat itselleni olleet ilmaisia tähänkin asti. Ja sitä paitsi ei ne teidän roskapostisuodatukset edes toimi , niin miksi sellaisesta pitäisi maksaa?????

Vähintääkin teidän pitäisi pikavauhtia laittaa postipalvelunne lisukkeineen toimimaan luotettavasti ja päivittää toiminnot tälle vuosituhannelle , jotta tuolle uudelle hinnoittelulle olisi edes joitakin perusteita. Elisan tuntien en oikein siihen usko ennen kuin siitä on näyttöä ja osaltani se saattaa olla sitten jo myöhäistä. Toimivia webhotelleja , jotka tarjoavat samoja palveluita , löytyy kyllä.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3

https://yhteiso.elisa.fi/ideapaja-57/saehkoepostin-roskapostisuodatus-ilmaiseksi-osaksi-kaikkia-postitilejae-513684

No roskapostisuodatusta on vissiin tulossa kaikille , mutta ei ilmaiseksi eikä se nykyisellään edes toimi.

https://yhteiso.elisa.fi/ideapaja-57/saehkoepostin-edelleenlaehetyksen-asetukset-paremmiksi-458853/index3.html#post614713

Tätäkin on odotettu jo neljä vuotta , joten luottamus asian korjaantumiseen ei ole järin suuri.

Ensimmäinen vaihtoehto itseasiassa toteutui jos nyt teknisesti tulkitaan tilannetta. Sähköpostilaatikot muuttuivat/muuttuvat maksullisiksi (sama hinta kuin erikseen ostaessa), mutta siihen kylkeen saa nyt noi lisäpalvelut veloituksetta. Toisen osalta pistin taas kyselyä eteenpäin

Niinpä , mutta minulle se on pelkkä hinnankorotus , koska nuo lisäpalvelut ovat itselleni olleet ilmaisia tähänkin asti. Ja sitä paitsi ei ne teidän roskapostisuodatukset edes toimi , niin miksi sellaisesta pitäisi maksaa?????

Vähintääkin teidän pitäisi pikavauhtia laittaa postipalvelunne lisukkeineen toimimaan luotettavasti ja päivittää toiminnot tälle vuosituhannelle , jotta tuolle uudelle hinnoittelulle olisi edes joitakin perusteita. Elisan tuntien en oikein siihen usko ennen kuin siitä on näyttöä ja osaltani se saattaa olla sitten jo myöhäistä. Toimivia webhotelleja , jotka tarjoavat samoja palveluita , löytyy kyllä.


Niin no, tässä oikeastaan yksi esimerkki siitä, miksi sähköpostipalveluitamme yhtenäistetään - nykyisellään erilaisia hintoja ja muotoja sähköpostipalveluille on niin paljon, että näitä yhtenäistetään. Ja kuten @Patomiäs kertoi aloituksessa, Roskapostisuodattimen kehitystyötä kyllä jatketaan.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3

Kysymyksiä kysymyksiä:

 1. Miten määritellään käyttämätön posti, siis sen perusteella onko siellä meilejä vai onko boksi tyhjä? Minulla jotkin postilootat on tyhjänä meileistä mutta kylläkin käyttöön otettu, pitääkö näistä erikseen ilmoittaa että haluan ne myös säilyttää?


Elikkä tähän saatiin vastaus, että laatikko on käyttämätön, mikäli sitä ei ole koskaan otettu käyttöön tai sinne ei olla kirjauduttu vuoteen sisään.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

@JJesseJ Mikä on muuttunut neljässä kuukaudessa niin että, sanomasi ei pidäkkään paikkaansa.

   

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3

@JJesseJMikä on muuttunut neljässä kuukaudessa niin että, sanomasi ei pidäkkään paikkaansa.

   

Kuten @Patomiäs tuossa ylempänä vastailikin, kyseinen muutos ei ollut vielä tuolloin meillä tiedossa.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

@JJesseJMikä on muuttunut neljässä kuukaudessa niin että, sanomasi ei pidäkkään paikkaansa.

   

Kuten@Patomiäs tuossa ylempänä vastailikin, kyseinen muutos ei ollut vielä tuolloin meillä tiedossa.


Eli, tiedossa oli jo silloin (4kk sitten), että Saunalahtiti Perusposti muuttuu Elisa Internetpalvelupaketiksi, eli eikö silloin otettu asiasta selvää.