Vastattu

pankkitoimintojen suojaus

  • 14 October 2015
  • 5 kommenttia
  • 2754 katselukerrat

Miten pääsee eroon tietoturvan pankkitoimintojen suojauksesta? Se katkoo koko ajan yhteyttä pankkiin, ja kun piti päästä palkkatietoihin, siitä ei tullut mitään.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Sokrates 14 October 2015, 08:09

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

5 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Ainakin suoraan F-Securelta hankittuun pakettiin tuo kuuluu oletuksena, enkä tiedä, voiko sitä edes poistaa.

Mitä selainta muuten käytit? Itselläni kävi niin, että yrittäessäni yhteyttä tuolla uudella ja mainostetulla Edgellä, pankki vastasi, ettei heidän sovelluksensa tue vielä tuota. Tuettuja olivat Internet Explorer, Firefox ja Crome. Kokeile noilla selaimilla.
Exploreria käytän. Nyt Elisa-tuki selvittelee asiaa.
Käyttäjätaso 7
Ekku kirjoitti:
Ainakin suoraan F-Securelta hankittuun pakettiin tuo kuuluu oletuksena, enkä tiedä, voiko sitä edes poistaa.

Browsing protection osiossa voi ottaa pankkisuojauksen pois päältä.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
No, niinpä näköjään on mahdollista.

En ole tuota edes katsonutkaan, koska oletan tuon tuovan lisäturvaa pankkiasiointiin. Näin siitäkin huolimatta, että usein tilillä on vain negatiivisia euroja 😞
Saan suojauksen pois päältä, kun laitan Windowsin hakukenttään (vasemman alalaidan suurennuslasi tai vanhemmissa käyttiksissä käynnistysvalikon alta tietokoneen hakukenttä) "Elisa" ja sieltä Elisa Turvakeskus. Se avaa erillisen ikkunan, jossa lukee "Elisan pankkisuojaus on käytössä" ja antaa vaihtoehdoiksi "Pienennä" tai "Lopeta". Valitse Lopeta. Ainakin minulla se toimii näin.

Minulla käytössä Surface Pro 3, Crome ja Windows 10.

Mutta joo on ärsyttävää, että se saattaa kytkeytyä itsekseen päälle. Yleensä taustalla on jossain sivustolla käynti, missä kysytään esim. pankkitunnuspalvelulla tai luottokortilla maksua tai kirjautumista tms. Vaikka esim. verotoimiston tai Kelan sivuilla käynti ja sinne kirjautuminen kytkee suojauksen päälle. Ei välttämättä heti itse tajua tai huomaa, mutta, jos suojaus päälle kytkeytyy niin todennäköisesti olen käynyt esim. nettikaupassa tai pankin sivuilla, vaikken olisi kirjautunut tai ostamassa mitään. Homman huomaa siinä vaiheessa kun päivität/siirryt sivulla vaikka Facebookissa tai youtubessa eikä lataa sivua tai herjaa erroria. Sitten meillä on työstäni johtuen 2 eri nettiä (Sonera ja Elisa), niin jos vaihdan verkkoa, niin se voi edelliseltä käynniltä jäädä päälle ja sitten ihmettelen, että mitäs nyt, mutta läppäri vaihtaa automaattisesti verkkoa, jos toinen jumittaa. Eli verkon historiaan jää se suojaus päälle.

Mukavampaa surffailua kaikille 🙂