Turvaselain?

  • 21 maaliskuu 2019
  • 5 kommenttia
  • 1619 katselukerrat

Hei, miksi turvallinen selaus avaa aina googlen sivun? Esim. kun menen pankkiin joudun menemään sinne playkaupan kautta vaikka sovellus on asennettu puhelimeeni? Onko olemassa jokin niksi, millä pääsisi suoraan ilman näitä mutkia? Sama koskee tietysti kaikkia muitakin sovelluksia.

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Moro @Suvianna ja tervetuloa OmaYhteisöön! 🙂 Nyt on pakko vähän varmistaa, eli siis kun avaat pankin mobiilisovelluksen puhelimesta, niin se avaakin Turvaselaimen ja sieltä Googlen sivun sen sovelluksen tilalle? Ja tämä tapahtuu muidenkin sovellusten kanssa eli esimerkiksi vaikka Netflix aukaiseekin Turvaselaimen?
No ootas kun hätäilin. Siis päinvastoin, eli kun avaan Turvapaketin ja haluan mennä mobiilipankkiin, avautuu se googlen aloitussivu, kirjoitan pankin nimen niin se tarjoaa playkaupan pankkisovellusta (joka siis on jo asennettu laitteelle) ja avaan sen sitten sen pankkitoimintojen suojauksen kautta (sehän tarjoaa että asenna tai avaa ja kun se on jo minulla niin avaan sen). Niin mitä teen väärin? Onko pankkitoiminnat kuitenkin suojattuja, vaikken menisi sinne sen suojatun selauksen kautta? Vai pitääkö nämä kaikki sovellukseni tallentaa jotenkin googlen kirjanmerkkeihin? Olen siis iha uuno tämän asian kanssa, kuten näkyy...
Kun tämä systeemi on minulle ihan vieras, eikä tämä ikäkään tätä mitenkään helpommaksi tee 🙄
Niin ja kiitos tervetulotoivotuksista @Patomiäs ☺
Ja vielä selvennystä. Eli en normaalisti käytä Chromea/googlea tietokoneella, tabletilla enkä puhelimessakaan, vaan olen käyttänyt Operaa - koska en ole halunnut kirjautuaChromeen. Sitähän se vaatii, eikö? Eli olen nyt tämän turvasovelluksen takia siis sidottu googleen? Äh olispa vielä nuori ja nätti ja fiksu ja syntynyt digitaaliseen aikaan 😂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Otetaas tää nyt toisinpäin ajatteluun :)

1) Jos käytät mobiililaitteella (älypuhelin tai tabletti) mobiilipankkia, yhteys on suojattu mikäli avaat suoraan sovelluslistasta ko. pankin sovelluksen. Mikäli haluat käyttää nettiselainta pankkiasioiden hoitamiseen (esim. PayPal), niin avaa sovelluslistasta Turvaselain jolla menet tuonne sivulle. Muussa selauksessa voit käyttää haluamaasi selainta vapaasti :)

2) Tietokoneella kunhan Turvapaketti on taustalle asennettu, muuttuu Chromessa ja muissa selaimissa yhteys suojatuksi kun valitset nettisivuksi verkkopankin sivuston ja tästä tulee työpöydälle ilmoitus että turvallinen selaus on käytössä (estää ainakin itsellä mm. Spotifyn sovelluksen toiminnan sillä hetkellä ja toimivuus palautuu kun päätän turvallisen selauksen)

Selvensikö tämä toimintaa että miten tuon pitäisi mennä? 🙂

Osallistu keskusteluun