PC ei yhdisty kännykän nettiin

  • 5 October 2017
  • 4 kommenttia
  • 5598 katselukerrat

Oon tehny ihan vaan sillai että yhdistänyt koneen nettiin kännykän 4G:llä ihan uspin kautta ja aina toiminut ilman suurempia ongelmia. Nyt ilman mitään syytä kone valittaa "Kohteella Ethernet 3 ei ole kelvollista IP-määritystä". En säätänyt asetuksia tai hankkinut mitään uusia yheyksiä/vaihtanut liittymää tai sopimusta.

Olen kokeillut jo noiden Windows 10:n Fast Startupin asetuksien muuttamista eikä auttanut.

En ole mikään tech genius, mutta kyllähän mä voin koittaa ip-asetuksia säätää jos joku laittaa hyvät ohjeet.

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

4 kommenttia

Herää kysymys, mikset käytä puhelimen mobiilitukiasematoimintoa? Kun säädöt* on paikallaan, niin on helppo yhdistää puhelimessa tukiasemajako päälle ja tietokone yhdistyy sen jälkeen automaattisesti (täppä tietokoneen asetuksissa) puhelimen WLaniin.

😉 annat tukiasemalle SSIDn ja salasanan ja samat tietokoneen WLan-asetuksiin. Ainakin Lumiat ja Galaxy S7E pysyvät yhdistettynä kunnes täpätään tukiasema pois päältä.

Kaksi ehtoa/ominaisuutta
- WLan tietokoneessa??
- puhelimen tiedosto eivät ole käytettävissä
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26
Lisäksi puhelimen käyttö mobiilitukiasemana ei pidemmän päälle ole fiksu vaihtoehto. Tuo mobiilitukiasema kuluttaa ja rasittaa puhelimen akkua normaalia enemmän ja pitkällä aikavälillä tekee hallaa itse akulle. Olenpa kuullut tapauksista, joissa jotkin käyttäjät ovat pilanneet puhelimensa akun pitämällä puhelimen nettiä "kodin ainoana nettiyhteytenä".

Satunnaisessa käytössä tuo on ihan ok vaihtoehto, mutta pääasialliseksi netiksi en suosittele. Mieluummin sitten erillinen mobiililaajakaista ja siihen tätä käyttöä varten tarkoitettu 4G -modeemi tai vaihtoehtoisesti kiinteä laajakaista, mikäli tällaista on saatavilla.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei.

Olen käyttänyt puhelinta mobiilitukiasemana arkikäytössä päivittäin, nykyisellä puhelimellani J5 2016 sen hankinnasta asti ja tästä on jo vuosi. Lataan akun täyteen, sitten tyhjäksi, vain välillä aina latauksessa. Akkuni on edelleen lähes uudenveroisessa kunnossa. Hieman nopeammin toki tyhjenee kuin uutena, mutta mitenkään huonoksi akku ei ole mennyt ottaen huomioon luurin iän. Akku on lisäksi vaihdettava, joten en itse ainakaan näe tällaisessa jaossa ongelmaa.

Ei ainakaan minulla ole tietokone valitellut yhteyksien tippumista.

Oletko aloittaja kokeillut miten joku muu operaattori käyttäytyy alueellasi? Kun tietokone ei löydä Wifi-tukiaseman kautta verkkoa, pääsetkö nettiin itse puhelimella? Jos nyt päällä on 4G-verkko, onko samaa havaittavissa 3G-verkossa?

Suosittelen myös kokeilemaan Wifi-jakoa, jos nyt käytät USB-väylää.

Myös tietokoneen ajurit ja mahdolliset puhelimen luomat ajurit/ohjelmistot kannattaa tietokonella pitää ajan tasalla.

Onko näistä apua?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23
Olen käyttänyt puhelinta mobiilitukiasemana arkikäytössä päivittäin, nykyisellä puhelimellani J5 2016 sen hankinnasta asti ja tästä on jo vuosi. Lataan akun täyteen, sitten tyhjäksi, vain välillä aina latauksessa. Akkuni on edelleen lähes uudenveroisessa kunnossa.

Tuo on ihan fiksu käyttötapa, eli laite ei ole koko ajan piuhan päässä lataantumassa ja ratkaisu toimii jos huushollissa ei muita käyttäjiä ole.