numerot kirjaimiksi iPhone


Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Voisiko joku kertoa miten saa iPhone puhelinnumeroita näppäiltyä kirjaimiksi?+ Esim. on numero 3 ja sen alla DEF. Ei vaan toimi kuten tavallisessa kännykässä. Vaikka mitä tekisi. Oon tutkinut verkosta. Eräs kun kysyi kohteliaasti tätä asiaa sai osakseen solvauksia ja herjoja. iPhonen opas ei auta mitään.

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

15 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
iPhonessahan on ihan normaali qwerty-näppäimistö, ja sitten numerot erikseen. En keksi yhtäkään tilannetta, jossa kuvailemasi kaltainen tilanne olisi edes mahdollista tulla eteen.

Joten joudut kyllä tarkentamaan, ja paljon, jos minut haluat saada ymmärtämään kysymyksesi.

EDiT; Löysin aiheesta tekemäsi toisenkin kirjoituksen nyt täältä Palstalta, ja oletan sinun puhuvan mobiilivarmenteesta. Mobiilivarmenteen salasana on sinun itsesi valitsemat neljä numeroa. Ei siihen tule yhtäkään kirjainta. Se kirjain-numero-sarja, joka siinä näytöllä vilahtaa, on ainoastaan se tapahtumatunnus, ei sinun sitä pidä mihinkään kirjoittaa. Joka kerta kun mobiilivarmennetta käytät, tulee sinun aina ainoastaan näpytellä se sinun oma tunnuslukusi (4 numeroa).
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Mikä tämä sitten on? En tosin ole varma oliko se tämä josta piti jotain tunnuksia naputella. Kokeilen uudelleen.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Tuohan on soittonäyttö, ei siitäkään kirjaimia saa kuitenkaan tulemaan, vaan pelkkiä numeroita.

Lue aikaisempi viestini uudestaan.

Vinkkinä tulevaan; painamalla samanaikaisesti koti- ja nuku-näppäintä nopeasti, saat otettua screenshotin. Kuva tallentuu puhelimesi valokuviin. Ei tarvitse siis ottaa kameralla kuvaa puhelimestaan, jos jotain haluaa siitä näytöltä näyttää muille

Kas näin

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Se olikin tämä. Ainuttakaan vaadittua kirjainta ei saa näkyyn kirjoituskenttään. En jouda opettelemaan nyt tota koti nuku ties mitä. Jos ei ala tää pelaan pitää kai mennä Elisaan tai sitten tyytyä kirjautumaan pankkitunnuksilla.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
@wesson: Tuohon näkymään annetaan se itse määrittelemäsi mobiilivarmenteen tunnusluku, jossa ei voi olla mitään muuta kuin numeroita. Jos et tiedä tai muista tuota tunnuslukua, kannattaa varmaankin olla yhteydessä Elisan asiakaspalveluun.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Kokeilen uudestaan. Tiedän tunnusluvun. Vaikuttaa siltä että täytyy klikata "hylkää" kun ne tarjoo kirjaimilla varustettua tunnusta. Kokeilen.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Onnistui! Ei hylätä mitään vaan klikataan hyväksy kun tulee se mikä lie koodi jossa on kirjaimia ja numeroita. Sen jälkeen kirjoitetaan oma aikaisemmin sovittu numerokoodi ja asia on selvä ja pääsi sisään! Kiitti neuvoista. Asia on ratkaistu.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Onnistui! Ei hylätä mitään vaan klikataan hyväksy kun tulee se mikä lie koodi jossa on kirjaimia ja numeroita. Sen jälkeen kirjoitetaan oma aikaisemmin sovittu numerokoodi ja asia on selvä ja pääsi sisään!

Kannattaa vain rauhassa aina tutustua niihin annettuihin ohjeisiin, niin säästyy paljolta säätämiseltä tai liikkeessä ravaamiselta. Myös tässä ketjussa sinulle tuota kahdenkin henkilön toimesta jo opastettiin, joten ei muuta kuin aina jäitä hattuun ja rauhassa sisäistämään annettuja ohjeita :)

Se kirjain-numero-yhdistelmä on mobiilivarmenteen tapahtumatunnus. Siitä voit tarkistaa, että kyse on nimenomaan siitä sinun omasta tunnistautumisestasi. Eikä niin, että joku toinen jollain toisella sivulla yrittää hyödyntää sinun mobiilivarmennettasi. Joka kerta, kun puhelimeesi tulee mobiilitunnistumispyyntö, on siihen vain ja ainoastaan tarkoitus antaa se sinun omasi, neljästä numerosta koostuva, salasana.

Eli ei muuta kuin rauhassa ja maltilla keskittymään annettuihin ohjeisiin, turha säätäminen vaan pois, niin kaikki nämä asiasi olisivat selvinneet huomattavasti pienemmällä vaivalla ja ajankäytöllä :)

EDiT; En jouda opettelemaan nyt tota koti nuku ties mitä. Ei siinä sen kummempaa opettelua vaadita -senkus painat koti- ja nuku-näppäintä samanaikaisesti. Huomattavasti nopeampaa se on (opetteluineen ja kaikkineen), kuin aina toisenkin laitteen ottaminen mukaan valokuvia tarvittaessa.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Öh ku en tiedä missä on koti ja nuku-näppäimet.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Öh ku en tiedä missä on koti ja nuku-näppäimet.

Ne on ne ainoat näppäimet, mitä iPhonessa on. Jos ei äänenvoimakkuussäätimiä lasketa siis.

Koti-näppäin on se näppäin keskellä alhaalla. Se mitä painamalla puhelin aina palaa etusivulle.
Nuku-näppäin on se näppäin, josta puhelin laitetaan kiinni. iPhone 6 ja 6S se näppäin on oikeassa reunassa ylhäällä, sitä vanhemmissa puhelimissa se on puhelimen yläreunassa oikealla.

Niitä samanaikaisesti painamalla näyttö välähtää ja kuuluu kameran ääni. Tällöin puhelin ottaa kuvan puhelimesi näytöstä siinä tilassa, missä se sillä hetkellä on. Kuva tallentuu valokuviin.
Tämä on erittäin hyvä vaihtoehto esim. tässä ketjussa laittamillesi valokuville, koska silloin ei tule mitään heijastuksia salamastakaan ym., mitkä vaikeuttaa kuvan tulkitsemista. Kannattaa kokeilla ainakin!
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Ei onnistunut vielä, mut täytyy harjoitella. Näppäimet kyllä löytyivät.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Ei onnistunut vielä, mut täytyy harjoitella. Näppäimet kyllä löytyivät.

Yhtä aikaa kun painaa ne näppäimet pohjaan, niin syntyy screenshot/kuvakaappaus.

Jos aloitat jomman kumman näppäimen painamisen aiemmin, ei homma silloin onnistu. Jos taas painat niitä samanaikaisesti yli kahdeksan sekuntia, niin silloin laite tekee hard resetin. Eli ihan sekunnin verran vain riittää, kunhan sen tekee täsmälleen samanaikaisesti.

Screenshotin onnistumisen huomaa ainoastaan siitä, että näyttö välähtää nopeasti, ja sen jälkeen löydät Valokuvat-sovelluksestasi yhden uuden kuvan.

Tämä toimii kaikissa iPhoneisssa, joten jos et vielä onnistunut tuossa, niin ei muuta kuin uutta yritystä. Jotakin et nyt tehnyt oikein.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Onnistui arvoisa Piampi. Ehdotan kunniamerkkiä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Hienoa, että onnistui! :)
Tuo helpottaa ja selkeyttää huomattavasti, jos jatkossa tarvitsee jotain näyttää puhelimestaan, eikä ole mahdollista kiikuttaa koko puhelinta näytille.
Screenshotin voi ottaa milloin vain, ei väliä mitä puhelimen näytöllä sillä hetkellä on.

Puhelimen screenshot tarjoaa myös paljon parempilaatuisen kuvan näytöstä, kuin mitä erillisellä kameralla otettuna koskaan saisi.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Lähetänkin pian kunniamerkkianmomuksen tasavallan presidentille! Ehken jopa kutsu itsenäisyyspäivän juhliin.