Vastattu

HG635 moodeemin ja wlan-tulostimen yhteistyö ei toimi

  • 15 April 2020
  • 1 kommentti
  • 411 katselukerrat

Laajakaistamodeemi vaihtui ehkä puolisen vuotta sitten Huawein HG635 modeemiin ja samalla loppui Samsungin C480W -lasertulostimen wlan-tulostus. Olen mm. päivittänyt laitteen firmwaren, asentanut tulostimen ohjelmistot uusiksi uusimpiin versioihin, varmistanut että tulostin tukee modeemin salausta, asettanut kiinteän ip:n tulostimelle, asettanut modeemin wlan-kanavan samaksi kuin tulostimella (tulostimella vaihtelee), poistanut airprintin käytöstä, yms yms. 

Saan tulostimen kytkettyä wlan-verkkoon kyllä ihan ohjelmiston ohjatun toiminnon kautta, mutta laitteen sammuttamisen ja uudelleen käynnistämisen jälkeen tulostin taas herjaa “väärä langatt. asetus”, eikä wlan-verkkoa ole. Erikoista on, että vaikka saan laitteen kytkettyä verkkoon, ei modeemin laitelista näytä laitetta aktiivisena, toisin kuin läppärit, puhelimet ja esim. robotti-imurin. Laite löytyy listalta, mutta se on harmaana, vaikka laitteen wlan-valo palaa ja saan tulostettua esim. kännykällä.

Koska ongelmat alkoivat modeemin vaihdon jälkeen niin arvelen, että ‘vika’ on nyt jossain asetuksissa, joita en osaa vaihtaa. Jonkun verran peruskäyttäjää tutumpaa tämä tietotekniikka on, mutta on mahdollista, etten esimerkiksi ole tehnyt kiinteän ip:n asettamista oikein, eli on jäänyt muuttamatta sitä varten joku toinen kohta, raksi ruutuun väärään paikkaan tms.

Neuvoja…? 

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Jekke 15 April 2020, 11:54

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

1 kommentti

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +7

Moikka @NinaJo ja tervetuloa OmaYhteisöön! 

 

Itselleni nuo tulostimien wlan-ominaisuudet ei hirveän tuttuja ole.

 

Onko muilla yhteisön käyttäjillä ollut vastaavia haasteita?