Vastattu

Kun vaihdetaan uusi modeemi, mihin toimitan vanhan modeemin.

 • 21 January 2016
 • 7 kommenttia
 • 6140 katselukerrat

Taloomme tuli valokuituyhteys ja vanha toimiva (valkoinen) modeemi vaihdetaan uuteen (musta Zycxell). Mitä teen vanhalle yhä toimivalle modeemille. Onko se ongelmajätettä, vienkö sen Elisan toimipisteeseen vai kierrätyskeskukseen.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Mits 21 January 2016, 16:59

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

7 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
 • ? Vanhan modeemin voi  säilyttää vastaisuuden varalta, jos siltä tuntuu. Modeemin voi kuitenkin toimittaa myös ongelmajätteeseen, mikäli sitä ei halua säästää. Elisan myymälään ei kannata lähteä sitä roudaamaan. :) 
 • Käyttäjätaso 5
  Kunniamerkki +9
  Tosiaan kannattaa toimiva ja saman tekniikan modeemi säilyttää varalla.

  Voi mennä käytössä oleva epäkuntoon ja erittäin helppo testata sillä varalaitteella onko nettiyhteydessä vika jossain tiedon alkulähteillä vai täällä loppupäissä.
  Mikäli haluat tuosta vanhasta modeemista eroon, niin eiköhän sille käyttöä löydy, mutta kuten tuossa jo sanottiin niin kannattaa pitää ns. vara laitteena, että voi tarkistaa et toimiiko liittymä jos ongelmia tulee.
  Käyttäjätaso 5
  Kunniamerkki +9
  Jos se vanha modeemi on ADSL modeemi ja uusi on VDSL niin se vanha ei välttämättä toimi liittymässä.

  -Silloin se ei toimi myöskään varamodeemina.
  Vanha on ADSL ja uusi ZyXELin VMG3925 -B10B musta, langattomalla yhteydellä. Onko niin, ettei ADSL enää skulaa uuden yhteyden kanssa vaikka sen liittäisi Lan-kaapelilla. Taloyhtiöön iitetään valokaapaeliyhteys huomenna. Johtopäätös: ADSL-laite on sorttiasema tavaraa!
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +23
  Kyllä noita Elisan toimittamia ADSL-modeemeita voi ethernet uplinkillä käyttää.

  "Valokuituliittymä" on vähän huono termi, se kun voi monille tarkoittaa joko VDSL:ää tai ethernetiä ja toisille ei kumpaakaan niistä.

  Jos kyseessä on yleiskaapeloitu talo, ADSL-modeemi toimii juurikin ajattelemallasi tavalla, LAN-kaapelilla WAN-portista (tai LAN-portista, vähän mallista riippuen) piuha "seinään" ja asetuksiin "ethernet uplink".
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +21
  Ritu-täti kirjoitti:
  Onko niin, ettei ADSL enää skulaa uuden yhteyden kanssa vaikka sen liittäisi Lan-kaapelilla.

  Tämä on aivan modeemista kiinni. Jos se on Elisan Kotiboksi tai vaikka AVM Fritz!box, niin ne toimivat täysin myös Ethernetillä (joskin oikea termi liitännälle on silloin WAN, ei LAN).

  Jos vanhassa ADSL-modeemissa ei ole WAN-ominaisuutta, sitä ei voi käyttää reitittimenä Ethernet-liitännän kautta. Mikäli siinä on kuitenkin langaton lähiverkko, vanhan purkin saa toimimaan tyhmänä WLAN-tukiasemana  konfiguroimalla purkin IP-osoitteen siten, ettei se mene lähiverkon muiden laitteiden kanssa päällekäin ja ottamalla vanhasta purkista DHCP-palvelimen pois päältä.

  VDSL2-liittymä voi olla konfiguroitu toimimaan sekä ADSL että VDSL2 modulaatioilla. Ainakin Elisalla ja Suomicomilla on näin konfiguroituja DSLAM:ejä käytössä.

  Kannattaa siis kokeilla, toimiiko vanha modeemi uudessa liittymässä. Mikäli se toimii, purkki kannattaa säilyttää. Kahdella purkilla kokeileminen nopeuttaa vianselvitystä, mikäli joskus sattuu tarve tehdä vikailmoitus liittymästä.