Vastattu

Laajakaista ja 5-napainen puhelinpistorasia

  • 8 July 2014
  • 2 kommenttia
  • 2802 katselukerrat

Hei! Tilasin tuplalaajakaistan, joka näyttäisi toimivan. Ainoa ongelma on, että huoneessa jossa modeemia haluttaisiin käyttää on viisinapainen puhelinpistorasia, kaikissa muissa on kolminapaiset. Viisinapaiset pistokkeet ovat vissiin sen verran vanha juttu ettei niitä näytä löytyvän kovin helposti, joten yritän selvittää onnistuuko kytkeminen vain pistoketta vaihtamalla ennen kuin lähden moista metsästämään.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi irritus 8 July 2014, 12:37

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

2 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21
5-napaisiin puhelinpistorasioihin sopii sekä 3- että 5-napaiset puhelinpistotulpat. 3-napaisella pistotulpalla saa tällöin käyttöön vain yhden puhelinlinjan. 5-napaisella pistotulpalla saisi kaksi puhelinlinjaa.

Kannattaa siis kokeilla kolminapaista pistotulppaa seinärasiaan ihan sellaisenaan.

Tietysti huonolla tuurilla ADSL/VDSL on kytketty juuri niihin kakkoslinjan koskettimiin (reiät 4 ja 5), jolloin tarvitaan 5×1 ? 2×3 napaiset sovitin, tai pistorasia täytyy johdottaa uudelleen.
Kiitos! Kokeilin tätä aluksi muttei pistoke tahtonut mennä sisään mitenkään päin, nyt katsoin tarkemmin ja huomasin että rasian kuori on ilmeisesti ruuvattu kiinni vähän vinoon niin etteivät navat mahdu menemään pohjaan asti. Eli pitänee kiinnittää se uudestaan ja arvuutella miten päin toimii... 😃