Vastattu

Modeemin internet ja ethernet valot vilkkuvat taukoamatta

  • 29 March 2015
  • 7 kommenttia
  • 4166 katselukerrat

Viihde toimii moitteetta (asensin modeemin, verkon ja Viihteen viikko sitten), mutta kun pc on päällä valot vilkkuvat (vaikka Viihde on suljettu). Vilkkuminen pysähtyy vasta, kun suljen pc:n. Tätä on kestänyt nyt muutaman päivän, eikä tiedossani ole tallennusta pilveen tai muuta datan siirtoa. Kuinka tutkin asiaa?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Dj_God 30 March 2015, 18:31

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

7 kommenttia

Onhan se PC:kin liitetty modeemiin, niin siksi valotkin vilkkuvat, kun PC on päällä.
Modeemin käyttöohje kertoo valon palamisesta ja vilkkumisesta vain silloin, kun dataa siirtyy. Näin on ollut myös aikaisempien modeemieni kanssa. Lähettääkö levossa oleva pc jotain koodia, josta aiheutuu tasaista tiuhaa vilkkumista (>10/s).
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26
Modeemiin (langallisesti tai langattomasti) liitetty tietokone aiheuttaa aina dataliikennettä ollessaan päällä. Liikenne voi syntyä jo pelkästään siitä, että käyttöjärjestelmä ja/tai sovellukset nuuskivat uusia päivityksiä.

Myös lepotilassa oleva kone voi aiheuttaa dataliikennettä pienissä määrin. Tarkoituksena on se, että kone olisi mahdollisimman nopeasti täydessä iskussa kun se herätetään unesta. Tästä ei kannata huolestua.
Vilkkuu koko ajan >10/s tasaisesti, mutta kai sitten kuuluu asiaan. Aiemmat modeemini vilkkuivat vain ajoittain, ja nykyisen käyttöohjeessa "valo palaa". Nyt se ei "pala" ollenkaan pc:n ollessa päällä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Modeemit "haistelee" koko ajan liikennettä. Netistä tulee sitä sun tätä modeemiin päin.

Laita PC:hen sellainen palomuuri, josta näet mitä on blokattu. Ainakin mulla tuo modeemisysteemi muistuttaa päivin ja öin Las Vegasin valoja :p

Toisaalta modeemista voi ottaa virat pois päältä, niin vilkkumiset loppuu.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +6
Parhaissa laitteissa pystyy ohjelmallisesti sammuttamaan valot, jos vilkkuminen häiritsee. Windows koneet heittelevät vähän väliä broadcast ja multicast pakettia verkkoon jolloin valo aina vilkahtaa. Asennappa koneelle wireshark niminen ohjelma, niin näkee mitä kaikkea siellä liikkuu.
Nyt asia selvisi: Kun asensin PC:lle Viihteen vaatiman VLC mediasoittimen päivityksineen, kohtuuton vilkkuminen loppui. Syy oli siten 1) kyseisen lisäosan puute tai 2) joku muu ohjelma (päivityksineen), joka sattui loppumaan samalla aikaa.

Jos kohta 1) on totta, viihteen ohjeet ovat tältä osin huonot (olenhan tottunut tällaisia asioita tekemään, mutta aikaa meni).