Vastattu

Onnistuuko Kiinteistökuitu-omakotitalossa Elisa Viihde + 100/100 -kombo?

  • 27 September 2020
  • 3 kommenttia
  • 612 katselukerrat

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +2

Onnistuuko Kiinteistökuitu-omakotitaloudessa jossa on tällä hetkellä Elisa Viihde käytössä nopeuden nosto 100/10 → 100/100 ? Vai onko tämä taas jotain “ei onnistu koska näin on joskus tuotteistettu” -juttu?

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi JJesseJ 28 September 2020, 11:23

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

3 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Valitettavasti ei onnistu ainakaan vielä tällähetkellä :( 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13

Onnistuuko Kiinteistökuitu-omakotitaloudessa jossa on tällä hetkellä Elisa Viihde käytössä nopeuden nosto 100/10 → 100/100 ? Vai onko tämä taas jotain “ei onnistu koska näin on joskus tuotteistettu” -juttu?

Taitaa olla (yhä) se tilanne, että kuidussakaan ei ole symmetrisiä (=yhtä nopea lataus/lähetys) mahdollisuutta kuluttaliittymistä. Kuidussa tämä rajoitus ei johtu tekniikasta vaan kaupallisista syistä. Taustalle lienee halu erottaa yritysliittymät edes jollain tavalla kuluttajaliittymistä. Voi myös olla, että Elisan (ja muidenkin suurien operaattorien) strategiaan kuuluu, että kuidusta ei tehdä “liian” hyvää verrattuna mobiiliin yhteyteen tai vanhempiin kiinteän yhteyden tekniikoihin kuten VDSL, jossa tekniikka rajoitta lähetysnopeuden (jos matka keskuskeen on vähänkin pidempi. 

Tosin paikoissa joissa Elisa joutuu kilpailemaan muiden operaattorien kanssa, niin myös symmetristä on Elisalta saatavilla. Kanattaa tarkistaa, että onko liittymä jonkin seutuosuuskunnan ja palvelun tarjoaja on Elisa. Silloin saa todennäköisesti 100/100Mbit/s- yhteyden.

Seutuverkot

T: Tuokki

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +2

Tähän(kin) tuotteistusjuttuun toivoisin jotain liikettä Elisalta. Toki Kotikuidu 100/10 + Viihde  → Kotikuitu 100/100 + Viihde maksaisi enemmän, mutta ei sitä tarvitsisi vielä kuitenkaan yritysliittymäksi tarvitsisi hinnoitella. Tässäkin nimenomaisessa käyttötapauksessa käyttöpaikka on niin radioskuggassa että 4G-verkolta en koskaan kuvittelisi saavani isoja nopeuksia. Mutta etätöitä olisi kiva tehdä vähän nopeammalla uplink-kaistalla.

Jotain pelisilmää Elisan kuituliittymätuotteistuksiin ja Viihde-komboihin kyllä toivoisi.