Vastattu

Sagemcom F-3284DC + Elisan laajakaista

 • 3 February 2016
 • 8 kommenttia
 • 3326 katselukerrat

Hei,

Kuukauden verran olen paininut nopeusongelmien kanssa ko. laitteella ja liittymällä. Teiltä siis tulee 50Mbit/s liittymä, josta testit antaa 4,60-4,80Mbit/s nopeudeksi. Jätin eilen vikatiketin asiasta ja tänään Relacomin asentaja tulikin käymään (pisteet nopeasta toiminnasta). Asentaja totesi että näin on 4,5Mbit/s tulee sisään ja soitti pari puhelua ja tuli siihen tulokseen ettei ko. mallia ole valtuutettu Elisan verkkoon toimivaksi modeemiksi, ja siksi nopeus rajataan alle 5Mbit/s.

Ymmärsin että tuosta lähti pyyntö samalla eteenpäin jotta ko. modeemi saataisiin Elisan verkkoon sopivaksi. Asentaja sanoi, että hyvässä lykyssä huomenna asia kunnossa mutta mikäli ei saada toimintaan loppuviikon aikana kannattaa harkita uutta modeemia. Eli löytyykö mistään listaa Elisan/Saunalahden verkossa toimiviksi testatuista kaapelimodeemeista? Voisi olla ihan hyödyllinen tieto kuluttajille, ettei asian kanssa tarvitse tuskailla niin kuin allekirjoittanut.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi hess87 10 February 2016, 08:22

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

8 kommenttia

No voi hitto... eilen kyselin muiden kuin Elisan sivulla mainittujen modeemien sopivuutta Elisan kaapeliin:

http://yhteiso.elisa.fi/t5/Elisa-Viihde-Yleinen-keskustelu/Digiboxi-ja-modeemi/m-p/491360#M44335

Ja kuulemma pitäisi toimia kaikki Eurodocsisi 3.0 modeemit... noh, "pitäisi toimia" ja "toimii" ovatkin kaksi eri asiaa. :smileyundecided:

Nimenomaan tuota Sagemcomia olin itsekin harkinnut hommaavani "testiin" eli jäänpä odottelemaan lähteekö sinulla toimimaan. Viitsitkö sitten päivittää tähän ketjuun miten kävi?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Tervetuloa Palstalle
 • ?! 🙂 Tuosta sun tilanteesta on laitettu eilen kyselyä etiäpäin. Kaikkien Eurodocsis 3.0 modeemien kyllä pitäisi toimia meidän verkossamme, itse en tuollaisesta rajoituksesta ole aiemmin kuullutkaan. Toivottavasti tuo tilanne selviää, käy ihmeessä kertomassa sitten täälläkin. 🙂
 • Ei ainakaan yön aikana ollut ihmettä tapahtunut vielä :smileyshocked: Mutta minäpä päivittelen kuinka asian kanssa käy.

  Siinä uskossa minäkin olin, että Eurodocsis 3.0 modeemien tulisi olla aina yhteensopivia palveluntarjoajasta riippumatta. Ja liikkeessäkin vielä varmistin myyjältä että toimiihan.. Noh, tuleehan sieltä se 4,5Mbit/s sisään, ettei ihan mykkä ole :smileycheesy: Ilmeisesti ko. modeemi on DNA:llakin vast ikään tullut myyntiin, joten toivotaan että uutuuttaan se nyt temppuilee. Muuten kyllä toimiva boksi ollut eikä ole esim. omiaan boottaillut. 
  Eipä ole vieläkään vauhdit kasvaneet. Osaako joku Elisalainen sanoa missä tuon ilmoituksen kanssa mennään? Tai että pystyykö tuota tilannetta itse seuraamaan jostakin?

  Eikö tosissaan ole tehtynä listaa Elisan verkossa toimiviksi testatuista kaapelimodeemeista? Ei mitään mustatuntuu/pitäisitoimia, vaan että listassa olevat modeemit on testattu ja ne toimii. Piste. Esim Soneralla tällainen lista on tuessa.
  Käyttäjätaso 2
  Laitoin tästä kyselyä eteenpäin. Palaan asiaan kunhan saadaan tähän selvyyttä 🙂
  Noniin, nyt on kaista auki :) Kiitos kaikille ongelman ratkontaan osallistuneille.

  testi
  Käyttäjätaso 2
  Tilanne tosiaan saatiin korjattua. Olitkin ehtinyt huomata sen itsekin. Hieno homma ja pahoittelut aiheutuneesta harmista 🙂
  hess87 kirjoitti:
  Noniin, nyt on kaista auki :) Kiitos kaikille ongelman ratkontaan osallistuneille.

  testi

  Onko tuo testi tehty WLAN:illa vai ethernetillä? Jos jälkimmäinen, niin melko alhainen DL... UL ja ping tosin on ok.

  EDIT: Hups, olikin 50M/10M liittymä eli DL on sekin ihan "ok"! :smileygrin:

  Osaatko sanoa, onko tuossa modeemissa ihan "tehdasfirmis" vai Elisan puukottama? Ja minkälaiset säätömahdollisuudet (siltaus, porttiohjaukset, DMZ yms.)?