Vastattu

Valokuitu kotiin asti?

  • 24 July 2018
  • 6 kommenttia
  • 952 katselukerrat

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +3
Mulla on ollut Elisan viihdepalvelu jo 4 vuotta ja samalla tietty elisan modeemi. Taloon tulee valokuitu ja kysymykseni onkin,että kuinka saisin sen kuidun asuntoon asti? Asun 1 kerroksessa ja kuitu taitaa tulla tuohon alapuolelleni puhelinjakamoon. Eli mistä saisin tilata arvion hinnasta,mitä maksaisi tuoda se kuitu asuntoon asti?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi olkitu 24 July 2018, 14:02

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

6 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +11
Sisäverkko on taloyhtiön vastuulla eli taloyhtiö kun remppaa sitten sisäverkon. Ei muuta kuin ottamaan yhteyttä taloyhtiön hallitukseen että vetäisivät kaikkialle samantien valokuitua.
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +3
Ei taloyhtiö tuollaista täällä tee, siksi tekisin sen ns omalla rahalla.....
Eli toistan kysymyksen,mistä saa tietoa hinnoista ja tekijöistä ?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13
Ei taloyhtiö tuollaista täällä tee, siksi tekisin sen ns omalla rahalla.....
Eli toistan kysymyksen,mistä saa tietoa hinnoista ja tekijöistä ?

Ikävä kyllä sanoisin, että ei onnistu. Ellet ota yritysliittymää (pitää olla Y- tunnus).

Jos kellarissa on Elisan kuitu, jonka perässä on ethernet- kytkin (jossa kuituportit runkoyhteydelle). Niin olen aika varma, että Elisa ei taivu siihen, että vaitaisivat kytkimen, jossa kuituportteja myös (asuntojen) nousuille.

Tuleeko asuntoon asti kuitu ? Jos tulee, niin nousu + asunnon pää eivät ole tässä "kivenä koskessa" vaan juuri Elisa laite siellä toisessa päässä (kellarissa ?).

T: Tuokki
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +3
No jopa on harmillista, ei olisi varmaan edes ollut iso työ, kun kyseessä on 2 kerroksinen pienkerrostalo ja se jakamo on suoraan mun alapuolella.

Kiitos neuvosta,toivottavasti Elisa kehittyy tälläkin saralla 2018 vuoteen ja osaa haistaa "markkinaraon"....
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +7
En tunne tarkasti taloyhtiöiden sielunelämää, mutta kuvittelisin, ettei kaapelointi yksittäiseen asuntoon ole koskaan asukkaan oma asia vaan aina siihen taloyhtiökin jotenkin sekaantuu.

Taloyhtiön luvalla selvittää jonkin sähkö/telefirman joka maksua vastaan voi vetää kaapelia.

Mutta ei tosiaan ole iloa jos jakamossa ei ole sopivia laitteita operaattorin puolelta. Jos jakamossa on dslam (ADSL/VDSL2) keskus, niin siitä ei kuituyhteyttä, tai edes ethernetyhteyttä saa asuntoon asti.

Tässä tapauksessa olisi taloyhtiön homma uusia taloyhtiön sisäkaapelointi ja pyytää tarjous operaattoreilta kuituyhteyksille. Tässä tapauksessa kuulostaa sellaoselta, että jos sisäkaapelointi olisi kunnossa, niin operaattori voisi tuon keskuslaitteen vaihtaa ethernet- tai kuitupohjaiseen.

Meidän tapauksessa kadunvarressa on kuitujakamo jossa on dslam keskuspääte ja sieltä menee kerrostaloihin kuparia pitkin vdsl2-yhteydet. Ja jos saisi taloyhtiön sisäverkon uusittua niin olisi mahdollista hankkia kuitupohjainen taloyhtiönetti jos riittävän moni asukas on asiasta kiinnostunut.

Yksittäisten asiakkaiden kohdalla kustannukset operaattorille on senverran suuret ettei niitä kiinnosta.