Vastattu

Huawei B525 & Google Wifi - "samaan verkkoon"

  • 25 September 2018
  • 8 kommenttia
  • 1415 katselukerrat

Hop!

Ajatuksissa olisi vahvistaa wifi verkon kuuluvuutta asunnossamme. Tällähetkellä Wifi signaali tulee 4G-sim:llä varustettuun Huawei B525 purnukkaan. Huaweista lähtee talon sisällä LAN-piuha olohuoneessa olevaan Netgear:in 6-porttiseen Switchiin. Switch:stä lähtee LAN piuhat muutamalle laitteelle joiden IP ei sisäverkossa passaa muuttua (mm. NAS, HTPC ja tulostin).

Ja ei, kiinteä laajakaista ei täällä ole toistaiseksi mahdollista.


Kysymykset:

1) Voinko kytkeä Google WiFi:n tuohon Netgeariin LAN piuhalla ja se sitten jatkaa samannimistä (SSID) Wifi verkkoa?

Jos vastaus 1:n on "EI", niin

2) Jutteleeko tuo Huawei mobiilireititin Google Wifi laitteen kanssa langattomasti (luultavasti ei)?

Vai

3) Onko muita ehdotuksia?

Vai

4) Unohda koko juttu :D


//Timo
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi kimppikoo 26 September 2018, 05:51

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

8 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
1) voit kytkeä joko netgearin kytkimeen tai 4g modeemiin.

Langattoman verkon asetukset voit säätää haluamaksesi, eli ota wifi verkon muodostus pois päältä huaweista ja teet google wifillä samannimisen verkon samalla salausavaimella.
Jos et halua muuttaa mitään dhcp:n ja asettamiesi kiinteiden ip-osoitteiden osalta, voit jättää huawein toimimaan dhcp palvelimena ja konfiguroida google wifin toimimaan bridged modessa (siltaavana) jolloin se ei ota mitään kantaa verkon ip osoitteisiin. Vaihtoehtoisesti voit ottaa dhcp:n pois huaweista ja tehdä google wifillä vastaavat palvelut.
Kiitos @kimppikoo erittäin ymmärrystä nostattavasta vastauksesta.

Pari lisäkysymystä vielä eli:

1) vaikka 4g-modeemista (Huawei) olisi tuo wifi-verkon muodostus poissa päältä, kun siitä lähtee x kpl lan-piuhoja (mm. HTPC, NAS, tulostin, Elisa viihde boksi) niin se kiinteä verkkoyhteys edelleen toimii samoilla IP-osoitteilla?

2) Kumpi em. vaihtoehdoista; Huawei vai Google tarjoamassa DHCP palvelut on suositeltavampi (vai onko mitään käytännön eroa)?


Nyt vielä pitäisi saada jostain moinen laite palautusoikeudella testattavaksi, any tips?

//t
Käyttäjätaso 2
Tee Huawei:stä siltaava. Yhdistä Google siihen verkkokaapelilla. Laita Google tarjoamaan DHCP-palvelut ja määritä sen wifi samaksi kuin sinulla oli aikaisemmin modeemissa.
Käyttäjätaso 7
1) vaikka 4g-modeemista (Huawei) olisi tuo wifi-verkon muodostus poissa päältä, kun siitä lähtee x kpl lan-piuhoja (mm. HTPC, NAS, tulostin, Elisa viihde boksi) niin se kiinteä verkkoyhteys edelleen toimii samoilla IP-osoitteilla?

2) Kumpi em. vaihtoehdoista; Huawei vai Google tarjoamassa DHCP palvelut on suositeltavampi (vai onko mitään käytännön eroa)?

Jos Huaweissa on langalla kiinni laitteita, joiden pitää olla samassa lähiverkossa kuin Googlen langattoman verkon laitteet, niin minun ymmärtääkseni se tarkoittaa että DHCP-tarjoaja pitää pitää olla Huawei.

Sitä paitsi jos tarkoitus on parantaa verkon kuuluvuutta asunnossa, ja jos on mahdollista sijoittaa laitteet eri paikkoihin, pidä kummankin laitteen wifi päällä ja laita niille samat asetukset. Silloin laitteet valitsevat sen verkon, joka kuuluu paremmin. Sammuta Huawein wifi vain jos tämä kuvio jostain syystä aiheuttaa ongelmia (esim. yhteys pätkii kun laitteet hyppii verkosta toiseen).
Käyttäjätaso 2
Eikös ne Huaweissä kiinni olevat laitteet pysty siirtämään Googlen perään. Google on käsittääkseni nopea mesh-järjestelmä, jossa on useampi tukiasema ja jossa on nopea wifi. En sotkisi siihen hidasta modeemin wlania.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23
Samaa mieltä, ei oikeasti pitäisi olla mitään syytä käyttää Google Wifin "rinnalla" mitään toista WLAN-rimpulatukiasemaa.

Google Wifi ohjaa päätelaitetta vaihtamaan tukiasemaa kun siltä tuntuu, käyttäjän laite ei päätöstä tee.

Itselläni on käytössä 3 Google Wifiä ja käyttäjälle päin näkyy yksi saman niminen WLAN-verkko ja sen kuuluvuus on "aina tapissa täydellä nopeudella" riippumatta siitä, missä kohtaa huushollia sattuu olemaan.
All sprite, eli käytännössä "siirrän" wifiä lähettävän signaalin Huaweiltä > Googlelle (Googlen pystyn fyysisesti sijoittamaan optimaalisempaan paikkaan käyttöä ajatellen).

Tuolta Huaweiltä tulee siis lähtemään edelleen seuraaville laitteille LAN piuhat: tulostin ja Netgear Switch.

Vielä tästä skenaariosta kysymys:

Kytkenkö siis Huawei 4G (LAN) > Google (LAN) > Netgear Switch (LAN) vai
Huawei 4G (LAN) > Netgear Switch (LAN) > Google (LAN)

Netgear:iin siis liittyvät NAS, HTPC, Elisa Viihde.

No mutta, nyt pitää saada enään jostain 1 kpl kuukkeleita lainaan testausta varten :)


//Timo
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23
Itse kytkisin Google Wifin WAN-portin Huawein LAN-porttiin ja Google Wifin LAN-porttiin Netgearin kytkimen, jonka perään nuo 3 langallisesti yhdistettävää laitetta.