Vastattu

ALV Prepaid-kuittiin

  • 2 May 2016
  • 5 kommenttia
  • 1274 katselukerrat

Käytän Saunalahden prepaid liittymiä yritystoiminnassani. Maksun jälkeiseen kuittiin ei tule alv-erittelyä, joka kirjanpitäjäni mukaan täytyisi aina olla näkyvillä. Miten ja milloin haaste korjataan?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Mits 2 May 2016, 12:30

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Verotuksen kannaltahan kyllä se olisi hyvä kuitissa lukea. Minäpä pistän tästä vähän palautetta eteenpäin josko tämä olisi mahdollista. 🙂
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
en edusta elisaa mutta jäi vähän vastaus vähän vajaaksi. aikaisemmat keskustelut löytynee jos viitsii etsiä. otan muististani seuraavan.

elisa ei toimita prepaid liittymän alv erittelyä koska alv maksetaan käytön kohdalla eikä ladattaessa. esim kun puhelu tapahtuu. asia voi vielä vaikeutua entisessään koska alv voi vaihdella eikä aina ole sama 24%.
Käyttäjätaso 3
Asia oli kuten lasselusse jo mainitsikin, eli ALV menee tosiaan käytön mukaisesti. Tällöin siis ei latauksesta voi tietää miten saldo käytetään ja mikä on ALV% ko palveluilla. Sen takia muutosta tähän ei saada.
Jos kerta käytät prepaid-liittymää yritysasioiden hoitoon, mikset sitten vaihda kuukausimaksulliseen kuluttaja/yritysliittymään? Silloin saisit alvit näkymään.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Maksun jälkeiseen kuittiin ei tule alv-erittelyä, joka kirjanpitäjäni mukaan täytyisi aina olla näkyvillä.

Kuten täällä jo todettiin, alv kirjataan vasta puhutun puhelun jälkeen. Prepaidin lataus on kuin tallentaisit pankkiin rahaa - ethän sinä tilillepanostakaan maksa arvonlisäveroa.

Hanki prepaidien tilalle Saunalahti Latausliittymä, niin saat Oma Saunalahdesta puheluerittelyn. Toki, siinäkään ei ole alv-erittelyä, mutta heitä tiedot taulukkolaskentaan ja laske alvit itse.

Ja ennen kuin joku ihmettelee, että ehdotan kuitin kirjoittamista itse, niin kyllä, olen aivan tosissani. Verottaja hyväksyy itselaaditut kuitit silloin, kun kyseessä ovat vähäpätöiset summat eikä kuittia muuten saa. Esimerkiksi kolikoilla toimivien pysäköintimittareiden ja kopiokoneiden käytöstä kuitin voi kirjoittaa itse.