Hankkimassa Elisan Prepaid -liittymää

  • 19 April 2024
  • 7 kommenttia
  • 196 katselukerrat

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +2

Tarvitsen ainoastaan puhelut ja viestit. dataeston laitan päälle.

puhelin on nokia 105 4g Volte.

Tuossa luurissa oli dna puheprepaid. latasin sitä kympillä.

saldo hupeni itsestään viikon sisällä vaikka data oli estetty enkä soittanut enkä lähettänyt viestejä. ihan järjetöntä.

mulla oli kaksi dna-prepaidia vaan ei ole enää. Fiskarsin sakset tekivät

simmeistä selvää. soitinkin sinne ja haukuin lyttyyn.

googlasin ja selvisi etten ole ainoa jolle näin kävi.

on hyvä olla kahden operaattorin puhelin jos toiseen tulee

vikaa. kuten myös kannattaa olla kahden pankin kortit.

 

https://areena.yle.fi/1-3873457

Mallaskoski 6 päivää sitten

tilasin latausliittymän

Katso alkuperäinen viesti

7 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +2

Mikäli Saunalahden prepaid kuluttaa saldon itsekseen, soitan

teillekkin ja haukun lyttyyn :) sitten ei oo muuta kuin telia.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +17

Liittymä ei itsestään kuluta mitään. 

Liittymä on se josta kulutetaan.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +12

elisa toi lataus ja prepaid liittymiin liukuvan hinnoittelun oletus dataan, ei koske voltea ja mms viestejä. 0.066€/megatavu, mutta päiväkatolla. päiväkatto on 0.99€ prepaid:lle ja 0.66€ lataus liittymälle. tai sanoen asian toisin, 10 megatavussa tulee katto vastaan latausliittymässä, ja 15 megatavussa prepaid:lle. paketit erikseen.

vielä nyt elisalla, dataesto estää volte:n. on joskus muuttumassa.

en tiedä miten geeni kilpailijan dataesto toimii, kun ei huvttanut maksaa poistoista. mutta epäilen että kilpailijan volte ei oikein toimi halutusti dataeston kanssa. geenin prepaid:ssa ei ole liukuvaa hinnoittelua, eli kun datayhteys aukeaa niin 0.99€ menee.

alkuperäisellä kirjoittalla on ongelma dna:n kanssa. dna:n vika joka tapauksessa, mutta onko vika volte:ssa, dataestossa vai molemmissa, niin en osaa tarkasti sanoa.

 

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Kannattaisikohan harkita Prepaidin sijaan Latausliittymää, eli sopimuksellista prepaidia.

Latausliittymä vaatii toki netistä tilaamisen tai Elisan myymälässä käymisen vaivan, mutta sillä on etuja Prepaidiin verrattuna:

  • Liittymänhallinta OmaElisassa, josta näet puheluerittelyt, saldon ja voit asettaa mm. palveluviesti- ja mobiilimaksueston.
  • Tiedonsiirron perushinta on molemmissa 0,066 €/Mt, mutta vuorokausikatto on Latausliittymässä matalampi 0,66 €, kun Prepaidissa 0,99 €.
  • Latausliittymän numero on siirrettävissä toiselle operaattorille
  • Halutessasi saat Latausliittymän numerosi numerotiedotukseen. (Tosin sitten puhelinmyyjät alkavat soittelemaan perään.)
  • Jos sim-kortti hukkuu, saat tilattua uuden postilla. Voit myös käydä henkilökortin tai passin kanssa Elisan myymälässä. Prepaidin kortin vaihto onnistuu ainoastaan myymälässä, mikäli PUK1 koodisi on edelleen tallella.

Latausliittymään voi kytkeä myös Dataeston OmaElisasta. Se estää puhelimesi haamudatailun, mutta samalla valitettavasti myös 4G-puhelut eli VoLTE:n. Elisa korjaa vikaa, mutta älä pidättele hengitystä odottaessasi. Puhelut ovat olleet rikki vasta kolme vuotta!

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

dataeston laitan päälle.

Valitettavasti monien puhelinten mobiilidatakytkin on patologisesti rikki. Mm. Windows Phone, Windows Mobile ja KaiOS -puhelimet roikottavat yhteyttä auki, vaikka mobiilidata olisi kytketty pois päältä.

Kiitos, kun kerroit, että myös ”Nokia” HMD 105 4G on sama ongelma, vaikka siinä ei olekaan mikään edellä mainituista käyttöjärjestelmistä.

Näinpä dataesto tulee kytkeä liittymään, ei puhelimeen.

Elisan Prepaidiin ei saa dataestoa.

Elisan Latausliittymään dataeston voi kytkeä OmaElisassa.

Dna Super Prepaidin dataesto on mahdottoman epälooginen. Dataesto tulee käyttöön, kun kirjaudut heidän mobiilisovellukseeensa. Dataesto poistuu käytöstä, kun kirjaudut ulos mobiilisovelluksesta.

 

onko vika volte:ssa, dataestossa vai molemmissa, niin en osaa tarkasti sanoa.

Vika on puhelimessa ja Dna:n järkyttävissä hinnankorotuksissa 1.6.2017.

Se jälkeen, kun Nokia luopui matkapuhelimista ja niitä on Nokian nimilapuilla valmistanut milloin Microsoft ja milloin HMD, laitteet toimivat miten sattuu. Valikon asetuksiin ei voi enää luottaa!

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +12

tuo termi dataesto, oletin sen tarkoittavan liittymän dataestoa, jonka voi saada prepaid:iin joissakin tapauksessa, ei vain mobiilidatanappula.

jos kyse on tosiaan mobiilidata nappulasta niin taitaa jäädä nokia hmd 105 4g hyllylle. yrittänyt etsiä perusluureja, volte:lla, ja joitakin löytänyt. mutta ei oikein huvita ostaa nippua puhelimia joita sitten heittelen … jonnekin.

dataestoa on testattu telian tavallisella liittymällä ja lataus-liittymällä, mutta en millään prepaid liittymällä, kun jotutuu ruinaa asiakaspalvelusta.

 

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +2

tilasin latausliittymän

Osallistu keskusteluun