Vastattu

Latausliittymän saldon palautus

  • 16 October 2015
  • 8 kommenttia
  • 2411 katselukerrat

Käyttäjätaso 5
  • Valmentaja
  • 1013 kommenttia
Saako sitä siirrettyä takaisin esim. omalle pankkitilille tai käyttää toisen liittymän saldoksi?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Piampi 18 October 2015, 13:31

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

8 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Valitettavasti liittymälle ladattua saldoa ei palauteta, eikä sitä voi siirtää toiselle liittymälle 😞
Käyttäjätaso 5
Spaideri kirjoitti:

Valitettavasti liittymälle ladattua saldoa ei palauteta, eikä sitä voi siirtää toiselle liittymälle :(Ahaa, kun liittymää hankkiessa ei tullut tietoa siitä, että minimisumma, jonka voi ladata on 20€, niin tälle "varaliittymälle" tuleekin ihan merkittävä "kk-maksu". Tosin se tietty halpenee koko ajan, mutta hitaasti...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
toke kirjoitti:

Spaideri kirjoitti:

Valitettavasti liittymälle ladattua saldoa ei palauteta, eikä sitä voi siirtää toiselle liittymälle :(Ahaa, kun liittymää hankkiessa ei tullut tietoa siitä, että minimisumma, jonka voi ladata on 20€, niin tälle "varaliittymälle" tuleekin ihan merkittävä "kk-maksu". Tosin se tietty halpenee koko ajan, mutta hitaasti...Latausliittymälle ladattava minimisumma on 10e, ja se pitää ladata vähintään kerran vuodessa. En sanoisi sitä kovin suureksi kuukausimaksuksi enää silloin.En tosin edes ymmärrä mistä puhut sanoessasi "Tosin se tietty halpenee koko ajan, mutta hitaasti.." Mikä halpenee? Se ladattava minimimäärä vai sinun kuukausimaksusi?Tietenkin tilanne on eri, jos sinulla latausliittymässösi on jokin kallis (>20e/kk) paketti, mutta silloinhan ei ole enää kyse Saunalahden asettamasta latauksen alarajasta, vaan omasta valinnastasi pitää kalliimpaa puhepakettia.
Käyttäjätaso 5
Piampi kirjoitti:

toke kirjoitti:

Spaideri kirjoitti:

Valitettavasti liittymälle ladattua saldoa ei palauteta, eikä sitä voi siirtää toiselle liittymälle :(Ahaa, kun liittymää hankkiessa ei tullut tietoa siitä, että minimisumma, jonka voi ladata on 20€, niin tälle "varaliittymälle" tuleekin ihan merkittävä "kk-maksu". Tosin se tietty halpenee koko ajan, mutta hitaasti...Latausliittymälle ladattava minimisumma on 10e, ja se pitää ladata vähintään kerran vuodessa. En sanoisi sitä kovin suureksi kuukausimaksuksi enää silloin.En tosin edes ymmärrä mistä puhut sanoessasi "Tosin se tietty halpenee koko ajan, mutta hitaasti.." Mikä halpenee? Se ladattava minimimäärä vai sinun kuukausimaksusi?Tietenkin tilanne on eri, jos sinulla latausliittymässösi on jokin kallis (>20e/kk) paketti, mutta silloinhan ei ole enää kyse Saunalahden asettamasta latauksen alarajasta, vaan omasta valinnastasi pitää kalliimpaa puhepakettia.Kun itse latasin ekaa kertaa liittymää, minimilataus oli 20€.kun kattelin verkosta tilattavia liittymiä, niin siellä olisi ollut mahdollisuus laittaa uuteen liittymään vain 5€, mutta kun kesällä kävin Lasipalatsissa lunastamassa ilmaisen elluKirjan, niin annoin tyypin tehdä latausliittymäsopparin.Kyseinen liittymä on mulla hätävarana, eli repussa wanhassa kolhun ja kosteuden kestävässä noksussa, jos normaali luuri katoaa/hajoaa/varastetaan. Eli normikäyttö luurille on lataus ja testisoitto pari kertaa vuodessa. Siihen suhteutettuna, jos latausraha vielä "vanhenee" vuodessa, on se merkittävä kulu. Etsin juurikin liittymää mahd. pienellä kk-maksulla ja näistä latauskustannuksista ei tietenkään missään vaiheessa kerrottu tai osunu silmään. Aika ovelasti siis piilotettu kk-maksu toisen "momentin" alle...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Hankkiessasi latausliittymän täytyy siihen ladata 5e saldoa sekä maksaa valitsemansa puhepaketin ensimmäinen kuukausimaksu kokonaisuudessaan. Tämän jälkeen on asiakkaan itse pidettävä huoli siitä, että liittymällä on joka kuukausi saldoa tuon valitsemansa puhepaketin kuukausimaksun verran. Kuukausimaksi veloitetaan automaattisesti saldosta kuukauden välein.Tällä hetkellä Saunalahden latausliittymissä halvin mahdollinen paketti on sen jonkin n.5e/kk. Jos kuitenkaan et lataa liittymällesi lisää saldoa, eikä siellä kuukausimaksun laskutuspäivänä ole tarpeeksi saldoa veloitettavaksi, muuttuu liittymätyyppisi käytön mukaan laskutettavaksi liittymäksi, ilman pakollista datapakettia. Tällöin liittymä on siis kuin normaali prepaid-liittymä, ilman mitään kuukausimaksuja.Sinun kuvailemallasi liittymän käyttötarkoituksella antaisin itse nyt liittymän saldon päästä loppumaan, jottei uutta kuukausipakettia ole varaa enää laskuttaa seuraavalla kerralla. Sitten liittymän muututtua siksi ns.Norpaksi/prepaid-liittymäksi on se myös paremmin sinun käyttötarpeitasi vastaava. Tällöin siis maksat enää vain soittamistasi puheluista ja lähettämistäsi viesteistä kappaleittain, sekä 1M-netistä vain käytön mukaan, kuitenkin maks.0,66e/vrk tai 9,90e/kk. Eli mobiilidata kannattaa ottaa puhelimesta aina kokonaan pois päältä silloin, kun puhelimen nettiä ei käytä. Sitten vain netistä latailet tarpeen mukaan aina sen 10e saldoa lisää, kun alkaa saldot olemaan vähissä ja puhelinta tarve kuitenkin käyttää.Oletettavastikin olet ostaessasi ottanut juuri tuon halvimman paketin (5e/kk) liittymään, siihen päälle alussa vaadittava 5e saldolataus ja sitten myyjä on reippaana ja asiakaspalveluhenkisenä ajatellut olevan viisainta ladata saldoa valmiiksi vielä seuraavaakin laskutuspäivää jo ajatellen..
Käyttäjätaso 5
Huti menee. Kyseessä on juurikin Norppa(lataus), mutta en ostanut/maksanut yhtään mitään liittymän ottaessani, numero siirrettiin DNAlta. Otin liittymän käyttöön vasta myöhemmin, ja silloin piti ostaa saldoa min. 20€, joka on tällä hetkelläkin kokonaan käyttämättä.
Käyttäjätaso 5
Vielä pieni jatko tälle: olinkin siis ladannut elokuussa kympin, joka "uuden asiakkuuden" (mulla taitaa olla näitä ellu&saunis-akselilla tusinan verran...) tai uuden liittymän kunniaksi sai toisen kympin kaupan päälle.

Merkillepantavaa tässä on se, ettei latauksesta saa mitään kuittia Elisalta. Tekstari sitten löytyi luurista.

http://saunalahti.fi/puheliittymat/latausliittymat/

:"OmaSaunalahdesta näet liittymäsi tämänhetkisen saldon, puhelu-/viesti-/tiedonsiirtoerittelyt sekä lataus-/maksuhistorian. "

Edes aspa ei osaa sanoa, miten maksuhistorian saa näkyviin...

Liittymään voi siis ladata kympin kerrallaan ja tekstarista selvisi, et raha pysyy "tilillä" eli liittymällä käytössä 2 vuotta. Joten "hätävaraliittymä", jota ei siis käytännössä käytetä yhtään, maksaa 5€ vuodessa. Eli 42 senttiä/kk. Aika halpaa siis, muttei sentään ihan 0€/kk.

Ja koska kaikissa käyttötilanteissa kk-maksu ei ole pyöreät nolla, on harhaanjohtavaa markkinoinnissa näin kertoa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Ottamatta kantaa muuhun viestiin, niin sanonpa kuitenkin sen, että olisi todellakin hyvä, jos latausliittymieb omistajat voisivat jostain nähdä myös jälkikäteen tehdyt lataukset.OmaSaunalahdessa puheluerittely-sivulla lukee kuitenkin varsin selkeästi, että siellä näkyy myös kaikki saldon lataukset, mikäli kyseessä on latausliittymä. Näinhän ei kuitenkaan ole. Ilmeisesti missään ei ole mahdollista nähdä omaa lataushistoriaansa.