luokattoman hidas netti

  • 21 February 2019
  • 3 kommenttia
  • 1792 katselukerrat

vaihoin juuri liittymän elisalle ja nyt harmittaa kun netti on niin järkyttävän hidas. Asun Tuusulassa Hyrylässä. onko muuta toivoa kun vaihtaa taas liittymää

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

3 kommenttia

alle 2 megabittiä siis
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei suttura.

Mobiiliverkko on jaettua kapasiteettia, vaikka olisi 4G.

4G itsessään ei takaa mitään, jos alueella on niin paljon Elisan 4G-käyttäjiä, että kapeaksi mitoitettu laajakaista ei jaettuna kaikkiin alueen kotitalouksiin kestä ihmisten kuormitusta. Nykyään yhä useampi poika lataa pelejään verkon kautta ja yhä useampi tyttö kuuntelee suosikkilaulujaan Google Musiikista internetiä käyttäen. Tämä taas aiheuttaa sen, että mastot ruuhkautuvat näistä tytöistä ja pojista käyttämässä rajatonta mobiilidataa.

Koska liittymää valitaan usein pelkästään hinnan perusteella, silläkin on hintansa monien vaihtaessa alueella kalliista Teliasta vaikkapa Elisaan ja säästäessä 10 euroa, niin Teliaan vapautuu kapasiteettia Elisan ruuhkautuessa ahkerista YouTube- ja Netflix-kuluttajista. Tilanne on kestämätön näkyessä kaikille Elisan asiakkaille 4G-verkon hitautena tai pätkimisenä, ja tekee netistä jopa käyttökelvottoman, ihmiselle mieluisaan prime time aikaan.

Silloin Netflix pätkii. YouTube pätkii. Google Musiikki pätkii. Kaikki pätkii. Eikä vika ole omissa laitteissa, vaikka vikapalvelut niistä ensimmäisinä metelöivät. 4G-yhteys on jopa niin huono, että sitä ei tee mieli käyttää. Tästä syystä kannatan kiinteää laajakaistaa kotikäytössä.

Voit tehdä Elisalle vikailmoituksen ennen lähtöä https://elisa.fi/asiakaspalvelu/yhteystiedot/

Mikäli joku toinen operaattori, toimii, suosittelen jäämään sinne.

4G-operaattoreita voi kuitenkin joutua vaihtamaan hyvin usein, jos haluaa joka paikkaan nopeimman 4G-yhteyden. Toisaalla voittaja on Elisa, toisaalla DNA. Tulevat 5G-verkot voivat parantaa kapasiteettia, mutteivät tee mobiililaajakaistoista kuitenkaan aitoja valokuituja.

Puhelimeen riittää n. 10 Mbps nettiyhteys. Kaikki ylimääräinen yleensä turhaa.

Nyt soi D-Sturb - Marked for Death (Radio Edit).

Mukavaa myöhäisiltaa!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
Moro @suttura ja tervetuloa OmaYhteisöön! 🙂 Ikävä kuulla että noin heikoilla kantimilla lähti heti meidän puolella toimivuus liikkeelle 😞 Pystytkö lisäämään asiakasnumeron profiiliisi niin vilkaistaan vielä alueen tilannetta tarkemmin? Lähinnä juuri että onko jotain yleisempää haastetta tiedossa ja onko hyvässä lykyssä parannuksia luvassa lähiaikoina 🙂