Vastattu

Numeronsiirto Elisalle ja uusi puhelin vs. vanha puhelin

  • 8 January 2020
  • 7 kommenttia
  • 506 katselukerrat

  • Keskustelija
  • 9 kommenttia

Numeronsiirto Elisalle.

Vanha puhelin vanha liittymä, Micro-Sim.

Uusi puhelin, ei vielä liittymää, Nano-Sim. Elisalta saatu aktivoimaton (?) korttipaketti.

Ohjeissa mainitaan vain, että vaihda Sim-kortti, kun saat tekstiviestin. Ohjeissa käytössä vain yksi ja sama puhelin, johon sitten vaihdetaan Sim-kortti. Tämä uusi Sim-kortti pitänee ainakin käyttää  vanhassa puhelimessa, että numeronsiirto onnistuisi (?).

 

Painanko vanhan puhelimen Micro-Simistä näkyviin pienemmän Nano-Simin ja siirrän sen uuteen puhelimeen. Vai miten pitäisi toimia?

 

Miten toimitaan?

 

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi irritus 9 January 2020, 08:29

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

7 kommenttia

Vanhasta 5 vuotta vanhasta puhelimesta otin Sim-kortin pois, Nano-Sim painettiin esiin ja siirrettiin uuteen puhelimeen. Nyt odotellaan tekstiviestiä numeronsiirrosta Elisalta. Ja sitten vaihdetaan tilalle se Elisalta saatu Nano-Sim.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Tämä uusi Sim-kortti pitänee ainakin käyttää  vanhassa puhelimessa, että numeronsiirto onnistuisi (?).

Uutta sim-korttia ei tarvitse käyttää vanhassa puhelimessa.

Mutta sinänsä järjestys on täysin vapaa.

Jos haluat ottaa uuden puhelimen heti käyttöön, niin ei muuta kuin vanha sim-kortti uuteen puhelimeen, mikäli se vain mahtuu sinne.

 

Mikäli haluat odottaa uuden liittymän aktivointumista, laita uusi sim-kortti suoraan uuteen puhelimeen ja jää odottamaan numeronsiirtohetkeä.

Vaikka uusi sim-kortti ei vielä toimikaan, voit silti jo harjoitella puhelimen muuta käyttöä. Se tulee vain herjaamaan ei verkkoyhteyttä. Jos sinulla on käytössäsi langaton lähiverkko, voit ottaa puhelimen käyttöön ja asentaa päivitykset jo ennen numeronsiirtoa langattoman lähiverkon kautta.

Sitten kun numero on siirtynyt, sammuta uusi puhelin ja kytke siihen virrat uudelleen päälle.

Kiitos!

 

Näin ajattelinkin, mutta sitten lähdin etsimään varmistusta asialle netistä. Pikaisella haulla en löytänyt kuin sen rutiiniviestin (jossa käsittääkseni puhutaan vain yhdestä puhelimesta). Rupesin ihmettelemään, että mistä ihmeestä käsittääkseni pakasta vedetyssä pahvipakkauksessa oleva sim-kortti tietää, että siihen on tulossa uusi numero. En huomannut, että liikkeessä olisi tälle pahvipakkaukselle jotain tehty. Tämä neitseellinen (?) kortti laitetaan uuteen puhelimeen. Vanha liittymä lakkaa toimimasta. Mistä sama numero löytää tiensä uuteen puhelimeen ja siihen neitseelliseen (?) korttiin. Eri asia sitten, jos Elisan liikkeessä jotain tehtiin tälle pahvipakkaukselle (mitä en usko...). Vaimoni ja minä saimme molemmat saman pahvipakkauksen, jossa ei ole mitään nimeä tms.

Käyttäjätaso 7

Olet siis tekemässä numeronsiirtoa Elisalle.

Pääpiirteittäin se menee näin:

Tilatessasi numeronsiirron ilmoitat nykyisen puhelinnumerosi ja valitset liittymän. Sitten Elisa lähettää sinulle SIM-kortin tai antavat liikkeessä kortin mukaan , jonka sarjanumeron he kirjaavat ennen luovutusta yhdessä puhelinnumerosi kanssa asiakastietoihisi. Siis SIM ja puhelinnumero paritetaan ja aktivoidaan automaattisesti ennen SIM:n luovutusta. Ainakin pitäisi. Ne kortin tiedot on muistaakseni viivakoodina pakkauksen kyljessä ja siitä ne vain lukaistaan.

Vanhan operaattorin SIM/liittymä toimii siihen saakka , kun Elisa on saanut em. tiedot syötettyä järjestelmiinsä. Kun siirto on viittä vaille valmis , niin siihen vanhan operaattorin liittymään tulee tekstiviesti , jossa kerrotaan , että se sulkeutuu hetken päästä ja pyydetään vaihtamaan puhelimeen se uusi Elisan SIM. Kun käynnistät puhelimen uudella SIM:llä , niin sen pitäisi alkaa toimia parissa minuutissa.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16

Hmm, ei se vanha numerosi fyysisesti siirry millään tavalla sieltä vanhalta kortilta uuteen SIM-korttiisi. SIM-kortin tarkoitus on ainoastaan kertoa verkolle (teleoperaattorille), että puhelimessasi on sarjanumeroltaan tietynlainen kortti, joka erottaa sen tietojärjestelmässä niistä muista reilusta miljoonasta liittymästä.

Elisan liikkeessä taidettiin lukea viivakoodinlukijalla siitä pahvipakkauksen päältä SIM-kortin sarjanumero, joka sitten yhdistettiin juuri sinun asiakastietoihisi. Voit oma.elisasta (verkkoasiointi.elisa.fi) käydä tutkimassa täsmääkö uuden kortin sarjanumero sitten, kun uusi korttisi on voimassa. 

Pidä kuitenkin vanha SIM-kortti toiminnassa uudessa tai vanhassa puhelimessasi, koska saat siihen tekstiviestin elisalta, jossa kerrotaan tarkemmin liittymävaihdon ajankohta noin 10 minuutin tarkkuudella.

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Itse sim-kortti ei tiedä puhelinnumeroaan, ainoastaan sarjanumeronsa.

Pahvipakkauksesta näkyy sim-kortin sarjanumero. Liittymää avatessasi myyjä ei ole tehnyt pakkaukselle muuta, kuin katsonut siitä kortin sarjanumeron ylös.

Tämä tieto on syötetty asiakastietokantaan puhelinnumerosi yhteyteen. Kun numeronsiirron aika tulee, tapahtuu monta asiaa lähes samanaikaisesti:

  • Numpac muuttaa puhelinnumerosi ohjauksen, jonka jälkeen sinulle soitetut puhelut ja lähetetyt viestit eivät enää mene entisen operaattorisi puhelinkeskukseen, vaan Elisan puhelinkeskukseen.
  • Elisa kopioi puhelinnumerosi, sim-korttisi sarjanumeron ja tiedot liittymän palveluista asiakastietokannastaan Elisan puhelinkeskukseen. Uusi korttisi alkaa toimimaan tämän jälkeen.
  • Entinen operaattorisi vastaavasti poistaa puhelinnumerosi ja vanhan sim-korttisi sarjanumeron omasta puhelinkeskuksestaan. Vanha sim-korttisi ei tämän jälkeen enää pääse kirjautumaan matkapuhelinverkkoon.

Jaha, nyt uskon, että siirtyy. Ihan yksinkertainen selitys. Kiitos!