Vastattu

Puhelut ei yhdisty

 • 1 heinäkuu 2015
 • 6 kommenttia
 • 2916 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Puhelimeni (iPhone 4S/iOS 8.3) on nyt n.1-2kk ajan tehnyt muutaman kerran sitä, ettei puhelut yhdisty lainkaan. Eli minulle päin soitettaessa linja tuuttaa samantien varattua, ja sama käy myös minun yrittäessä soittaa jonnekin. Linja ei siis kuitenkaan ole varattu, vaikka valintaääni melko samalta kuulostaakin, vaan puhelut ei yhdisty lainkaan kumpaankaan suuntaan. Tämä tila on aina sen huomatessani korjaantunut käyttämällä puhelin sammuksissa/offline-tilassa. En toki tiedä onko tätä tapahtunut useamminkin, niin että puhelin on itsestään alkanut sitten taas toiminaan..
Mielenkiintoista on se, että silloin kun puhelut ei yhdisty, niin tekstiviestit kuitenkin saapuvat ja lähtevät normaalisti. Myöskään puhelimen näytössä näkyvät kentät eivät millään tavalla ole normaalia vajaammat.
Viimeksi näin tiedän tapahtuneen tänä aamuna, kun minulle oli yritetty soittaa klo 4stä lähtien useita kertoja, mutta puhelimeni oli ollut varattu yli kolme tuntia. Viestit, jotka lähetettiin heti soittoyrityksen perään, saapuivat viiveettä. Herätessäni kasin aikaan puhelin toimi normisti.
Onkohan ongelma todennäköisemmin nyt Saunalahden liittymässäni, vai puhelimessani?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi henko_nen 1 heinäkuu 2015, 17:19

 • ? saadaan tutkittua tuota tarkemmin verkon puolelta, jos laitat yksityisviestillä tarkat päivämäärät ja kellonajat, milloin puhelut ei ole yhdistyneet. Noissa tilanteissa kannattaisi mahdollisuuksien mukaan yrittää kokeilla puheluita myös toisella puhelimella tai samassa paikassa olevalla Saunalahden/Elisan liittymällä :)  EDIT:Laitan tilaksi ratkaisu, vaikka varsinaiseen kysymykseen ei ole vielä vastausta. Ratkaisu lähinnä se, että vikaa voidaan selvittää verkon puolelta kun on tiedossa tarkat ajankohdat, milloin ongelma ilmennyt ja missä liittymää on silloin käytetty
 • Katso alkuperäinen viesti

  6 kommenttia

  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
  Onko Älä Häiritse -toiminto päällä? Jos on niin näytön yläpalkissa näkyy kuunsirpin näköinen symboli.
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +3
  Ei ole Älä häiritse-tila päällä. Ja DND:n ollessa päällä pystyisin itse kuitenkin soittamaan, ja minulle soitetut puhelut tulisi minulle näkyviin vastaamattomina. Nyt en saa siis mitään tietoa siitä, että kukaan olisi edes yrittänyt minulle päin soittaa.
  Käyttäjätaso 4
 • ? saadaan tutkittua tuota tarkemmin verkon puolelta, jos laitat yksityisviestillä tarkat päivämäärät ja kellonajat, milloin puhelut ei ole yhdistyneet. Noissa tilanteissa kannattaisi mahdollisuuksien mukaan yrittää kokeilla puheluita myös toisella puhelimella tai samassa paikassa olevalla Saunalahden/Elisan liittymällä :)

  EDIT:Laitan tilaksi ratkaisu, vaikka varsinaiseen kysymykseen ei ole vielä vastausta. Ratkaisu lähinnä se, että vikaa voidaan selvittää verkon puolelta kun on tiedossa tarkat ajankohdat, milloin ongelma ilmennyt ja missä liittymää on silloin käytetty
 • Hei,

  Minulla täysin sama ongelma joka alkoi siitä päivästä kun vaihdoin Saunalahti liittymää toiseen, toissa päivänä. Ennen tätä ei ole ollut mitään ongelmia ja minulla ollut toinen Saunalahti- liittymä vuosikausia. Eilen ja tänään puhelut eivät onnistuneet koska tuli juuri tuo varattu- ääni, Saunalahti näkyy liittymänä normaalisti sekä palkit että 3G teksti. Tekstiviestit toimivat normaalisti. Soitin tänään Elisan asiakaspalveluun ja he loivat uudelleen tuon liittymäni jonka jälkeen puhelin toimi monta tuntia hyvin. Sitten tuli taas uudestaan puheluihin ongelma että varattu Ainut tapa korjata tilanne on käynnistää puhelin uudestaan ja sen jälkeen puhelut taas hetken ajan toimivat.

  Tämän on pakko liittyä liittymän vaihtoon koska sitä ennen on puhelin toiminut moitteettomasti. Mikä tuossa liittymän vaihdossa on voinut vaikuttaa näin puhelinverkkoon? Sekä miksi tuo puhelimen uudelleen käynnistys tuntuu hetkellisesti auttavan?
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +3
  Kerrottakoon päivityksenä tähän, että sain Saunalahdelta ilmoituksen, ettei ainakaan heidän verkossaan ole ollut vikaa niinä hetkinä, jolloin ilmoitin näiden ongelmien tiettävästi esiintyneen.
  Neuvottiin kokeilemaan liittymää toisessa puhelimessa, mutta se on ainakin vielä toistaistaiseksi jäänyt tekemättä. Minulla kuitenkin menee päiviä, toisinaan yli viikkokin, näiden ongelmien välissä. Ja kotona varapuhelimena löytyy ainoastaan yksi ikivanha Nokia. Ei ole oikein (ainakaan vielä ollut) varaa olla niin pitkää aikaa ilman älypuhelinta, kuitenkin hoidan lähes kaikki nettiä vaativat asiani puhelimella.
  Sinulle, lorikeet, suosittelen tekemään vikailmoituksen Saunalahdelle niistä tarkoista ajankohdista, jolloin liittymäsi ei ole toiminut. Voit myös tämän palstan moderaattoreja pyytää selvittämään asiaa. Jotta tämä onnistuisi, tulee sinun lisätä profiiliisi asiakasnumerosi, jotta he näin löytävät tietosi ja liittymäsi tiedot.
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
 • ? Meille tai minulle voit laittaa yksityisviestillä tarkat tiedot epäonnistuneista yhteydenotoista. Aika/paikka/liittymänumero ja mihin soitettu tai kuka yrittänyt soittaa. Saadaan asia näin tutkintaan jos vielä vaivaa.
 • Osallistu keskusteluun