tv4 *****tus ohjelma onnenarpa

 • 28 September 2015
 • 9 kommenttia
 • 9737 katselukerrat

On aikoja eletty kun mummo v86 soitta onnen arpa numeroon ja voittaa 80e niin mikä onni.

Mutta rahoja ei ole näkynnyt ja mikä yllätys tul 506 e puhelin lasku.

(http://onhuijaus.blogspot.fi/2013/06/tv-peli-tieda-ja-voita.html) linkistä voi lukea millaisesta yrityksestä on kysymys.

Firmat jotka rahastaa ovat londur,randomex, esotv magyarorszag kft.

numerot on 070093110 ja 06002000 oli mummolle raksuttannut melkein 3 e minutti aamupäivän.

Onko elisa mukana tässä ja jos niin meitä on muutama joka vaihtaa operaattoria.

Juontaja oli sen tuntuinen että pelkääsi milloin polisi ilmestyy.

Mummo ei missään vaiheessa tajunnut että tämmöisestä on kysymys, sanoi laskun saatua että ei ole nukkunnut 2 päivään.

Moraalisesti elisa on vastuussa tämmöisessä *****tuksessa eikä ole ainoa.

Koska teidän numeroihin ei koskaan saa yhteyttä niin vastausta odotan vaikka sähköpostiin.

En todellakaan hämmästy jos joku teke rikosilmoituksen.

Ohjelma on selvästi suunattu vanhoille ihmisille ja vähän yksinkertaisille.

Kysymykse esim. sano joku maa missä on A kirjain on todella vaikeaa en ole vielä kesinnyt, ja soittakaa uudestaan on eniten käyteety termi.

Mummo asuu kaupungin asunnossa ja ainoa omaisuus pieni eläke ja vaatteet päällä joten voitte olla varma että laskua ei makseta, kun ei ole mistä maksaa. vastausta odottaen  Nils Malmström viellä asiakas.

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

9 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Elisahan ei nyt millään tapaa liity tähän asiaan. Elisa ainoastaan tarjoaa mummolle sen puhelinliittymän, jolla mummo voi sitten soitella haluamiinsa puhelinnumeroihin. Se, mihin mummo soittelee, ei ole Elisan asia.

Kaikki nuo TV:ssa esitettävät arpa- ja kilpailuohjelmat ovat rahastusta. Ja niinhän sen vähän niin kuin pitääkin olla.. Ei kai kukaan arpajaisia pystyyn laittaisi vain puhtaasti kilpailijoita viihdyttääkseen. Täytyyhän siitä jotain hyötyä järjestäjällekin olla. Itse tosin olen myös sitä mieltä, että kaikki näistä televisiossa olevista arpa- ja kilpailuohjelmista on varsin kyseenalaisiin keinoin toteutettuja. Mutta kyllähän siinä ruudussa kuitenkin koko ajan puhelinnumeron lisäksi kerrotaan, paljonko siihen numeroon soittaminen maksaa. Ja kyllä se päätös, ja sitä myötä vastuu, soittamisesta kuitenkin on vain ja ainoastaan soittajalla itsellään.

Jos tuntuu siltä, ettei mummolla suhteellisuudentaju oikein pelitä tällaisissa asioissa, niin aina voi pyytää operaattoria laittamaan liittymälle estoja palvelunumeroihin soitteluun. Tällöin kyseisellä liittymällä ei voi enää soittaa esim. mihinkään maksullisiin viihdenumeroihin. Se voisi olla mummollekin tässä nyt kelpo ratkaisu.

Mutta toistona vielä; turhaa tässä Elisaa käydä syyttelemään. Ei Elisalla ole mitään tekemistä asian kanssa.

Mutta kiinnostaisi kyllä vielä kuulla, että milllä tavalla sinä itse sitten ajattelit Elisan tähän televisio-ohjelmaan olleen sekaantunut?

EDIT: Täsmennyksenä vielä se, että aloittajan kertomassa tapauksessa on tuskin ollut Onnenarpa-ohjelma kyseessä. Onnenarpahan on tämä aivan toinen ohjelma, jonka taustalla pitkälti pyörii hyväntekeväisyyskampanja. Joskus muinoin se ainakin oli Reumaliiton hyväksi toteutettu, en tiedä onko kohde vaihtunut nykyään.

Onnenarvassa ostetaan 3e arvoisia arpoja. Siinä puhelun hintaan ei vaikuta se, kauanko linjalla roikutaan. Eikä siellä pidä arvailla mitään vastauksia.

Aloittaja itse linkitti blogin liittyen televisiossa pyörivään Tiedä ja Voita -ohjelmaan. Myös aloittajan kuvailemat ohjelmassa esitetyt kysymykset kuulostavat Tiedä ja Voita -ohjelmalta. Ei ainakaan Onnenarvalta, jossa vain esitellään palkintoja, ja itse arvonta tapahtuu lähetyksen ulkopuolella.

Jos aloittaja aikoo jatkaa näin syyttävien ja radikaalien viestien kirjoittelua julkisille keskustelupalstoille, tai muihin vastaaviin paikkoihin, niin kannattaa ensin tarkastaa faktat kuntoon. Jaat tässä viestissäsi nyt täysin asiaan liittymättömän Onnenarpa-kampanjan tietoja ja puhelinnumeroita, ilman että ne kuitenkaan liittyvät mummon tapaukseen mitenkään. Jos mummosi oli osallistunut Onnenarpa-ohjelmaan, tarkoittaisi se, että hän olisi soittanut ohjelmaan erikseen 168 kertaa tuona päivänä. Ja Onnenarpa-ohjelmasta ei edes voi voittaa rahapalkintoja.

Faktat kuntoon, sitten voi miettiä uudestaan mihin suuntaan pitää katsoa, jos syyllistä haluaa etsiä. Ties vaikka se sitten kuitenkin olisi sinne kukkakuosisen sohvan ja virkattujen koristetyynyjen suuntaan..
olee!

Kuka muukaan olisi voinutt aavista että odottaminen maksaa 3e/min eli ei tämmöisiä ansoja voi tehdä.

Missään ohjelmassa ei käy ilmi että tämmöisiä minuttiveloituksia juoksee.

Netissä löytyy sivuja käy katsomaassa ja tekstit eivät ole kaikki lapsille sopivia.

Joku oli voittannut 1000e eikä rahoja ole ikinä nähty.

Reheliset arpajaiset voi hyväksyä mutta tämä on kaukana siintä.

Ruudussa lukee osta arpa 3e +ppm kyllä siellä ainakin esitetään että voittaa rahaa.

Ja neiti 87v oli saanuut voiton 80 euroa ja mitään ei kuulu eikä näy.

Moni netissä epäilee että elisalla on jotain tekemistä asian kanssa en tiedä, voisi elisa ainakin kertoa jos ei pidä paikkaanssa.
Käyttäjätaso 4
Jos se olikin 3€/min+ppm/pvm niin nopeesti saa ison laskun. Nämä nykyiset "TV-visat" näyttää olevan samantapaisia "alihankkijoita" kuten Buusteri, myy minkä saa myytyä ja ottaa oman osansa. Sitä en osaa sanoa miten Elisa näihin liittyy, jos ei satu olemaan tytäryhtiö... Tarkkana saa olla näiden kanssa.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +3
 • ? Kuten aiemmin tuossa onkin jo asiaa kommentoitu, ei tosiaan Elisalla ole mitään yhteyttä kyseisen kilpailun kanssa. Puhelinliittymällä, jossa ei ole voimassa estoja palvelunumeroihin, voi soittaa tämän kaltaisiin numeroihin. Mikäli soitot halutaan estää, kannattaa liittymälle laittaa voimaan estot maksullisiin numeroihin.

  Suosittelen tekemään tilanteessa niin, että kyseisen liittymän omistaja olisi yhteydessä asiakaspalveluumme esimerkiksi soittamalla numeroon 010 190 240. Toki asiointikanavia on monia muitakin. Tällöin liittymän estot voitasiin katsoa kuntoon ja laskulle voidaan varmasti tehdä maksusuunnitelma, joka sopii molemmille osapuolille. Korostan vielä, että näitä asioita voidaan hoitaa ainoastaan liittymän sopijan tai sopijan meille ilmoittaneen valtuutetun henkilön kanssa. 🙂
 • http://tiedajavoita.com/index.php?page=rules
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +3
  e-vill kirjoitti:
  http://tiedajavoita.com/index.php?page=rules

  Oliko sinulla joku omakohtainen kokemus, tai oma kysymys aiheesta esitettävänä, vai mikä mahtaa olla viestissäsi pointtina? Vai lähtikö kirjoittamasi viesti kenties vahingossa liian aikaisin, ennen kuin olit itse asiaasi vielä ehtinyt kirjoittamaankaan? Siinä tapauksessa rohkeasti vain viestiä muokkaamaan, jos jokin ongelma tai askarruttava asia omasta takaa löytyy! :)
  Jatkan vielä: Tässä keskustelussa esiintyneen Elisan palstatiimiläisen mukaan "Puhelinliittymällä, jossa ei ole voimassa estoja palvelunumeroihin, voi soittaa tämän kaltaisiin numeroihin". Etsiskelin kokeilun vuoksi omasta Windows-puhelimestani asetusta, jolla voisi estää soittamisen tämän kaltaisiin numeroihin, mutta niin, että säilyy mahdollisuus soittaa esimerkiksi numerotiedotukseen ja muihin yleishyödyllisiin palveluihin.

  Olen käyttänyt kaikkia mahdollisia matkapuhelimia 1970-luvulta saakka (jolloin ARP-verkko käynnistyi), mutta noin 10 minuutin etsimisellä en löytänyt Windows-puhelimesta kyseistä asetusta. Arvon palstatiimiläinen voisi neuvoa keinon, jolla 90-vuotias erittäin huononäköinen vanhus voi tehdä tämän asetuksen.
  Näköjään ensimmäinen viestini asiasta katosi johonkin, joten laitan sen tässä uudestaan- Ruman miehen kaksi viestiä ovat siis ajallisesti väärässä järjestyksessä.

  Myös minun vanhukseni, joka hädin tuskin pystyy puhelinta käyttämään, puhelinlaskussa on mainintoja firmasta esotv magyarorszag kft. Laskut tulevat numerosta 070003355. Tätä numeroa ei löydy Fonectan haulla, mutta nettikeskusteluissa olevan tiedon mukaan numeroa ylläpitää Elisa Links Oy, joka on osa Elisa Oyj konsernia.

  En tiedä, mitä tarkoittaa "numeroa ylläpitää", mutta kun numeron haltijaa ei pysty selvittämään, tässä suora kysymys Elisalle: Kenelle kuuluu numero 070003355?

  Tällä hetkellä epäilen, että Elisa ei ole yhtään niin viaton kuin tässä keskustelussa eräät (Elisan palkkaamat?) keskustelijat ovat väittäneet. Jos ilmenee, että epäilyssäni on perää, luvassa on Elisalle ikävää julkisuutta.
  Käyttäjätaso 5
  Kunniamerkki
  Jatkan vielä: Tässä keskustelussa esiintyneen Elisan palstatiimiläisen mukaan "Puhelinliittymällä, jossa ei ole voimassa estoja palvelunumeroihin, voi soittaa tämän kaltaisiin numeroihin". Etsiskelin kokeilun vuoksi omasta Windows-puhelimestani asetusta, jolla voisi estää soittamisen tämän kaltaisiin numeroihin, mutta niin, että säilyy mahdollisuus soittaa esimerkiksi numerotiedotukseen ja muihin yleishyödyllisiin palveluihin.
  Palvelunumeroestoa ei laiteta päälle puhelimen vaan liittymän asetuksista. Riippuen sitten siitä, onko kyseessä Elisan vai Saunalahden liittymä, vaiheet vaihtelevat hieman. Tarkemmat ohjeet löytyvät täältä. Käyttötapaukseen sopiva estoluokka voisi olla tuo P3, joka estää ajanviete- ja aikuisviihdepalvelunumerot sekä puheluiden että viestien osalta. Tuolloin kuitenkin jää mahdollisuus mm. numeropalvelun käyttämiseen.