DHCP asetukset / välityspalvelin asetukset tms.

  • 22 August 2016
  • 8 kommenttia
  • 3456 katselukerrat

  • Avulias
  • 27 kommenttia
Verkkogurut, elisan (saunalahden) ADSL verkko antoi "reiän"
internettiin Telewellin verkkopurkista
WAN (ei LAN) reiästä aikaisemmin, aivan erillinen IP osoite ja aliverkko.
Valitettavasti en laittanut osoitteita talteen, kun nyt ei enää onnistu. Hävisi tossa kaksi/kolme viikkoa sitten, sitä ennen toimi pitkään (vuosia) vaikka ymmärtääkseni ei olisi pitänyt?.

Nyt sieltä DHCP ei anna (tai asettaa) muuta kuin "jonkun järjettömän? IP osoitteen eli asetus on
169.254.11.107 ja aliverkon peite 255.255.0.0 ? (varsin laaja, en muista laittoiko aikaisemmin järkevämän, en vaan muista)
nyt ei ole myöskään oletusyhteyskäytävää, jonka vuoksi ei varmaan toimi ..
(no ei kyllä ollut sitten nimipalvelimiakaan mutta ne nyt saa)

Mitä kannattaisi kokeilla oletusyhteyskäytäväksi ja IP osoitteeksi?

Höskä toimii muutoin ihan normaalisti eli ne reiät kuin pitäisikin -> toimii ok.
Paitsi satunnaisia viiveitä ulkomaille alannut esiintyä elisan verkossa enempi taas ehkä juuri niiden verkkotopologian muututtua. (siitä mulla on on dataa)

Mutta toi WAN linja olisi mukava käyttää juuri tuon erillisen verkon ja vapaan piuhan vuoksi erillisestä tietsikasta (ei yhteyttä siis ollut muihin sisäverkon koneisiin tms. mutta sillä oli puolensa).

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

8 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Mikä Telewell sinulla on käytössä, ja onko se DSL-liittymän takana vai ethernet-uplink -tilassa kuidun takana? Missäpäin vaikutat?
ADSL boksina TW-EAV510 v2 (piti laittaa se kun elisan oma boksi ei koskaan toiminut pitkään ilman boottia, joku ylivuoto ainakin aikanaan), ja tuo Telewell toiminut kuin junan vessa.
Kattilalaakso/Latokaski paikassa,

Valitettavasti ei ole kuitua, ottaisin heti jos tänne saisi, tai mitä tahansa nopeampaa (langaton ei ole mahdollinen käytön luonteen vuoksi).
Käyttäjätaso 7
ADSL boksina TW-EAV510 v2 (piti laittaa se kun elisan oma boksi ei koskaan toiminut pitkään ilman boottia, joku ylivuoto ainakin aikanaan), ja tuo Telewell toiminut kuin junan vessa.
Kattilalaakso/Latokaski paikassa,

Valitettavasti ei ole kuitua, ottaisin heti jos tänne saisi, tai mitä tahansa nopeampaa (langaton ei ole mahdollinen käytön luonteen vuoksi).


Tuossa purkissa ei ole WAN-liitintä. Tarkoittanet aloitusviestin WAN:lla modeemin DSL-liitintä , kun sinulla on ADSL käytössä?

Oletusasetuksilla tuon TeleWellin pitäisi olla reitittävässä tilassa ja hakea IP-osoitteet automaattisesti Elisan DHCP:ltä. Oletko kokeillut palauttaa modeemia tehdasasetuksille.

Jos yrität käyttää modeemissa kiinteitä WAN:in IP-osoitteita (Static IP) , niin ne eivät Elisan verkossa toimi.

Myös softan päivitystä kannattaa harkita. Uusin on 6.04-21.

https://www.telewell.fi/fi/tuote/adsl-tuotteet/tw_eav510/tw-eav510
Joo, juuri sitä eli jotenkin "reitittää" ton "WAN" puolen (tai siis sen jossa lukee WAN) täysin erilailla kuin muut "LAN" merkityt. (sieltä tuli aivan oma IP osoite ja reitti internettiin)

Siis muut "piuhat" toimii edelleen ja purkille tulee oma IP osoite, jota kautta muu liikenne normaalisti. Mutta yht. äkkiä tipahti tuo "toinen" reitti (ao. WAN merkinnän kautta) internettiin pois. En edes tiedä pitäisikö toimia vai tsekkasiko elisa vaan jotain ja filteröi nyt "väärän" reitin pois.
Käyttäjätaso 7
Joo, juuri sitä eli jotenkin "reitittää" ton "WAN" puolen (tai siis sen jossa lukee WAN) täysin erilailla kuin muut "LAN" merkityt. (sieltä tuli aivan oma IP osoite ja reitti internettiin)

Siis muut "piuhat" toimii edelleen ja purkille tulee oma IP osoite, jota kautta muu liikenne normaalisti. Mutta yht. äkkiä tipahti tuo "toinen" reitti (ao. WAN merkinnän kautta) internettiin pois. En edes tiedä pitäisikö toimia vai tsekkasiko elisa vaan jotain ja filteröi nyt "väärän" reitin pois.


Jos modeemiin ei ole luotu LAN-puolelle oletuksen lisäksi toista liitäntäryhmää ( Interface group) , joka on asetettu siltaavaan moodiin , niin kyseisen ryhmän LAN-portti/t ei saa julkista osoitetta , jollaista ilmeisesti jollekin koneellesi haluat. Lisäksi WAN-asetuksissa tulee olla myös siltaava profiili.

Oletuksena modeemissa on nykyään vain reitittävä profiili ja kaikki LAN-portit ovat NAT:in takana.

Jos olet päivittänyt modeemiasi hiljattain , niin päivityksessä tehdasasetuksilla nuo siltaavat asetukset taisi taannoin poistua , mutta ne voi kyllä itsekin sinne luoda.
niin ja fyysinen yhteys ADSL boksin ja tietokoneen kanssa nousee ylös (100 megana ja tuo on yksi syys käyttää ao. linjaa) ao. modeemissa ainoastaan kaksi noita 100 linjoja... pitäis varmaan ostaa uusin versio jossa kaikki nopeempia.
Ja se yht. äkkiä oli modeemin automaattibootin jälkeen eli toimi niin kauan kuin boottasi ja sen jälkeen tietokone ei enää saanut IPtä tai reittiä ao. kautta. Reitti toimi siihen saakka.

No mutta ei siis välttämättä ongelma vaan saattaa toimia nyt niinkuin pitääkin. Aikanaan suorastaan ihmettelin ao. IP osoitteita ja reittiä..
No näköjään on siinä jotain todellistakin ongelmaa (voi olla siis ao. modeemin ongelma, nettinopeus kokonaan hukassa taas ..)
No tutkin ja laitan oikeita kanavia pitkin menemään jos tarvetta kun tiedän tarkemmin.
Tais olla TW ongelma, tällä kertaa zyxel toimii .. (vaikka ei siis ao. konffikseen liitykkään)
ja zyxelliinkin tullut uusi firmis eli josko kokeilis sitä välillä.