Vastattu

Hyvä netti pelaamista varten

  • 18 October 2016
  • 6 kommenttia
  • 14533 katselukerrat

Tarvitsisin netin jolla voisin pelata ps4 konsolilla kavereiden kanssa ilman ongelmia. Tällä hetkellä suurin ongelma on se että Nat tyyppi on 3 kun sen pitäisi olla 1 tai 2. Jotta voisin pelata kavereiden kanssa yhdessä tarvitsisin siis Open Nat. Eikö silloin kannata hankkia kiinetää laajakaistaa?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Dj_God 18 October 2016, 15:14

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

6 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26
Kiinteä laajakaista on aina paras vaihtoehto verkkopelaamiseen. Syynä tähän on kiinteä yhteysnopeus ja tuo ns. NAT -tyyppi on aina avoin, eikä aiheuta ongelmia. Tietenkin, jos kiinteä laajakaista on tyyppiä ADSL ja yhteysnopeus jää kovin alhaiseksi, voi verkkopelaamisessa joitain ongelmia ilmetä.

Sinulla on ilmeisesti nyt käytössä mobiililaajakaista pelaamisessa? Tuon NAT -tyypin saa pudotettua verkkopelaamiseen sopivaan tilaan tilaamalla liittymään kiinteän IP -osoitteen. Tämä kuitenkin vaatii sen, että sinulla on pelkkä mobiililaajakaista (ilman puheominaisuutta) ja siihen sopiva 4G -reititin/modeemi. Puheliittymien mobiililaajakaistoihin ei Elisalta ole saatavilla julkista IP -osoitetta.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Myöskään dna:n puheliittymissä ei ole julkista ip-osoitetta, eikä sitä saa lisäpalveluna. Pelkkään nettikäyttöön tarkoitetuissa liittymissä on vakiona vaihtuva julkinen ip-osoite.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13
Tähän voisi lisätä, että nopeutta tärkeämpi tekijä pelaamisen sujuvuuteen on viiveet. Mobiilissa ne ovat tyypillisti isoimpia, mutta mikä vielä ongelmallisempaa (pelaamisen kannalta). Mobiilissa viiveet voivat vaihdella.

Kaikissa kiinteissä viivet pysyvät käytännössä samana. Eri kiinteiden tekniikoiden välillä viiveissä on eroja. Alle laitoin taulukon tyypillisistä viiveistä.

Mitä pienempi luku sen parempi. Nämä viveet eivät kuvaa yhteyden viiveitä päästä päähän. Vaan sen siirtomedian viiveitä (=kotoa ensimmäiseen operaattorin yhdyspisteeseen)

- Mobiili = 15-200ms
- Kaapelimodeemi = 25-40ms
- VDSL = 15-30ms
- ADLS = 20-40ms
- Ehternet (FTTB) = 5-10ms
- Kuitu (FTTH) = 1-2ms

Pelaamisen kannalta ehdottomasti paras liittymä on kuitu kotiin- liittymä (FTTH).

Jos kaksi henkilö painaa liipaisinta pelissä yhtäaikaa, niin FTTH- yhteyden käyttäjä voittaa aina !

T: Tuokki


Kuitu ja loppupää kaapelimodeemilla, tyypillinen ping.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13
Tuo on oikeun hyvä tulos. 🙂

Ilmeisesti tässä taloon (lähelle) tulee kuitua ja siitä sitten loppumatka koaksiaalilla > kaapelimodeemille ?

Omassa talukossa en tuota erotellut. Jos käytetään kaapeliTV (koaksiaali) kaapelia vähän isommassa ringissä, niin viiveet lisäätyvät, koska kaapelimodeemin "kaista" on jaettuna kaikkien yhtäaikaisten käytätien kesken, mutta jos on pienempi rinki, joka on kuidussa kiiinni niin voidaan saada/saadaan hyvin lähelle samoja nopeuksia, kun FTTH- totetutuksissa.

T: Tuokki
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13
Oli tekniikka (viimeiset metrit) mikä tahansa, niin nopeus on sitä parempi ja viiveet pienempiä, kunhan "kuparilla" toteutettu osuus on mahdollisimman lyhyt.

Paras on tietenkin se, että kuitu tulee asuntoon asti FTTH (Fiber to the Home)

https://en.wikipedia.org/wiki/Fiber_to_the_x

Nykyään vielä argumentoidaan, että kuparilla voi hyvin tehdä vaikka talin sisällä, koska etäisyydet ovat vain kymmeniä metrejä. Näin ADSL, VDSL ja kaapelimodeemeilla saadaan näiden tekniikoiden maksimaalinen nopeus. Asian ydin onkin kuitenkin juuri siinä. Saavutetaan ehkä näiden tekniikoiden maksimi, mutta nopeuden rajat ovat aika alhaalla (poislukien koaksiaali, jossa nopeus lienee nyt max 3Gbit/s). Jos kuitu on asuntoon asti nopeuden rajaa ei vielä edes tiedetä (siirtotien osalta) ja kuitupääte voidaan päivittä 1Gbit/s huippunopudesta johon useimmat SFP- kuituadapterit pystyvät (tänään) vaikka 10Gbit/s ja tästäkin eteenpäin. Tässä voi miettiä, että meneekö tuollaiset nopeudet enää mistään kuparista läpi ?!

T: Tuokki