Huawei E3372 kokemuksia?



Näytä ensimmäinen kirjoitus

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

232 kommenttia

KoTe60 kirjoitti:
Jos tikku on vielä HiLink-tilassa, Laitehallinnassa pitäisi Verkkosovittimet-osiossa näkyä Remote ... sharing device -laite, eikä mitään muuta. Jos siellä ei näy edes tuota "jakorasia"-merkintää, niin silloin on jotain pahemmin pielessä.

DevMgr:ssa ei tuollaista näy. :(
E3276:n mukana tuli Mobile Broadband 23.009.17.00.07. Jos E3372:n kanssa on uudempi, niin sekoittaakohan se jotakin, koska se vanhempi on jo koneessani?
Kaivoin tuossa esiin entisen PC:n joka parhaillaan päivittää puolen vuoden virusmäärityksiä... Siinä koneessa ei ikinä ole ollut kiinni minkäänlaista mokkulaa. Pitäisikö huomioida jotain ennen kun lykkään E3372:n siihen?
Ei, ei tapahtunut mitään kun lykkäsin tikun vanhaan PC:hen. 15 min katselin kun ledi vilkkui sinistä, that's all. Lienee maanantaikappale...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Tikulla saa olla jokin toinen versio MP:stä (tai MB:stä), eikä se haittaa yhtään, kun ei vaan yritä asentaa niitä "päällekkäin". Jos ei ole tarkoitus käyttää tuota E3372:sta ko. koneessa jatkossa, niin silloin MP:n uudempaa versiota ei kannata asentaa. Tikkua voi käyttää ilman yhteysohjelmaa (erit. Win7, Win8).

Levänneen koneen kanssa lähtisin siitä, että yrittäisin saada sen tikun Soneran simmillä tulille HiLinkkinä ennen ajureiden tai noiden firmisten kanssa sähläämistä. Antaisi ainakin osviittaa siitä, missä tilassa tikku on tällä hetkellä.

Mikä Windows-versio tuossa toisessa koneessa on? Net Frameworkit yms. päivitettynä?

P.S. Jottei totuus unohtuisi: tikun käyttökelpoisuuteen ei HiLink vaikuta paljoakaan. Oikeastaan vain taajuuspakotuksen tarve on sellainen tekijä, joka tekee HiLinkistä hankalan, ja eritoten silloin, kun switchProjectMode ei toimi. Jos toimisi, saisi HiLink-tikunkin pakotettua halutulle taajuudelle n. minuutissa. Esim. reissukäytössä HiLink on oikeastaan tavan tikkua parempi, koska on kannettavan kannalta kevyempi.
Aikanaan kun lykkäsin Soneran E3276 tikun koneeseen, se asensi MB:n ihan itsestään. Tämä E3372 ei tehnyt mitään. Mitään MB tai MP foldereita ei ilmaantunut kumpaakaan koneeseen. Tikku lienee susi?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Ei HiLink-tikku mitään MP:tä tai MB:tä asenna, koska koko HL:n idea on toimia ilman yhteysohjelmaa ja ajureita.

On niin p_un pitkä aika, kun ekan kerran HiLink-tikun tökkäsin koneeseen kiinni, etten enää edes muista, mitä Windows sen tiimoilta asentaa. Sen muistan, että XP-koneeseen piti hakea joku Windowsin hotfix-päivitys, joka mahdollisti HiLink-tikun käytön. Myöhemmissä Win-versioissa tuen pitäisi olla valmiina, ja muistaakseni noissa Net Framework -juitsuissa tai jossakin.

Aikaisemmin asentui myös Mobile Broadband HL -palvelu, jonka kait ainoa tarkoitus oli typerä oletusselaimen automaatti-aukaisu tikun tökkäsystä, ja senkin pystyi disabloimaan.
No niin, se eka E3372 taisi kyllä olla maanantaikappale, koska kun kävin vaihtamassa sen, niin uusi tikku alkoi heti koneeseen asennetuna aukaisemaan kamalasti HiLink ikkunaa.Tässä perustiedot:

Laitteistoversio:    CL1E3372SM Ver.A

Ohjelmistoversio: 22.286.03.00.182
Web UI -versio:     16.100.05.00.182

Hommasin myös "DNA Veppi Tabletti 4G" kortin josta maksetaan €1,50/vrk, jota veloitetaan vain jos sinä vuorokautena käyttää tiedonsiirtoa. Muutoin ei maksa mitään. Hyvä testiliittymä!

Ja asia oli juuri niin kuin KoTe60 sanoi, DNA:n E3372 EI ole lukittu DNA:n palveluun. Soneran SIMmi toimi siinä yhtä lailla. Sen sijaan Soneran E3276 non-HiLink tikku ON lukittu Soneraan. Se ei hyväksynyt DNA:n SIMmiä.

Dovado Tinyssa E3372 toimi hyvin HiLinkistä huolimatta, mutta se EI toiminut Asus RT-AC68U reitittimessä, jossa on Merlinin fw ja tikun käynnistysscripti LTE-tikulle. Tikussa paloi kyllä kiinteästi sininen valo ja Asus näytti WAN: 192.168.8.1, muuta nettiin ei päässyt. Se HiLink on a major PITA.

Eilisen jälkeen tuli pikku pelko niistä E3372:n fw muutoksista. Käsittääkseni ihan eka homma olisi saada portit auki. Mikä oikein on se "switchProjectMode" jota mainittiin jossain tämän ketjun alussa, sekä KoTe60 zipin ohje.txt filessä? Onko se joku "vähemmän brutaali" 😉 tapa saada PC UI -portti auki, kuin "Update_WEBUI_12.005.01.02.422.exe" ohjelma?

Kiitos vielä KoTe60 asiantuntemuksesi jakamisesta!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Ei sitten ollut ihme, että tikun käyttäytyminen kuulosti oudolta, jos se oli jotenkin viallinen.

Kysyikö MB tosiaan sim-lukituskoodia E3276:lla ja DNA:n simmillä? Puolenkymmentä Soneran E3276:sta tullut vastaan, ja kaikki ovat olleet lukitsemattomia. Hitto, jos alkavat taas lukitsemaan laitteitaan.

Tuo switchProjectMode:n käyttö portin avaukseen on "kivuttomampi" tapa, jonka avulla voi myös saada taajuuspakotuksen päälle HiLink-tikkuun. Näyttää vain siltä, ettei tapa enää toimi uudemmilla WebUI:lla. Oman E3372:ni portti aukesi eka kerralla, muttei enää 16.100.03-WebUI:lla. Saattaa hyvinkin olla, että portin avaukseen käytettävä osoite on vain muuttunut jotenkin.

E3276-WeBUI:n käyttö porttien avaamiseen on huomattavasti rankempi tapa, koska se määrittää tikun ns. lataustilaan, eikä tikku palaudu tuosta edes virta-resetillä. Ja mitä rankemmin tikkua joutuu käsittelemään, sitä helpommin saattaa tikusta tulla briketti.

Yaw
KoTe60 kirjoitti:
Kysyikö MB tosiaan sim-lukituskoodia E3276:lla ja DNA:n simmillä? Puolenkymmentä Soneran E3276:sta tullut vastaan, ja kaikki ovat olleet lukitsemattomia. Hitto, jos alkavat taas lukitsemaan laitteitaan.

Minun E3276 + SIM on hommattu Soneralta kesäkuussa 2014. Kun eilen laitoin DNA :n SIM-kortin siihen, MB ilmoitti että, väärä tai puuttuva SIM-kortti. En muuten kokeillut tuota yhdistelmää Dovado Tinyssä tai Asus RT-AC68U:ssa. Next mission...

KoTe60 kirjoitti:
Tuo switchProjectMode:n käyttö portin avaukseen on "kivuttomampi" tapa, jonka avulla voi myös saada taajuuspakotuksen päälle HiLink-tikkuun. Näyttää vain siltä, ettei tapa enää toimi uudemmilla WebUI:lla. Oman E3372:ni portti aukesi eka kerralla, muttei enää 16.100.03-WebUI:lla. Saattaa hyvinkin olla, että portin avaukseen käytettävä osoite on vain muuttunut jotenkin.

Eli silloin ainoa vaihtoehto lienee käyttää sitä "Update_WEBUI_12.005.01.02.422" softaa?

Kun luin ohjeesi tarkemmin eilen, huomasin että, olit alempana kirjoittanut juuri tästä:

"aja ohjelma 1. -> päättyy virheilmoitukseen, tarkista Laitehallinnasta portin aukeaminen".

Muistatko oliko se virheilmoitus sama jonka minä mainitsin eli: "Error Code:10, Find port failed!"? Siinä tapauksessa olin ilmeisesti hätääntynyt turhaan ja jatkanut päin metsää? En muista...

Niistä porteista taas, sillä mun wanhalla PC:llä ei näkynyt muita portteja kuin 11(!) BT COM-porttia, sekä yksi normaali, fyysinen COM1. Huawei näkyy Network adapters osiossa "Remote NDIS based Internet Sharing Device" laitteena. En ole siis vielä tällä uudella tikulla yrittänyt tehdä mitään upgrade ajoja, vielä. Ennen sitä, yritän luoda loogisen kuvan päässäni (liekö edes mahdollista?) siitä miten kaiken pitäisi suorittaa. Jos tuo portin avaukseen käytettävä osoite on muuttunut, niin silloin hukka perii, vai?
KoTe60 kirjoitti:
E3276-WeBUI:n käyttö porttien avaamiseen on huomattavasti rankempi tapa,

Oliko siis se "Update_WEBUI_12.005.01.02.422" softa alunperin E3276:lle? Muistan lukeneeni jotain sen tapaista ketjun alussa, jonne en nyt pääse kesken viestin kirjoitusta. Sekö juuri se oli?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Tuo HiLink-E3276:n WebUI-päivityksen (12.005.jne) käyttö on (tällä hetkellä) ainoa tietämäni tapa saada PC Ui -portti näkyviin, koska se osaa avata portin, kun laite näkyy vain Sharing Device:na. Ohjelman ajo päättyy virhekoodi 19:een, ei 10:een, eli kyllä se portin löytää, mutta ei pysty lataamaan päivitystä tikulle.

Tässä ketjussa aiemmin tuli esiin parilla käyttäjällä myös virhekoodi 13, jota en omalla koneellani ole saanut tällä tikulla näkyviin, joten siitä ei ole vieläkään tietoa, mistä se aiheutuu. Voi olla, että oma tikkuni on jotain eri "painosta", vaikka onkin hankittu vain muutama viikko sitten. Mutta tuotakin tilannetta varten löytyy vinkki esim. 'Loco84":n viestistä ketjun 2. sivun lopusta (tavallaan ylimääräinen HiLink-E3372:n WebUI:n 16.100.05.00.03 -ajo portin avauksen jälkeen).

Ennen tikun fläshäämistä kannattaa selvittää ensimmäiseksi, onko tarpeen tehdä mitään? Onko pakottavaa syytä, miksei tkkua voi käyttää HiLink-versiona? 
Ensinnäkin, täytyy todeta että olit KoTe60 myöskin oikeassa siinä, että ei se E3276 ole operaattorilukittu. Olisikohan mulla eilen ollut kortti väärinpäin sisällä tai jotain muuta tyhmää. Testasin uudestaan tänään ja kyllä yhteys syntyi myös DNA:n kortilla kunhan kävi muuttamassa profiiliasetuksia.

Joo, mä oonkin lukenut sitä Locon viestiä moneen kertaan. Minua ihmetyttää hieman kohta 1.:
"1. HUAWEI_Driver_5.01.10.00 (kun tikku irti koneesta)"
Sillä siis ajetaan Windowsiin Huawein ajurit, yes? If yes, then why?
Kun sitten pannaan tikku koneeseen, niin eikö se taas iloisesti, koko ihmis ja eläinkunnan kiusaksi, ala avaamaan selainta ja siihen HiLink ikkunaa? Oli sitten SIM-kortti sisällä, tai ei. Vai estääkö se ajureiden asentaminen nimenomaan HiLinkin pakkoilmestymistä?

Siitä flässhäämisen tarpeesta vielä. Esim. Netwjork N+4g pikkureititin mikä tyttärelläni myös on, ei toimi HiLinkin mokkulan kanssa. Ledi syttyy kyllä mokkulassa, mutta mitään nettiyhteyttä se ei jakele eteenpäin. HiLink mokkula sisältää ilmeisesti oman reitittimen 192.168.8.1 jota ei saa reititettyä eteenpäin. Sama tilanne on Asus RT-AC68U reitittimellä, joka ilmoittaa että yhteys nettiin on, ja siihen se yhteys jää.

E3276 mokkulaa ilman HiLinkkiä taas, saan toimimaan neljässä paikassa: PC:n USBissa, Dovado Tinyssa, Asuksessa ja Netwjork 4:ssa. Sekä Soneran että DNA:n SIMmillä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
5.01.10-ajurit tarvitaan siksi, että Windowsissa täytyy olla valmiina normi-tikun tarvitsemat ajurit (modeemi, portit, verkkokortti jne.). Vanhempien ajureiden suojausluetteloissa ei ole tarvittavia määrityksiä noille porteille, jolloin ne ilman noita uudempia ajureita jäisivät Laitehallinnassa näkyviin Muissa laitteissa Huawei Mobile -nimellä ja keltainen kolmio toimimattomuuden merkkinä päällä.

Voit tietenkin myös "käsin" lisätä tarvittavat rivit ewser2k-asennustietoihin, mutta paaaljon helpompaa ajurit asentamalla...

Ajurit eivät millään tavoin vaikuta HiLink-tikkuun, koska se toimii ilman noita ajureita. Eikä selaimen aukeaminen (tai muut "pakot") haittaa mitään, koska saahan sen suljettua. Ja jotta fläshäämiset onnistuisi, pitää sen tikun ollakin toimintavalmis eli Sharing Device määriteltynä. Eikä esim. HiLink-yhteyden päällä oleminen estä fläshäämisiä.

Saattaa ilman HiLinkkiäkin olla vaikeaa saada tämä tikku toimimaan reitittimien kanssa, mutta tuotahan ei tiedä ennen kuin koettaa.
KoTe60 kirjoitti:
Saattaa ilman HiLinkkiäkin olla vaikeaa saada tämä tikku toimimaan reitittimien kanssa, mutta tuotahan ei tiedä ennen kuin koettaa.

HYVÄ, että muistutit siitä! Dovadon routerit taitaavatkin olla siitä yhteensopivammasta päästä, koska mun molemmat Huaweit toimivat siinä, just like that. Asus taas vaati E3276:lle PuTTYn kautta luodun Linux-käynnistysskriptin, jotta pääsi LTE nopeuksiin.

Kiitos kaikista ohjeista vielä kerran. Eilisen "Titanicin" jälkeen alkaa tuntua siltä, että olen saanut tarpeeksi neuvoja yrittämään uudestaan nyt: päivä 2, tikku 2.

Kerron myöhemmin miten homma eteni/loppui...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Dovadon etuna näin Suomesta katsoen on se, että kehitystä tehdään Ruotsissa, jossa käytössä pitkälti samat tikut kuin täälläkin. Harmi vain, että kehitys 4GR:lle on lopetettu, eikä tuokaan E3372 normiversiona toimi kuin ppp-yhteydellä, ja uppihan on silloin umpisurkea eikä dl:kään kehuja kestä.

Mahdollisena kompastuskivenä noihin fläsh-juttuihin liittyen on vielä virustorjunnan sekaantuminen asiaan eli se saattaa oletusarvoisesti estää updaterin yhteyden tikkuun. Kannattaa ottaa huomioon, jos esim. 12.005-päivitys ei saakaan "runtattua" portteja auki.
Täh.

Itsellä on asus rt68ac reititin huawei e3276:n kaverina ja eniten sylettää se että yhteys ei herää henkiin automaattisesti jos se vaikka operaattorin päästä katkeaa. (kuten se on aina ollut).

Siksi olekin vilkuillut juuri noita Dovadon reitittimiä sekä sellaisia mihin saa rooter firmwaren. Kyseisen firmwaren kehitystä pläräämällä saa melko nopeaa selville että tuo saattaa aiheuttaa melkoisesti päänvaivaa että saa toimimaan jollain tavalla. Siksi katse onkin kääntymässä dovadon suuntaan.

e3372 taitaa olla parempi kuin tuo e3276. Siksi moinen onkin tuossa jo odottamassa uutta reitintintä/motivaatiota alkaa muuttamaan firmwarea non-hilink malliksi. Mutta se että tuo ei toimisi CDC-NCM moodissa vaan ppp ei kuulosta yhtään hyvältä... Toimiiko muut tikut, kuten e3276 cdc-ncm moodissa?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
fraatti kirjoitti:
... Mutta se että tuo ei toimisi CDC-NCM moodissa vaan ppp ei kuulosta yhtään hyvältä...

Harmittelin edellä Dovado 4GR:n toimintaa, koska moinen purkki sattuu itsellä olemaan. Uudemmat Dovadot (Tiny, Pro) kyllä handlaa tämänkin tikun oli se sitten HiLink tai normaali. Ainakin 7.3.0-firmisversion esittelyssä mainitaan tuki E3372:lle.
Lukemisen ymmärtäminen näyttää olevan hankalaa kun en huomannut että kyse oli 4GR mallista...

No jokatapauksessa tuettujen 4g tikkujen osalla lukee näin

modem, min firmware, sms, bridge bandlock

E3372s-153 HiLink (Generic)7.3.0YESYES4G
E3372s-153 HiLink (DNA)7.3.0YESYES4G
E3372s-153 HiLink (LMT)7.3.0YESYES4G
E3372s-153 HiLink (Telia)7.3.0YESYES4G
Elikä tuo taitaa tarkoittaa sitä että firmware pitää olla juurikin HiLink jo tuon meinaa saada toimimaan. Pääseekö silloin omasta lähiverkosta kiinni tuohon tikun hilink sivuun mistä mahdollisesti selviää signaalitietoja yms? Vai vaihtaakohan tuo davado jotenkin tikun moodia johonkin muuhun koska tuossa on bridgen kohdalla "yes"? Eikös tuossa tapauksessa kaikki hilinkin haitat ole ohitettu jollakin tavalla?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Ainakin 'arihy':n kommentin (1. sivu) mukaan Dovado "kytkee HiLinkin pois" eli tekee saman kuin esim. MF823-tikulle, ja käyttää tikkua ns. normi-tikkuna. Tuon mukaan HiLink-hallinta ei ole käytettävissä.

En tiedä, kuinka Dovado nykyään esittää esim. signaalitiedot. Aikaisemmin näytti vain mitäänsanomattomat prosentit. Voihan tikun "tiukkaa" sijoitusta tietysti etsiä jollakin muulla laitteella, mutta sekin on aina hieman epävarmaa tikkujen erilaisen käyttäytymisen takia.

Ilmeisesti Dovado kuitenkin hallitsee taajuuslukituksen, millä on ainakin omissa käyttöpaikoissani ISO merkitys.

ROOterilla HiLink- samoin kuin em. MF823-tyyppisten laitteiden hallinta tapahtuu purkin "läpi". Harmi vain, ettei vaan meinaa tämä HL-tikku pelittää MR-3420:lla. Välillä näyttäisi kaikki olevan ok sekä tikun merkkivalon että purkin hallinnan mukaan, mutta yhteys ei vaan toimi. 
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
HiLink-E3372 alkoi pelittämään MR-3420v2:n ROOterin uusimmalla MultiWeb-versiolla. Hallintasivu toimii purkin läpi ja esim. api/device/signal antaa tarkemmat (pl. RSSI) signaalitiedot.

Nopeuksista paha mennä sanomaan: LTE800-paikassa dl-maksimit pyörii tuossa 55M kahta puolen ja sen näköjään saa tuolla yhdistelmälläkin irti ja uppia sen vähän reilut 20M.
Käyttäjätaso 2
On toiminut Dovado Prossa hienosti ja mm tuo taajuuslukitus toimii, mikä on ollut itselläkin tärkeä ominaisuus. Halliannassa näkyy signaalista prosentit ja dbm muttei esim häiriötä. Dovadon facebook-sivulla oli jonkun laittama loki, jossa tikku tunnistetaan kahdesti ja siihen oli selityksenä se, että se tapahtuu tuon hilinkin pois kytkemisen vuoksi. En ole kokeillut pääseekö hilink sivulle, mutta reitittimisessä näkyy ainakin operaattorin antama IP.
OK, vihdoin pääsin tänne kirjoittelee taas. Sain HiLinkin pois E3372:sta seuraamalla tarkoin Loco84:n ohjetta viestissä 20. Pitihän minun myös testata, että minullakin oli sama homma tämän kanssa:

"Luulisin että taikasana on tässä tuon universaalin Hi-Link firmiksen asennuksen läpivienti ensin ennenkuin tuon E3372Update_21.286.03.01.209.exe saa ajettua."

...ja kyllä oli! Vasta sen jälkeen kun olin ajanut sen vanhan HiLink ohjelman "16.100.05.00.03" DNA:n HiLinkin päälle, se suostui asentamaan ei HiLinkin. Ettei teidän tarvitse kelata Locon viestiin, niin näin se ohje meni (pun. merkinnät minun):

1. HUAWEI_Driver_5.01.10.00 (kun tikku irti koneesta) Ja sitten siis tikku kiinni. No reboot!
2. Update_WEBUI_12.005.01.02.422 (-> PC UI portit näkyviin)
3. Update_WEBUI_16.100.05.00.03_Hilink_V7R2_9x25_CPIO (-> universaali HiLink dashboard sisään)
4. E3372Update_21.286.03.01.209 (Käytin juuri tätä, KoTe60:n zip:sta)
4.1 Asennusohjelma kysyy flash koodia, generoi se esim ylläolevalla nettigeneraattorilla.
5. UTPS23.015.02.01.910_MAC23.015.02.01.910(Mobile Partner -dashboard tikkuun)

Ja huom vielä, koodigeneraattori antaa kaksi koodia: "unlock" ja "flash". Kun kohdassa 4.1 asennusohjelma kysyi koodia, niin siinä kyselyssä oli jokin muu sana kuin "flash" (en muista mikä), joten ajattelin että se flash-kysely on varmaan vielä vasta tulossa, joten tarjosin sitä ekaa "unlock" koodia. Siitähän se ei tykännyt lainkaan, vaan tähän piti antaa "flash" koodi. Generaattorin tarjoamaa "unlock" koodia ei siis tarvittu lainkaan.

E3372 tikkua en saanut toimimaan Asus RT-AC68U:n enkä Netwjork N+4G:n kanssa. Ei HiLinkkinä, eikä non-HiLinkkinä. Ei Soneran, eikä DNA:n SIM:llä. Outoa sinänsä, että ilman HiLinkkiä sininen ledi kyllä syttyi komeasti ja kummankin reitittimen konfigurointiohjelmissa näkyi ulkoa saatu IP. Ainakin Njetwork taisi ilmoittaa että yhteys oli LTE laatuinen.

Dovado Tinyssä sekä E3372 että E3276 toimivat ilman ongelmia. Jos vaihdoin mokkulaa lennossa toiseen missä oli eri operaattorin SIM, ei tarvinnut edes käydä asetuksissa.

@fraatti: CDC-NCM:stä en tiedä Dovadossa, mutta kyllä sain Tinyn läpi jopa yli 70 Mbps dl-nopeuksia, joten LTE lienee pelissä mukana. Meidän pitäisikin siellä Merlinin ryhmässä esittää Linux-guruille haaste tehdä Asukseen scripti joka minuutin(?) väliajoin tsekkaa että pingi vastaa. Jos ei, se käynnistää sen start-init scriptin (ilman 120 sek alkupaussia).

Tämä modeemin uudelleenkäynnistys on kyllä Dovadossa hieno puoli. Enää ei tarvitse vilkuilla Huawein sinisilmän mahdollista yökatkon jälkeistä puuttumista, ennen Tvkaistan aamu-uutisia.

@Arihy: Mistä asetat jotain mainitsemaasi taajuuslukitusta Dovadossa?
Hupsista! Löytyihän se Tinystäkin. En ollut vain ikinä rullannut auki tuota "4G (LTE) Only" listaa.

Se mikä Tinystä näköjään puuttuu, on tuo kahden modeemin asetus. APN on minulla "internet" ja sillä kaikki neljä vaihtoehtoa toimivat ihan automaagisesti. Siis E3372 tai E3276 mokkula, Sonera tai DNA SIM-kortilla.

Olisikohan kellään vielä ideaa siitä, saisiko millään asetuksilla LTE-yhteydessä oleva E3372 viemään nettiyhteyden muiden kuin Dovado reitittimien läpi? Kuten kirjoitin yllä, ulkoa saatu IP näkyy konfiguroinneissa.
Käyttäjätaso 2
Sydeemi kirjoitti:
Ponkatti kirjoitti:@Arihy: Mistä asetat jotain mainitsemaasi taajuuslukitusta Dovadossa?

Pro:ssa tuosta, Tinystä en tiedä, ehkä samasta kohtaa. E3372 tulossa Latviasta, mutta aattelin etten ainakaan heti yritä poistaa hailinkkiä.

Juuri tuosta. Jos aikoo käyttää tikkua ainoastaan Dovadossa, niin ei tuosta hilinkistä ole mitään haittaa. Minullakin tuo Latvian LMT versio käytössä.

Pro:hon saa kaksi nykyään kaksi tikkua kiinni ja se osaa vaihtaa yhteyttä, jos toisen verkko häviää. Muihin malleihin ei saa kuin yhden ja niistä puuttuu tuo valinta. 
Iltaa. Tuli mieleen noista E353Monitori yms softista mieleen, kun niillähän pystyi pakottamaan tikkua käyttämään tiettyä taajuutta? 

Kun tosiaan käytän omaa tikkuani reitittimessä josta se jakaa 3-6 laitteelle kaistaa ja tilasin tuolle tikulle kiinasta lisäantennin, joka ei näköjään tue 1800 taajutta. 1800 taajuudella tulee ~10megan vauhtia sisään ja 800 taajuudella jopa 25megaa sisään ilman antennia. Eli kun se 800 verkko on parempi, niin mielummin käyttäisi sitä. 

Onko mitään keinoa pakottaa tikku pysymään kokoajan 4G 800 taajuudella, riippumatta siitä onko tikku kiinni windows-koneessa vai reitittimessä ja uudelleenkäynnistyessä on edelleen 800 taajuudella? 
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
k1sul1 kirjoitti:
...Onko mitään keinoa pakottaa tikku pysymään kokoajan 4G 800 taajuudella, riippumatta siitä onko tikku kiinni windows-koneessa vai reitittimessä ja uudelleenkäynnistyessä on edelleen 800 taajuudella? 

Ja ilmeisesti HiLink-versio kyseessä, koska normi-tikun olisit varmaan jo säätänyt?

Varmuuden vuoksi lähtötilanteessa tikku on hallintasivulla määriteltävä käyttämään vain LTE:tä. Tämä siksi, että Huawein uudemmat saattaa sekoilla SYSCFGEX-komennon kanssa, jos valinta on jokin muu.

Jos switchProjectMode-kikka ei avaa PC UI -porttia, niin taajuuslukitus on vähän hankalampi homma. Portti täytyy avata ajamalla ensin E3276:n WebUI-päivitys (12.005.jne.) ja heti perään tikkua irrottamatta jokin E3372:n WebUI-päivitys (16.100.jne.). Kun em. päivitys on ajettu, jää tikku tilaan, jossa HiLink ei toimi, mutta PC UI -portti on auki, ja siihen pystyy tuuppaamaan tarvittavan taajuuspakotuskomennon ( AT^SYSCFGEX="03",3fffffff,1,2,80000,, ). Tikun irrotuksen ja takaisin laiton jälkeen tikku käyttää vain LTE800-verkkoa, jos sellainen löytyy.

Huonot puolet hankaluuden lisäksi: Ainakin omassa Denarilta hommatussa HiLink-tikussa oli valmiina h_tin paljon parempaa verkkoinfoa antava WebUI, mitä on noissa maailmalta löytyvissä 16.100-versioissa. Megafonin versio ei kerro verkosta mitään ja Polsatin versio vain RSSI:n ja RSRP:n, eikä niihinkään voi oikein luottaa. Lisäksi kielivalinnoissa ei ole kuin 2. kotimainen.

Taajuuslukitus on todella tiukka, eli esim. Megafonin WebUI:lla ei edes verkkotyypin edes-takas-vaihto (4G->3G->4G) nollannut taajuusasetusta. Epäilen, että tuossa saattaa olla vaihtelua eri versioiden välillä, eli saattaa myös nollautua.

Palautus kaikki LTE-taajuudet hyväksyvään tilaan tapahtuu komennolla AT^SYSCFGEX="03",3fffffff,1,2,800c5,,. 

Edit: jälkimmäinen maski...
KoTe60 kirjoitti:
Ja ilmeisesti HiLink-versio kyseessä, koska normi-tikun olisit varmaan jo säätänyt?

Varmuuden vuoksi lähtötilanteessa tikku on hallintasivulla määriteltävä käyttämään vain LTE:tä. Tämä siksi, että Huawein uudemmat saattaa sekoilla SYSCFGEX-komennon kanssa, jos valinta on jokin muu.

Jos switchProjectMode-kikka ei avaa PC UI -porttia, niin taajuuslukitus on vähän hankalampi homma. Portti täytyy avata ajamalla ensin E3276:n WebUI-päivitys (12.005.jne.) ja heti perään tikkua irrottamatta jokin E3372:n WebUI-päivitys (16.100.jne.). Kun em. päivitys on ajettu, jää tikku tilaan, jossa HiLink ei toimi, mutta PC UI -portti on auki, ja siihen pystyy tuuppaamaan tarvittavan taajuuspakotuskomennon ( AT^SYSCFGEX="03",3fffffff,1,2,80000,, ). Tikun irrotuksen ja takaisin laiton jälkeen tikku käyttää vain LTE800-verkkoa, jos sellainen löytyy.

Huonot puolet hankaluuden lisäksi: Ainakin omassa Denarilta hommatussa HiLink-tikussa oli valmiina h_tin paljon parempaa verkkoinfoa antava WebUI, mitä on noissa maailmalta löytyvissä 16.100-versioissa. Megafonin versio ei kerro verkosta mitään ja Polsatin versio vain RSSI:n ja RSRP:n, eikä niihinkään voi oikein luottaa. Lisäksi kielivalinnoissa ei ole kuin 2. kotimainen.

Taajuuslukitus on todella tiukka, eli esim. Megafonin WebUI:lla ei edes verkkotyypin edes-takas-vaihto (4G->3G->4G) nollannut taajuusasetusta. Epäilen, että tuossa saattaa olla vaihtelua eri versioiden välillä, eli saattaa myös nollautua.

Palautus kaikki LTE-taajuudet hyväksyvään tilaan tapahtuu komennolla AT^SYSCFGEX="03",3fffffff,1,2,800c5,,. 

Edit: jälkimmäinen maski...

Oli HiLink versio kyseessä, jokunen viikko sitten hankkiuduin siitä HiLinkistä eroon. Siitä että määritinkö tikun lähtötilanteessa käyttämään vain LTE en ole varma. PCUI portti siis löytyy.

Mitä jos 800LTE verkkoa ei löydy? Käyttääkö tikku jotain muuta? 

Mitenkäs E353 Signaalimonitori/HuiHaiMonitori? Tässä versiossa mikä mulla on ladattuna ei ole LTEtä ollenkaan verkko/taajuusvalikossa, pystyykö tuolla valita sen mitä käytetään?

kuva