Huawei E3372 kokemuksia?Näytä ensimmäinen kirjoitus

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

232 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
k1sul1 kirjoitti:
1. Mitä jos 800LTE verkkoa ei löydy? Käyttääkö tikku jotain muuta? 
2. Mitenkäs E353 Signaalimonitori/HuiHaiMonitori? Tässä versiossa mikä mulla on ladattuna ei ole LTEtä ollenkaan verkko/taajuusvalikossa, pystyykö tuolla valita sen mitä käytetään? 

1. Ei. Jos määritellään tikku käyttämään vain LTE800:a, niin sitä se käyttää. Jos ko. verkkoa ei löydy, jää tikku vilkuttelemaan vihreää, koska se ei rekisteröidy silloin mihinkään verkkoon.

2. Jos tuo Monitori-versio on E3372Tools-paketista, muutamia taajuusvalintakomentoja löytyy pudotusvalikosta Suorita AT -napin vas. puolelta. Jos jokin muu versio, komento on kirjoitettava käsin laatikkoon, jossa kuvassa näkyy oletuskomentona AT^SYSCFG?. Kun komento on valittu/kirjoitettu, painetaan Suorita AT -nappia. Koska komennot ei aina "mene läpi", kannattaa vielä varmistaa AT^SYSCFGEX? -komennolla, että tikulla on se määritys, joka haluttiin.

Version nimikin kertoo, että on tarkoitettu 3G-tikuille, ja valmiit verkko/taajuus-valinnat käyttää 3G-tikkujen SYSCFG-komentoa. LTE-laitteiden SYSCFGEX-komento on "vahvempi" eli sen määritys kumoaa SYSCFG-määrityksen. Ei ole tullut tehtyä omaa versiota E3372:lle tai parille muullekaan Huawein laitteelle, koska at-komennoilla voi nuo määritykset tehdä vähän tarkemmin. Koska kerran käytetty komento tallentuu komentolaatikon alasvetovalikkoon, on sama komento jatkossa toistettavissa sieltä. Jos listalle kertyy virheellisiä/vääriä komentoja tai järjestys on väärä tms., voi AT_komentolista-tiedostoa muokata tekstieditorilla.

Lisäys: Jos käyttää tikkua PC:llä ja jollain alkuperäisellä, ei-modifioidulla Mobile Partnerilla/Broadbandilla, se resetoi tikun asetukset ohjelman määritysten mukaisiksi eli taajuusvalinta muuttuu kaikki taajuudet sallivaksi. Mutta eihän noita turhia kilkkeitä kannata muutenkaan käyttää... 
Terve

Tuli hommattua kanssa tikku LMT E3372 HiLink firmiksellä.

Reitittimenä TP-LINK TL WR703N jossa TL-MR3020_V1_140610 firmware.

Tikku tunnistui suoraan ja reititin antaa täydet 50/25Mb/s ethernet portista.

TPn perässä on sitten kunnon WiFi reititin.

Osaako nuo TP linkin fimikset uudelleen käynnistää yhteyden katketessa?

Rooter/MultiWeb firmiksistä tämmöinen ominaisuus löytyy?
Tuli hankittua LMT Huawei e3372 käytettynä, ja olikohan edellinen omistaja päivitellyt tai mitä lie tehnyt kun mokkulaa ei saanut toimimaan kahdessa koneessa testattuna mitenkään. Koneeseen kun lykkäsi kiinni niin, tunnisti vain cd asemana, eikä porttia löytynyt. Ei auennut portti tälläkään - Update_WEBUI_12.005.01.02.422 ja error 10 pukkasi. Toisaalta ladattu HUAWEI_Driver_5.01.10.00 ei asentunut. Vasta kun tämän E3372_tools paketin latasin ja tikku irti kyseiset Huawei ajurit asensin niin, parin päivän v********n jälkeen tikku asentuikin ensimmäisellä yrittämällä ja portti HUAWEI Mobile Connect - PC UI Interface ja verkkosovittimessa HUAWEI Mobile Connect - Network Card löytyy.

Nyt tikulla pääsee nettiin, 4G LTE ym. toimii.

Kysymys: Miten tuolle Huawein selaimen hallintasivulle pääsee? Ei aukea sivu ei..

Jos tästä tekstistä voi mitään päätellä, mitä edellinen omistaja oli tikun kanssa "säätänyt"? Ei kai tikku pakasta vedettynä tuollainen ole..??

Nyt tikku pitäisi saada alkuperäiseen kuntoon! Viisaammat, neuvokaapas noviisia..
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
mikako12 kirjoitti:
....tikku irti kyseiset Huawei ajurit asensin niin, parin päivän v********n jälkeen tikku asentuikin ensimmäisellä yrittämällä ja portti HUAWEI Mobile Connect - PC UI Interface ja verkkosovittimessa HUAWEI Mobile Connect - Network Card löytyy.

Nyt tikulla pääsee nettiin, 4G LTE ym. toimii.

Kysymys: Miten tuolle Huawein selaimen hallintasivulle pääsee? Ei aukea sivu ei..

Jos tästä tekstistä voi mitään päätellä, mitä edellinen omistaja oli tikun kanssa "säätänyt"? Ei kai tikku pakasta vedettynä tuollainen ole..??

Nyt tikku pitäisi saada alkuperäiseen kuntoon! Viisaammat, neuvokaapas noviisia..

Jos tikku jälkimmäisen ajuriasennuksen jälkeen asentui tuolla tavalla (ie. Network Card), niin ed. omistaja on ilmeisesti vain poistanut tikulta HiLinkin ja muuntanut tikun ns. normitikuksi. LMT:n tikut ovat ilmeisesti alunperin kuitenkin kaikki HiLink-tikkuja.

Huawein hallintasivu (192.168.8.1) toimii vain HiLink-versiolla. Tikun säätämisen (verkko- ja taajuuspakotukset yms. säätämiset täytyy tehdä "käsin" at-komennoilla. Tools-paketissa on mukana myös E353Monitori, jolla noita komentoja voi syöttää.

Alkuperäiseen kuntoon? Tarkoitatko LMT:n firmiksellä varustetuksi HiLink-tikuksi? LMT:n firmistä en ole missään nähnyt, joten se pitäisi etsiä ensimmäiseksi. Kelpaako jokin muu HiLink-versio?
Kumpi sitten parempi, HiLink vai normitikku? Esim. joku "tietämättömämpi" hankkii tikun joka on tässä kunnossa, ei muuta nettiä käytössä niin, eihän se tällä tikulla tee mitään.. Siihen kuntoon pitäisi saada että, kun lyöt koneen usb paikkaan kiinni niin kaikki tarvittava asentuu, ei siis kumminkaan Mobiililaajakaista tai Mobile Partner.
Ja siis ei tarvitse olla LMT orkkis versio.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Kaikki HiLink-tikuksi muuntamiseen tarvittavat työkalut löytyy Tools-paketista:

1. 3372s-153_Update_22.286.03.00.00.exe  = universaali HiLink-firmware; päivityksen jälkeen tikku asentuu ja näkyy Laitehallinnan verkkosovittimissa NDIS based sharing device:nä. Toimii kuitenkin kunnolla vasta seur. vaihdeiden jälkeen.

2. Update_WEBUI_12.005.01.02.422.exe  ; ajo päättyy virheilmoitukseen 19, mutta aukaisee PC Ui -portin.

3. Update_WEBUI_16.100.05.00.03.exe ; HiLinkin "hallintaohjelman" lataus tikulle

4. Irrotuksen ja takaisin tökkäämisen jälkeen tikku asentuu automaagisesti HiLinkkinä, ja hallintasivu löytyy em. osoitteesta. Hallinnan kielivalinnassa ei ole suomea. 
Ja sehän meni sukkana firmiksen vaihto HiLinkiksi, ja pakkohan se oli sitten testata myös takaisin normitikuksi, joka sujui myös ongelmitta. Ei voi kuin kiittää ohjeiden tekijää.. 

Tikku näyttäisi toimivan vakaasti, eikä lämpene juuri ollenkaan, verrattuna vanhaan 3g mokkulaan.

Kummastuttaa vain nuo nopeudet, esim. kun tikun laittaa ikkunoiden väliin, signaali palkit on täynnä, MDMA RRSI luokkaa -51dBm Nopeus silloin, down noin 20mb ja uppi 25-30mb. Tikun kun siirtää sisälle metrin päähän ikkunan viereen niin RRSI on luokkaa 63-69dBm, download on jossain välillä 35-50mb ja uppi vain + - 10mb luokkaa.
Käyttäjätaso 4
mikako12 tikkuongelma:

Haiskataa monen tukiaseman solun yhtäaikaiselta "synroomalta".
Laita se tikku metallisen spagetti siivilän sisälle "polttopisteeseen" ja etsi tukiaseman suunta sillä. Sitten voit lukita sen oikeaan asentoon ikkunoiden väliin
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
mikako12 kirjoitti:
...Kummastuttaa vain nuo nopeudet, esim. kun tikun laittaa ikkunoiden väliin, signaali palkit on täynnä, MDMA RRSI luokkaa -51dBm Nopeus silloin, down noin 20mb ja uppi 25-30mb. Tikun kun siirtää sisälle metrin päähän ikkunan viereen niin RRSI on luokkaa 63-69dBm, download on jossain välillä 35-50mb ja uppi vain + - 10mb luokkaa.

Pelkkää RSSI:tä paremmat signaalitiedot näkee E353Monitorilla, koska tikku tulostaa autona HCSQ-riviä. Näytettävä tieto on "koodattu", ja dB-arvot voi katsoa esim. tästä taulukosta: HCSQ-taulukko . Koska signaalin laatu on se tärkein, niin erityisseurantaan HCSQ:n 3. arvo eli SINR, joka on hyvä/erinomainen arvoilla 20-30 dB (HCSQ:n näyttämänä 201-251). Kaikki HCSQ:n näyttämät ovat sitä parempia, mitä isompia luvut ovat. Ja tarkempia signaalitietoja kannattaa seurata, haki sitä hotspottia keittiövälineillä tai ilman...

Jos DSFLOWRPT-letkan jatkuva tulostus harmittaa, sen saa pois DSFR-napilla (=on/off-kytkin). 
^HCSQ:"LTE",64,57,161,26
^RSSI:28
^HCSQ:"LTE",65,56,111,24
^RSSI:29
^HCSQ:"LTE",67,59,166,24
^RSSI:28
^HCSQ:"LTE",64,57,136,26
^RSSI:27
^HCSQ:"LTE",62,55,151,26

HuiHailla näillä arvoilla, pävällä nopeus 20-40mb, yöllä/aamulla paukuttaa yli 50m joka on liittymän raja. Vaikuttaisi tuo viimeinen lukema kertovan eniten nopeudesta. Välillä mokkula jää matelemaan 2-3mb nopeuteen oli päivä taikka yö, ja tuo HCSQ.n viimeinen luku on 10-14, muut aikalailla samat. Uppi kumminkin pysyy vuorokauden ajasta riippumatta aina tasaisena, yli 20mb. Jotenkin alkaa tuntumaan tuolta useamman solun "häiriöltä"?? Tässä on opensignalin mukaan 100-300m säteellä kaksi Elisan mastoa ja kilometrin säteellä neljä. Välillä tuohon "mateluun" auttanut kun tekee taajuuspakotuksen sallien kaikki verkot ja sitten takaisin käyttämään vain LTE verkkoa. Mokkula ei seilaa verkkojen välillä, vaan pysyy aina 1800MHz verkossa vaikka kaikki olisikin sallittu. Onkohan se antennin hankinta edessä, vai uuden mokkulan..
Mikähän mahtaa olla lisäantenneiden liitäntätyyppi?

- Elisan ap sanoi, että olisi CRC9

- DNA:n sivuilla lukee, että on TS9

- Huawein kotisivuilla TS5??

Tietääkö joku varmuudella? Kyseessä on Huawei E3372s-153 (LMT)
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
mikako12 kirjoitti:
...
^HCSQ:"LTE",62,55,151,26

.... Vaikuttaisi tuo viimeinen lukema kertovan eniten nopeudesta. ...

Kertoo viimeinenkin luku (RSRQ) jotain, mutta toiseksi viimeinen (SINR) selvästi enemmän. Jos tuota esim. näkyvää arvoa (151 = 10 dB) saisi parannettua tikun sijoituksella vaikka ensialkuun 50 pykälää (-> 200 = 20 dB) niin pitäisi näkyä myös nopeudessa. SINR-max on 251 = 30 dB. 

On tietysti paikasta kiinni, paljonko tikun tarkalla sijoituksella voi vaikuttaa signaalin laatuun. 

E3372_monitori.png

Esim. tuossa tikku liikkui kaikkiaan parikymmentä senttiä, ja SINR muuttui tuon 10 dB:iä. Soneran verkko paikassa sellainen, ettei tikkua voi viedä paria metriä lähemmäs ikkunaa, kun laatuarvot heikkenee liikaa.
Saisi noita arvoja hiukan paremmaksi jos tikun laittaisi ikkunoiden väliin, mutta en pakkasella mielellään laita, kun reilusti miinukselle menee välikössäkin. Mistäs olet tuon E3372 monitoriohjelman hankkinut, itse koodaillut? Lataus linkkiä?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
mikako12 kirjoitti:
...Mistäs olet tuon E3372 monitoriohjelman hankkinut, itse koodaillut? Lataus linkkiä?

Edelleen modaus muista Monitoreista, mutta vielä varhainen beta...
Vaikuttaisi olevan Saunalahdella se häikkä. Kipasin hakemassa Soneran prepaidin testaukseen, mokkula samassa paikassa (en sen suuremmin hyvää paikkaa etsinyt) Soneralla HuiHai arvot "ruuhka-aikaan"

^HCSQ:"LTE",55,47,141,24
^RSSI:24
^HCSQ:"LTE",56,47,131,22
^RSSI:23
^HCSQ:"LTE",55,56,131,34
^RSSI:23
^HCSQ:"LTE",55,47,131,24  -down 30-40mb uppi alle 10mb

Saunalahdella HuiHai arvot tänään aikalailla samoissa, paitsi tuo viimeinen arvo, joka ollut alle 20.

down alle 3mb ja uppi on aina yli 20mb. On se kumma jos ruuhka tälläiset nopeudet aiheuttaa..
Onkohan Saunalahdella tukiasemassa jotain vikaa, vai mistä mahtaa johtua moinen nopeus..??31641346
Käyttäjätaso 3
Pitäisi tietää vähän enemmän, jotta tuohon voisi kommentoida. Laittaisitko profiiliisi asiakasnumerosi tai/ja yksityisviestillä käyttöpaikan osoitetta, niin katsotaan tilannetta.
Hankin DNA:n leimalla olevat Huawei E3372 tikun ja tämän ketjun ohjeiden avulla poistin HiLinkin. Mokkula toimii moitteettomasti Windowsissa Mobile Partnerilla, mutta OpenWRT (vakio Barrier Breaker ja puolainen parannettu versio) sekä Rooter (Multiweb ja Funnelweb) ei toimi. HiLinkiä en halua käyttää, koska käsittääkseni silloin tulee aina osoitemuunnos käyttöön ?

Löysin ohjeita netistä, että miten E3372 tikkua komennetaan, jotta verkkoyhteys saadaan ylös. Reitittimelle tulee IP-osoite operaattorilta, mutta liikenne ei kulje edes oletusyhdyskäytävälle. Tässä ketjussakin näyttäisi olevan samanlaisia kokemuksia ja löysin Huawein foorumiltakin viestin samasta asiasta.

http://support.huawei.com/ecommunity/bbs/10237629.html?auther=1&buildingowner=10215159

Kokeiltu on siis huawei_cdc_ncm ja vakio cdc_ncm ajuria. OpenWRT:n wwan0 verkkolaite näkyy ja /dev/ttyUSB0- sekä /dev/ttyUSB1-laitteet näkyvät. Dovado olisi varmaan helppo ratkaisu, mutta en haluaisi luopua OpenWRT:n muokattavuudesta.
Moi!

Löytyisikö apuja... Hommasin juuri tikun ja yritän saada sitä kiihkeästi pfSense palomuuriini kiinni / toimimaan mutta noin lähtökohtaisesti ei onnistu koska mokkula on "massamuisti / cdrom" tilassa oletuksena. Onko tämä tila sitten sama kuin tuo hilink? Sitä en tiedä...

Tällaisilla versioilla mennään:

Hardware version:CL1E3372SM Ver.A
Software version:22.286.03.00.00
Web UI version:17.100.05.02.07
pfSense on Freebsd pohjainen palomuurisofta ja suuri toiveeni olisi saada tikku mokkulaksi tuolle laitteelle.

Löytyisikö täältä jeesiä?
Edit flashasin mokkulaan E3372Update_21.286.03.01.209 firmwaren ja ollaan tilassa error 10 - ei löydy porttia.

Mites tätä saataisiin eteenpäin? 
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
McPaHa kirjoitti:
Edit flashasin mokkulaan E3372Update_21.286.03.01.209 firmwaren ja ollaan tilassa error 10 - ei löydy porttia.

 ..

Missä vaiheessa tuo virheilmo tulee, eli menikö fläshäys ok, vai jääkö se junnaamaan portin hakuun tai lataukseen, ja antaa sitten jonkin ajan kuluttua tuon virheilmoituksen?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
tpahula kirjoitti:
Hankin DNA:n leimalla olevat Huawei E3372 tikun ja tämän ketjun ohjeiden avulla poistin HiLinkin. Mokkula toimii moitteettomasti Windowsissa Mobile Partnerilla, mutta OpenWRT (vakio Barrier Breaker ja puolainen parannettu versio) sekä Rooter (Multiweb ja Funnelweb) ei toimi. ...

ROOterin MW:llä saanut tikun toimimaan vain PPP-pakotuksella ja rajoitetuilla nopeuksilla.

Wwan-virityksillä kaikki näyttää olevan ok, mutta ei toimi. Hetken aikaa näkyy multiwanin 1. yhteys olevan jopa online-tilassa, mutta menee offlineen hetken kuluttua. Network Status -sivu kuitenkin näyttää signaalitiedot ok, ja tikulla on myös flowrpt-raportin mukaan yhteys päällä. Ei mitään tietoa, mikä tuossa mättää. 
Löysin tuon paketin minkä olit tehnyt ja sain flashattua firmwaren E3372Update_21.286.03.01.209.

Nyt sitten kyssäri... Onkohan tässä mitään mahdollisuuksia saada Linuxissa toimimaan ja näkymään modeemina sillä nyt on sellainen tunne että joko tuo ethernet mode tai cd-rom mode sotkee eikä pfSense sitä tunnista.

Eli miten saisin sellaisen firmwaren joka on "originaali" ja voisin harkita palauttamista verkkokauppaan ja toisen mokkulan ostamista?

ja edit: tuo virheilmo tuli silloin kun yritin flashata firmwarea - lataus tuli vähän aikaa ja sitten virheilmo. Mutta tuo tilanne on nyt ohi kun ensin asensin nuo ajurit niin sain asennettua tämän firmiksen...
Nyt on sisällä firmis: E3372Update_21.286.03.01.209

Ja pfsense dsmesg kertoo seuraavaa:

probe0:umass-sim0:0:0:0): TEST UNIT READY. CDB: 0 0 0 0 0 0
(probe0:umass-sim0:0:0:0): CAM status: SCSI Status Error
(probe0:umass-sim0:0:0:0): SCSI status: Check Condition
(probe0:umass-sim0:0:0:0): SCSI sense: UNIT ATTENTION asc:29,0 (Power on, reset, or bus device reset occurred)
(probe0:umass-sim0:0:0:0): TEST UNIT READY. CDB: 0 0 0 0 0 0
(probe0:umass-sim0:0:0:0): CAM status: SCSI Status Error
(probe0:umass-sim0:0:0:0): SCSI status: Check Condition
(probe0:umass-sim0:0:0:0): SCSI sense: NOT READY asc:3a,0 (Medium not present)
da0 at umass-sim0 bus 0 scbus0 target 0 lun 0
da0: Removable Direct Access SCSI-2 device
da0: 40.000MB/s transfers
da0: Attempt to query device size failed: NOT READY, Medium not present
ugen4.2: at usbus4 (disconnected)
umass0: at uhub4, port 7, addr 2 (disconnected)
(da0:umass-sim0:0:0:0): lost device - 0 outstanding, 0 refs
(da0:umass-sim0:0:0:0): removing device entry
usb_alloc_device: Found possible auto-install disk (trying next config)
ugen4.2: at usbus4
umass0: on usbus4
umass0: SCSI over Bulk-Only; quirks = 0x0000
umass0:0:0👎 Attached to scbus0
(probe0:umass-sim0:0:0:0): TEST UNIT READY. CDB: 0 0 0 0 0 0
(probe0:umass-sim0:0:0:0): CAM status: SCSI Status Error
(probe0:umass-sim0:0:0:0): SCSI status: Check Condition
(probe0:umass-sim0:0:0:0): SCSI sense: UNIT ATTENTION asc:29,0 (Power on, reset, or bus device reset occurred)
(probe0:umass-sim0:0:0:0): TEST UNIT READY. CDB: 0 0 0 0 0 0
(probe0:umass-sim0:0:0:0): CAM status: SCSI Status Error
(probe0:umass-sim0:0:0:0): SCSI status: Check Condition
(probe0:umass-sim0:0:0:0): SCSI sense: NOT READY asc:3a,0 (Medium not present)
da0 at umass-sim0 bus 0 scbus0 target 0 lun 0
da0: Removable Direct Access SCSI-2 device
da0: 40.000MB/s transfers
da0: Attempt to query device size failed: NOT READY, Medium not present
ugen4.2: at usbus4 (disconnected)
umass0: at uhub4, port 7, addr 2 (disconnected)
(da0:umass-sim0:0:0:0): lost device - 0 outstanding, 0 refs
(da0:umass-sim0:0:0:0): removing device entry
usb_alloc_device: Found possible auto-install disk (trying next config)
ugen4.2: at usbus4
umass0: on usbus4
umass0: SCSI over Bulk-Only; quirks = 0x0000
umass0:0:0👎 Attached to scbus0
(probe0:umass-sim0:0:0:0): TEST UNIT READY. CDB: 0 0 0 0 0 0
(probe0:umass-sim0:0:0:0): CAM status: SCSI Status Error
(probe0:umass-sim0:0:0:0): SCSI status: Check Condition
(probe0:umass-sim0:0:0:0): SCSI sense: UNIT ATTENTION asc:29,0 (Power on, reset, or bus device reset occurred)
(probe0:umass-sim0:0:0:0): TEST UNIT READY. CDB: 0 0 0 0 0 0
(probe0:umass-sim0:0:0:0): CAM status: SCSI Status Error
(probe0:umass-sim0:0:0:0): SCSI status: Check Condition
(probe0:umass-sim0:0:0:0): SCSI sense: NOT READY asc:3a,0 (Medium not present)
da0 at umass-sim0 bus 0 scbus0 target 0 lun 0
da0: Removable Direct Access SCSI-2 device
da0: 40.000MB/s transfers
da0: Attempt to query device size failed: NOT READY, Medium not present
ugen4.2: at usbus4 (disconnected)
umass0: at uhub4, port 7, addr 2 (disconnected)
(da0:umass-sim0:0:0:0): lost device - 0 outstanding, 0 refs
(da0:umass-sim0:0:0:0): removing device entry
ugen4.2: at usbus4
ugen4.2: at usbus4 (disconnected)
ugen4.2: at usbus4
u3g0: on usbus4
u3g0: Found 2 ports.
umass0: on usbus4
umass0: SCSI over Bulk-Only; quirks = 0x0000
umass0:0:0👎 Attached to scbus0
umass1: on usbus4
umass1: SCSI over Bulk-Only; quirks = 0x0000
umass1:1:1👎 Attached to scbus1
(probe0:umass-sim0:0:0:0): TEST UNIT READY. CDB: 0 0 0 0 0 0
(probe0:umass-sim0:0:0:0): CAM status: SCSI Status Error
(probe0:umass-sim0:0:0:0): SCSI status: Check Condition
(probe0:umass-sim0:0:0:0): SCSI sense: UNIT ATTENTION asc:29,0 (Power on, reset, or bus device reset occurred)
(probe0:umass-sim0:0:0:0): TEST UNIT READY. CDB: 0 0 0 0 0 0
(probe0:umass-sim0:0:0:0): CAM status: SCSI Status Error
(probe0:umass-sim0:0:0:0): SCSI status: Check Condition
(probe0:umass-sim0:0:0:0): SCSI sense: NOT READY asc:3a,0 (Medium not present)
(probe1:umass-sim1:1:0:0): TEST UNIT READY. CDB: 0 0 0 0 0 0
(probe1:umass-sim1:1:0:0): CAM status: SCSI Status Error
(probe1:umass-sim1:1:0:0): SCSI status: Check Condition
(probe1:umass-sim1:1:0:0): SCSI sense: UNIT ATTENTION asc:29,0 (Power on, reset, or bus device reset occurred)
cd0 at umass-sim0 bus 0 scbus0 target 0 lun 0
cd0: Removable CD-ROM SCSI-2 device
cd0: 40.000MB/s transfers
cd0: Attempt to query device size failed: NOT READY, Medium not present
(probe1:umass-sim1:1:0:0): TEST UNIT READY. CDB: 0 0 0 0 0 0
(probe1:umass-sim1:1:0:0): CAM status: SCSI Status Error
(probe1:umass-sim1:1:0:0): SCSI status: Check Condition
(probe1:umass-sim1:1:0:0): SCSI sense: NOT READY asc:3a,0 (Medium not present)
da0 at umass-sim1 bus 1 scbus1 target 0 lun 0
da0: Removable Direct Access SCSI-2 device
da0: 40.000MB/s transfers
da0: Attempt to query device size failed: NOT READY, Medium not present
ugen4.2: at usbus4 (disconnected)
u3g0: at uhub4, port 7, addr 2 (disconnected)
umass0: at uhub4, port 7, addr 2 (disconnected)
(cd0:umass-sim0:0:0:0): lost device
(cd0:umass-sim0:0:0:0): removing device entry
umass1: at uhub4, port 7, addr 2 (disconnected)
(da0:umass-sim1:1:0:0): lost device - 0 outstanding, 0 refs
(da0:umass-sim1:1:0:0): removing device entry
ugen4.2: at usbus4
ugen4.2: at usbus4 (disconnected)
ugen4.2: at usbus4
u3g0: on usbus4
u3g0: Found 2 ports.
umass0: on usbus4
umass0: SCSI over Bulk-Only; quirks = 0x0000
umass0:0:0👎 Attached to scbus0
umass1: on usbus4
umass1: SCSI over Bulk-Only; quirks = 0x0000
umass1:1:1👎 Attached to scbus1
(probe0:umass-sim0:0:0:0): TEST UNIT READY. CDB: 0 0 0 0 0 0
(probe0:umass-sim0:0:0:0): CAM status: SCSI Status Error
(probe0:umass-sim0:0:0:0): SCSI status: Check Condition
(probe0:umass-sim0:0:0:0): SCSI sense: UNIT ATTENTION asc:29,0 (Power on, reset, or bus device reset occurred)
cd0 at umass-sim0 bus 0 scbus0 target 0 lun 0
cd0: Removable CD-ROM SCSI-2 device
cd0: 40.000MB/s transfers
cd0: cd present [37376 x 2048 byte records]
(probe1:umass-sim1:1:0:0): TEST UNIT READY. CDB: 0 0 0 0 0 0
(probe1:umass-sim1:1:0:0): CAM status: SCSI Status Error
(probe1:umass-sim1:1:0:0): SCSI status: Check Condition
(probe1:umass-sim1:1:0:0): SCSI sense: UNIT ATTENTION asc:29,0 (Power on, reset, or bus device reset occurred)
(probe1:umass-sim1:1:0:0): TEST UNIT READY. CDB: 0 0 0 0 0 0
(probe1:umass-sim1:1:0:0): CAM status: SCSI Status Error
(probe1:umass-sim1:1:0:0): SCSI status: Check Condition
(probe1:umass-sim1:1:0:0): SCSI sense: NOT READY asc:3a,0 (Medium not present)
da0 at umass-sim1 bus 1 scbus1 target 0 lun 0
da0: Removable Direct Access SCSI-2 device
da0: 40.000MB/s transfers
da0: Attempt to query device size failed: NOT READY, Medium not present
(cd0:umass-sim0:0:0:0): READ(10). CDB: 28 0 0 0 91 ff 0 0 1 0
(cd0:umass-sim0:0:0:0): CAM status: SCSI Status Error
(cd0:umass-sim0:0:0:0): SCSI status: Check Condition
(cd0:umass-sim0:0:0:0): SCSI sense: MEDIUM ERROR info:91ff asc:11,0 (Unrecovered read error)
(cd0:umass-sim0:0:0:0): READ(10). CDB: 28 0 0 0 91 ff 0 0 1 0
(cd0:umass-sim0:0:0:0): CAM status: SCSI Status Error
(cd0:umass-sim0:0:0:0): SCSI status: Check Condition
(cd0:umass-sim0:0:0:0): SCSI sense: MEDIUM ERROR info:91ff asc:11,0 (Unrecovered read error)
(cd0:umass-sim0:0:0:0): READ(10). CDB: 28 0 0 0 91 ff 0 0 1 0
(cd0:umass-sim0:0:0:0): CAM status: SCSI Status Error
(cd0:umass-sim0:0:0:0): SCSI status: Check Condition
(cd0:umass-sim0:0:0:0): SCSI sense: MEDIUM ERROR info:91ff asc:11,0 (Unrecovered read error)
(cd0:umass-sim0:0:0:0): READ(10). CDB: 28 0 0 0 91 ff 0 0 1 0
(cd0:umass-sim0:0:0:0): CAM status: SCSI Status Error
(cd0:umass-sim0:0:0:0): SCSI status: Check Condition
(cd0:umass-sim0:0:0:0): SCSI sense: MEDIUM ERROR info:91ff asc:11,0 (Unrecovered read error)
(cd0:umass-sim0:0:0:0): READ(10). CDB: 28 0 0 0 91 ff 0 0 1 0
(cd0:umass-sim0:0:0:0): CAM status: SCSI Status Error
(cd0:umass-sim0:0:0:0): SCSI status: Check Condition
(cd0:umass-sim0:0:0:0): SCSI sense: MEDIUM ERROR info:91ff asc:11,0 (Unrecovered read error)
(cd0:umass-sim0:0:0:0): cddone: got error 0x5 back
(cd0:umass-sim0:0:0:0): READ(10). CDB: 28 0 0 0 91 ff 0 0 1 0
(cd0:umass-sim0:0:0:0): CAM status: SCSI Status Error
(cd0:umass-sim0:0:0:0): SCSI status: Check Condition
(cd0:umass-sim0:0:0:0): SCSI sense: MEDIUM ERROR info:91ff asc:11,0 (Unrecovered read error)
(cd0:umass-sim0:0:0:0): READ(10). CDB: 28 0 0 0 91 ff 0 0 1 0
(cd0:umass-sim0:0:0:0): CAM status: SCSI Status Error
(cd0:umass-sim0:0:0:0): SCSI status: Check Condition
(cd0:umass-sim0:0:0:0): SCSI sense: MEDIUM ERROR info:91ff asc:11,0 (Unrecovered read error)
(cd0:umass-sim0:0:0:0): READ(10). CDB: 28 0 0 0 91 ff 0 0 1 0
(cd0:umass-sim0:0:0:0): CAM status: SCSI Status Error
(cd0:umass-sim0:0:0:0): SCSI status: Check Condition
(cd0:umass-sim0:0:0:0): SCSI sense: MEDIUM ERROR info:91ff asc:11,0 (Unrecovered read error)
(cd0:umass-sim0:0:0:0): READ(10). CDB: 28 0 0 0 91 ff 0 0 1 0
(cd0:umass-sim0:0:0:0): CAM status: SCSI Status Error
(cd0:umass-sim0:0:0:0): SCSI status: Check Condition
(cd0:umass-sim0:0:0:0): SCSI sense: MEDIUM ERROR info:91ff asc:11,0 (Unrecovered read error)
(cd0:umass-sim0:0:0:0): READ(10). CDB: 28 0 0 0 91 ff 0 0 1 0
(cd0:umass-sim0:0:0:0): CAM status: SCSI Status Error
(cd0:umass-sim0:0:0:0): SCSI status: Check Condition
(cd0:umass-sim0:0:0:0): SCSI sense: MEDIUM ERROR info:91ff asc:11,0 (Unrecovered read error)
(cd0:umass-sim0:0:0:0): cddone: got error 0x5 back
(cd0:umass-sim0:0:0:0): READ(10). CDB: 28 0 0 0 91 ff 0 0 1 0
(cd0:umass-sim0:0:0:0): CAM status: SCSI Status Error
(cd0:umass-sim0:0:0:0): SCSI status: Check Condition
(cd0:umass-sim0:0:0:0): SCSI sense: MEDIUM ERROR info:91ff asc:11,0 (Unrecovered read error)
(cd0:umass-sim0:0:0:0): READ(10). CDB: 28 0 0 0 91 ff 0 0 1 0
(cd0:umass-sim0:0:0:0): CAM status: SCSI Status Error
(cd0:umass-sim0:0:0:0): SCSI status: Check Condition
(cd0:umass-sim0:0:0:0): SCSI sense: MEDIUM ERROR info:91ff asc:11,0 (Unrecovered read error)
(cd0:umass-sim0:0:0:0): READ(10). CDB: 28 0 0 0 91 ff 0 0 1 0
(cd0:umass-sim0:0:0:0): CAM status: SCSI Status Error
(cd0:umass-sim0:0:0:0): SCSI status: Check Condition
(cd0:umass-sim0:0:0:0): SCSI sense: MEDIUM ERROR info:91ff asc:11,0 (Unrecovered read error)
(cd0:umass-sim0:0:0:0): READ(10). CDB: 28 0 0 0 91 ff 0 0 1 0
(cd0:umass-sim0:0:0:0): CAM status: SCSI Status Error
(cd0:umass-sim0:0:0:0): SCSI status: Check Condition
(cd0:umass-sim0:0:0:0): SCSI sense: MEDIUM ERROR info:91ff asc:11,0 (Unrecovered read error)
(cd0:umass-sim0:0:0:0): READ(10). CDB: 28 0 0 0 91 ff 0 0 1 0
(cd0:umass-sim0:0:0:0): CAM status: SCSI Status Error
(cd0:umass-sim0:0:0:0): SCSI status: Check Condition
(cd0:umass-sim0:0:0:0): SCSI sense: MEDIUM ERROR info:91ff asc:11,0 (Unrecovered read error)
(cd0:umass-sim0:0:0:0): cddone: got error 0x5 back