Kiinnitetty keskustelu

Uudistuneen m.webmail.elisa.fi:n usein kysytyt kysymykset ja vastaukset


Näytä ensimmäinen kirjoitus

49 kommenttia

Mielelläni käyttäisin Samsung-android-tabletissani vanhaa kätevää sähköpostiliittymää, joka avatui kertaheitolla pikakuvakkeesta, käyttäjätunnus ja salasana valmiiksi annettuina. Sitäpä ei enää voikaan tallentaa pikakuvakkeelle, vaan aina aukeaa tämä uusi ankea kirjautumisvalikko - tyhjänä. Vanhaankin liittymään toki pääsee, mutta joka kerta täytyy käydä asetuksissa rastimassa päälle "tietokonesivusto". Voi tätä edistystä. Toivottavasti sähköpostin peruskäyttäjän elämää ei kovin paljoa tästä enää hankaloiteta.
Kyllä on surkee tää uus Webmail,menee hermo ihan yksinkertaisiin asioihin jokka jökittää yms,,,,,,vanha toimi ku junan vessa eikä mitää harmia,mut tää uus on kyllä taidon näyte Elisalta,,,en jaksa ees vikoja luetella mut kaikki ne jo täälä sanottu,,,,
Eikö oo mitään millä sais vanhan palautettua?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Muutama kysymys muualta tullut tietokoneversion laajemman näkymän käytöstä.

Halutessaan isompiruutuisella laitteella voi käyttää tosiaan tuota tietokoneversiota. Pienellä ruudulla käyttö voi olla hankalaa. Chromella sen saa avattua kuvan mukaisesti.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Hieman offtopic mobiilipostin aihetta sivuten tulleiden kysymysten vuoksi. Tällaiselta se tietokoneversio näyttää pienen puhelimen ruudulla.

Työpöytäversio toimii välttävän hyvin puhelimella Galaxy S2 ja Firefox 45:lla. Tuo mobiiliversio on niin järkyttävän huono kaikkine vikoineen, mitä on kyllä tullut ilmi muilta kommentoijilta, että käytän edelleen työpöytäversiota. Ainoa vaan että aina mennään oletuksena mobiilisivulle ja sen jälkeen pitää ladata työpöytäversio erikseen.

Eikö vaikka evästeitä käyttämällä saa sellaista mekanismia että jos on aiemmin mennyt työpöytäversiolle, mentäisiin sinne sitten automaattisesti?

Tai sitten heivatkaa jo ajoissa tuo mobiiliversio pois kun näyttää olevan jo susi syntyessään, säästyisi rahaa ja käyttäjäkuntaa.
Mikä on @netti.fi sähköpostien kohtalo tämän päivityksen kanssa, jos nyt tästä johtuu kun yhtäkkiä en pääse sisäänkirjautumaan?. En ole nyt päässyt moneen viikkoon kirjautumaan sisään oikeilla tunnuksilla. Tulee vain "Kirjautuminen epäonnistui!". Käytän sähköpostiani moneen tarkoitukseen ja tarvisin sisältöä käytettäväksi.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Naapi kirjoitti:

Mikä on @netti.fi sähköpostien kohtalo tämän päivityksen kanssa, jos nyt tästä johtuu kun yhtäkkiä en pääse sisäänkirjautumaan?. En ole nyt päässyt moneen viikkoon kirjautumaan sisään oikeilla tunnuksilla. Tulee vain "Kirjautuminen epäonnistui!". Käytän sähköpostiani moneen tarkoitukseen ja tarvisin sisältöä käytettäväksi.Mikäli rekisteröitymisen yhteydessä olet antanut sen verran riittävästi tietoja, jotta sinut voidaan tunnistaa kyseisen sähköpostin omistajaksi, voidaan sähköpostiosoite lisätä OmaElisa-palveluusi, jossa pääset mm. muokkaamaan salasanaa ja tarvittaessa hankkimaan lisätilaakin. Mobiilipostin päivityksellä ei ole vaikutusta palveluun kirjautumiseen, joten suosittelisin laittamaan minulle sähköpostiosoitteesi, tiedon milloin suunnilleen postilaatikko on luotu ja rekisteröitymisen yhteydessä antamasi osoitteen ja puhelinnumeron. 🙂
Nyt ihan äsken, en voi vastata, vaan pörähtää takaisin vastaaottotilaan. Mitään muuta kummaa en ole havainnut
Kappas vain tänään toimii uuden viestin kirjoitus ja vastaaminen, eilen ei auttanut edes koneen uudelleenkäynnistys, tulikettu on päivitetty tappiin. Sekä linux ubutu pelaa hyvin.
Miksi viestien otsikot ovat täyttä tuubaa ?utf-8?Q?=C3=A4?= jne? iPhone ja iPad
Miksi CC eli kopio-vastaanottajat eivät näy lainkaan? Aina pitää venkslata request desktop, jotta varmasti näkee ketkä ovat saaneet viestin ja keille kaikille vastaus lähtee. Elisan osakekurssin pitäisi pudota reippaasti näin kelvottomasta uudistuksesta. En osta Elisalta enää mitään enkä suosittele täysin kelvotonta teleyhtiötä.
mulla näyttää että käytössä on puolet laatikosta - viestien määrä näkyy mutta ei avaa viesteja. Kyseessä on tosin vuosia vanha pp.nic.fi -osoite mutta olis kiva kattoa mitä sieltä löytyy... ennenkuin poistan ne lopullisesti
Haloo! Nyt mikään viesti ei näy kokonaan, vain yläosa, iPad ja iPhone. Pakko taas venkslata joka viestin kohdalla ”request desktop site”. Ei tästä tule mitään, lopettakaa jo asiakkaiden kiusaaminen.
Elisan alkuviestissä:
"Viestejä ei voi poistaa massana tai siirtää roskakoriin "avaamatta" viestiä
Viestin voi poistaa pyyhkäisemällä sivuun ja valitsemalla roskakorin. Vanhassakaan versiossa ei ole voinut viestejä poistaa massana. Kehityslistalla oleva asia."

Viesti virheellinen. Kyllä voi. Nyt kun viestejä ei voi poistaa kuin yksitellen, mobiililla ei ole enää järkevää käyttää s-postia. Pian täytynee vaihtaa sähköposti johonkin muuhun, joka toimii - mobiilissakin.
Kyä tää "uudistunu" webmail vaan ärsyttää,,,,yrittäny olla jotenkin sinut tän kaa mut ei niin ei,,,,paljon vikoja (pärjää jotenkin kai? ),,,,,,
MUT miten saa poistettua monta viestiä keralla avaamatta niitä?????,,,,,ja sit kun siirrän yksittäisen viestin silppuri kansioon ni sen jälkee aukee ihan randomina joku viesti ajalta kaukaa??????,,aukasis ees sen seuraavan jos kerta aukasee (fiksuahan ois palata normi näkymään eikä avata mitään!!!!!! ),,,,,,voi Jooseppi tätäkin,,,
Viestin otsikot ovat edelleen =?UTF-8?Q?mik=C3=A4=2754 tyyppisiä. Miksei Elisa kuuntele ja korjaa?
IPadillä ei näy koko viesti. Haloo?
Kyllä täytyy sanoo ettei tää mikään hirveen aktiivinen palsta oo kun ei kyssäreihin/ongelmiin viittitä vastailla, no kertoo vaan Elisalaisten halusta ratkoo ongelmatilanteita,,,
Elisa=?UTF-8?B?w6RpZGVpbGxlIG WTF? iPad?
On kyllä tosi turhauttavaa nykyään sähköpostin käyttö, kun iPadilla ei (safarilla ainakaan) viesteistä näy kuin ensimmäiset rivit. Eikö tämä ole aika yksinkertainen bugi, joka voitaisiin korjata? Minä sentään vastaanotan päivittäin monia kaupallisia viestejä tilaamatta sähköpostilaatikkooni. Kiitos, Elisa, että olet myynyt osoitteeni eteenpäin. Tekisit jotain tälle bugille edes
Edelleen komppaan omaa tekstiäni,,,,On kyllä mitäänsanomaton "voorumi" tää Elisan palsta,yhtä huonosti vastataan kun toimii Elisan "uudistunu" Webmail.
Lopettais vaan tän toiminnan niin ei tarvis ihmisten nähdä vaivaa tänne kirjoitella ongelmistaan kun ei niihin kumminkaan vastata,pääsis kummatkin osapuolet "vaivoistaan",,,,,,,jottei pelkästään negatiivista niin Elisan netti toimii hyvin jota ei voi sano Webmailistä

Edit. Tämmötteen löysin palstan säännöistä kun selailin 😃
"" Palstalla sekä palstalaiset että Elisan työntekijät osallistuvat aktiivisesti keskusteluihin ja auttavat ongelmissa.""
Moikka! Viestit toki aina luetaan lävitse ja olemme laittaneet tänne antamaanne palautetta eteenpäin!
Jopeti kirjoitti:

Moikka! Viestit toki aina luetaan lävitse ja olemme laittaneet tänne antamaanne palautetta eteenpäin!


Juu sitä en epäille etteikö luettais,mut siitä ongelmien auttamisesti aktiivisesti en niinkään antais peukkua.Tossa kattelin niin 15 päivää sitten samoja ongelmia mainostin eikä mitään oo tapahtunu,,,miten noin niinku omasta mielestäs tää on aktiivista:D:D (tarkoitan ongelmien ratkaisua)
Android-Chromella (Levono 4/Adroid 7.11) ei viestien skrollaus toimi. Toimii vaihtamalla desktop-moodiin, mutta Chrome ei anna määritellä desktop-näkymää pysyvästi, joten aina postinäkymän vaihtuessa sen joutuu asetuksista valitsemaan uudelleen. Toiseksi, 10 tuuman näytöllä mobile-näkymä on ruudun tuhlausta, desktop-näkymä on kompaktimpi ja järkevämpi. Miksi Elisa ei voi tarjota desktop-näkymää suoraan https-osoitteella? Ratkaisu taklaisi useita tabletilla eteentulevia ongelmia. Onko rämä teknisesti mahdotonta?
jaakkolaakso kirjoitti:

Kappas vain tänään toimii uuden viestin kirjoitus ja vastaaminen, eilen ei auttanut edes koneen uudelleenkäynnistys, tulikettu on päivitetty tappiin. Sekä linux ubutu pelaa hyvin.


Juu, Linux destop toimii kuin ajatus. Ongelma tuli koska MS Surface/Linux loppui ja ostin Android-tabletin. Ei olis uskonut ettei webmail toimi näin yleisellä alustalla. Pikemminkin olisin odottanut ettei Linuxilla toimisi. Huhhuh. Googlailin, että puukottamalla Androidin ja sitä kautta Cromeen kehitysparametriikkaa, niin pelaisi Androidillakin, mutta takuu menee. Teen sen silti jahka kyllästyn tähän nykyttämiseen 🙂

Osallistu keskusteluun