Elisa, VOAS, Voimatel - vuoden kestänyt kytkimen vaihto

  • 11 joulukuu 2019
  • 57 kommenttia
  • 2889 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

57 kommenttia

Käyttäjätaso 2

 

@Patomiäs Näin “parikymmentä” vuotta työkseni tietoliikennettä tehneenä, sanoisin, että yhden kytkimen konfiguroiminen kestää “from scratch” noin alle tunnin. Tai minä tekisin sen alle tuntiin ainakin ja siinä olisi jo etsitty konsolipiuhat ja asennettu uusin firmis :)

 

Suurin hommahan tässä on siis laitteen saaminen oikeaan sijaintiin.

 

Eero

Sen mitä itse käsittänyt tilanteesta niin ei ihan ole vain kytkimen vaihdosta nyt ongelmat kummunnut :/ Itsessään kytkimenhän joo vaihtaisi fyysisesti helpostikin paikoilleen, enemmänkin ongelma ollut kaapeleissa ja niiden reittikartoissa yms mitä tuolta nyt olen ymmärtänyt. Koitetaan saada varmuus näihin ja tuo mainittu timeline noista ongelmista jos vain mahdollista, selkiyttäisi varmasti kokonaiskuvaa

 

Niinpä niin. Oman kuidun saaminen kohteeseen kesti 6kk. Tässä hommassa ei kummiskaan tarvitse kaivaa mitään maahan.

 

Eero

Joko?

Aamulla tapahtui, nyt on itselläni yhteys uuden kytkimen perässä. Robin113:lle ilmeisesti vaihdettiin jo tiistaina.

Käyttäjätaso 3

Elikkä tästä ymmärsin kytkimen vaihdon kestäneen noin vuoden ellei ylikin Elisalta.

 

Mielestäni tämä on Elisalta täysin normaalia toimintaa, mitä olen juttuja kuullut yritysasiakkailta.

Ehkä ongelma on Elisan organisaatiossa, liian iso ja joustamaton ilman omia asentajia, kummasti monella muulla toimijalla asiat hoituu helposti ja saa yhteyden oikeasti asiasta tietävään henkilöön.

 

Mukava kyllä tälläisiä juttuja lukea ja varmaan vähän tämä julkisuus painosti Elisaakin.

Käyttäjätaso 5

Voihan VOAS:kun omalta osaltaan toiminut hitaasti. Se ei edes yhtään yllättäisi. Ainakin itselleni jäi koko lafkasta aikoinaan melko mielenkiintoinen kuva, kun opiskelin. No tästä on jo aikaa parikymmentä vuotta, mutta en yhtään ihmettelisi jos sama homma jatkuisi vielä tänään. Kyseinen lafka mm päätti säätää huoneiden lämpötilan +18 C. Säätö kuitenkin palautettiin melko nopeasti, kun sähköinsinööri opiskelijat laittoivat keittiön uunin luukun auki ja termari kaakkoon. Sähkö kuului vuokraan...

Käyttäjätaso 2

… meillä viihdoin kytkinmuutokset saatiin tehtyä. kiitos siitä. asiakaspalvelussa ja vasteajoissa on toki hieman karppaamista ja siinä, että ketään asiasta ymmärtävää ei saa _mistään_ kiinni.

 

Eero

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki

Tähän vielä palailen hieman. Tarkempaa yksityiskohtaista listaa projektin kompastuskivistä emme pysty kertomaan, mutta tämä projekti ei mennyt meiltä missään nimessä kuten pitää. Asiasta on keskusteltu projektissa mukana olleiden tahojen kanssa, jotta voidaan varmistua siitä, että vastaavaa ei enää tapahdu. 

Osallistu keskusteluun