Vastattu

5G:n tuloa hehkutetaan, 4G LTE ei pääse edes puoleen väliin lupaukisistaNäytä ensimmäinen kirjoitus

154 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

On siinä varmaan ajankäytössä tehostamista, tai niitä töitä liikaa, jos pitää työmatkatkin käyttää työntekoon. 
 

Matkat matkoina. Työt töinä.

 

Sinulla ei taida olla aavistustakaan, kuinka moni suomalainen käy päivittäin töissä junalla toisella paikkakunnalla.

 

On ihan älyttömän iso juttu vapaa-ajan kannalta jos junassa voi tehdä töitä molempiin suuntiin ja matkat lasketaan työajaksi. 

Jos verkko ei sitä salli, niin ei sujuvasta työstä voida valitettavasti puhua… Mielestäni hupikäyttäjät vie Netflixeillään sitä kaistaa. Moni esimerkiksi Tampere-Helsinki-välillä on vaihtanut Väinö Paunun bussiin, koska siellä on ilmainen Wifi, joka toimii, sillä sitä ei vaivaa samanlaisia ongelmia kuin junaverkkoja. Ajetaan moottoritiellä lähempänä asutusta.

Busseja kun ei ole 10 letkassa, vaan yksi kerrallaan ja hieman autoja.

Ainoa miinus on, että bussissa on hankalampi datailla, siksi pitäisi olla parempia busseja juuri etätyötä tekeville. Onnibussissa on maksullisia penkkejä kannettavan käyttöön. Sinnekään ei mahdu kuin kaksi tietokonetta kerrallaan pöydälle. Paljon tulee reklamaatioita meillekin, ettei yhteydet pelaa junissa eivätkä aina busseissakaan oikeastaan.

Koska en voi sille mitään, niin täällä poikkeuksetta suljetaan tiketti…

Meillä suositellaan työntekoa toimistolla ja etätöissä hyvän kotiverkon varassa, tai hyvin varustetussa mobiiliverkossa, valitettavasti mikään mobiiliverkko ei palvele koko Suomea aukottomasti… Se vaan vaatii niin paljon sitä hilloa, että ei ole järkevää.

Tuskin Elisa aikoo panostaa kilpailijoitaan enemmän verkkoon, joka ei kannata.

Mielestäni se on aika turhaa laittaa masto pystyyn sitä varten, että junan asiakkaat saavat ehkä toimivan netin minuutin ajaksi ohikulkumatkallaan, ja muuten asema ei palvele ketään.

Suomessa liikaa hyysätään maaseudun nettejä - yhtä varten laitetaan mastot pystyyn.

Kaupungissa asuvat subventoivat, ja sitten kyseisellä mastolla 3000TT liikennettä.

Eräällä foorumilla yksi kehui kuinka Elisa suuntasi kokonaisen saitin hänen mökille, vaikka on varmuudella yksi käyttäjä koko keilassa, marjastajia lukuunottamatta. Mielestäni ylellistä palvelua. Kyllä minullekin kelpaisi henkilökohtainen keila juhlavaa 4G-dataa.

Nyt soi Psyko Punkz - Enjoy The Ride (Radio Edit).

Jopa pääkaupunkiseudulla on kuuluvuusongelmia junissa, vaikka siellä menee päivässä kymmeniä junia eli tuossa liikkuu satoja tuhansia ihmisiä joka päivä.

Käyttäjätaso 5

Surkuhupaisaa muuten kun katsoo Elisan häiriökarttaa niin siel monel paikkakunnal joissa toimii 5G niin on merkintä: Häiriöt vaikuttavat 5G-verkon datapalveluihin.

Miten siel jo hajoaa laitteet kun 5G on vasta aloittanu eikä ole kovin yleinen vielä?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

Surkuhupaisaa muuten kun katsoo Elisan häiriökarttaa niin siel monel paikkakunnal joissa toimii 5G niin on merkintä: Häiriöt vaikuttavat 5G-verkon datapalveluihin.

Miten siel jo hajoaa laitteet kun 5G on vasta aloittanu eikä ole kovin yleinen vielä?

Se mielestäni kertoo sen, että mobiili ei voi olla luotettava nettivalinta.

Siis oli se 3G, 5G, 4G tai 6G niin vikoja tulee aina olemaan. Se on ihan ihmisten huiputtamista, että myydään 5G-verkkoja muka kiinteän korvaajina. Jos loppukilometri menee ilmateitse, niin ei voida puhua kiinteää korvaavasta netistä ja toisaalta kiinteä ei taivu mukaan otettavaksi.

Mobiililaajakaista 4G, 5G, 3G on altis häiriöille: sää, maasto-olosuhteet, päätelaitteet Elisan tai omassa verkossa, verkon ruuhkaisuus ja signaalin voimakkuus sekä häiriötaso.

Lisäksi jos ukkonen iskee Elisan mastoon, niin ei se korjaudu hetkessä.

Juuri siksi on olemassa kiinteä- ja mobiililaajakaista erikseen. Kiinteään laajakaistaan ei samalla tavalla tule häiriöitä, paitsi ehkä kotiverkon liikenne, eikä siihen vaikuta 5G-laitteet.

Joita kertomasi mukaan jo tänään hajoilee Elisan 5G-verkossa.

Muropaketti testasi Elisan 5G:tä viime vuonna:

Ison nopeuden suurin hyöty saadaan siirtäessä isoja tiedostoja netistä. Tässä suhteessa 5g-liittymän pitäisi olla numeroiden perusteella samalla viivalla todella nopean kiinteän yhteyden kanssa. Valitettavasti tämä ei kuitenkaan testeissä osoittautunut realistiseksi.

En näe minäkään, että 5G:stä olisi esimerkiksi valokuidun korvaajaksi.

Tekniikan maailmassa sen sijaan moitittiin akunkestoa 5G-pouhelimissa.

Latauksia testatessa huomio kiinnittyi akkukestoon, joka alkoi huveta silmissä. Gigatavun tiedonsiirto söi noin 1,5 prosenttia akusta molemmilla puhelimilla. Akku kului merkittävästi myös nopeustestejä tehdessä. Mikäli 5g-puhelinta on tarkoitus käyttää koko päivä yhdellä latauksella, ei sen huippunopeuksia voi käytännössä hyödyntää pitkin päivää. Suurin ongelma on, jos puhelinta käyttää tietokoneen modeemina nettiin lankalaajakaistan korvikkeena. Tällöin puhelin on syytä kytkeä laturiin tai antaa sen imeä virtaa kannettavasta tai tehokkaasta varavirtalähteestä.

Tässä nähdään, että 5G on paitsi kalliimpi, niin myöskään huippunopeuksia ei saa käyttää.

Tällä hetkellä 4G-laite ja -liittymä on edullisin ja toimivin kuluttajalle.

DNA:n radioverkkojen johtajan mukaan 6G tulisi 2030 ja 4G:tä ylläpidetään vielä pitkään.

Nyt soi Hardbouncer - Nailed It. (Radio Edit).

Osallistu keskusteluun