Epäilyttävä sivusto netissä

  • 26 June 2020
  • 4 kommenttia
  • 2384 katselukerrat

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki

Onko olemassa paikkaa mihin voi ilmoittaa arveluttavista sivuista esim. myy jotain, mutta tarkastelulla epäilee huijaukseksi.

Siis tilanteessa, jossa itseään ei ole huijattu vaan yleisesti suojellakseen muita tulematta huijatuksi. Äkkiseltään googlsamalla ei löytynyt sopivaa vaihtoehtoa. Oletuksena niissä oli aina, että olisi jo huijattu.


Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

@Rokha Yksi vaihtoehto voisi olla laittaa tuosta nettivinkki poliisille, joka voi sitten oman harkintansa mukaan lähteä tutkimaan tapausta. Tämä etenkin silloin, jos kyseessä on suomalainen sivusto / henkilö. Myös KKV on kerännyt sivuilleen ihan hyvän listan tahoista, joihin voi olla yhteyksissä, jos esim. mainonta tms. vaikuttaa epäilyttävältä / huijaukselta.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1

Kannattaa silti olla itse varovainen mitä sanoo ja kenestä, jos ei ole ihan satavarmaa tietoa että kyseessä on huijaus. Nimittäin myös perätön ilmianto tai jopa suoranainen herjaus on rikos joka johtaa rangaistukseen sekin. Eli: jos et ole varma onko joku huijari niin älä leimaa ketään silloin huijariksi koska kyseinen henkilö voi tehdä rikosilmoituksen sinusta jos vaikka ei olekaan oikeasti huijari!

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki

Eli lopputulema on, että antaa olla ja omapa on syy sen ketä niihin menee. Aika jännä juttu. Ei ihme sitten et tommonen kannattaa. Tässä kohtaa ihmettelee vaan onko laki kenen puolella.

 

Luulisi nyt jonkun osaavan sekata sen sivuston ensin, että täyttyykö kriteerit mut eipä sitten varmaan. Tosin voihan syynä olla ne sankarit ketkä käyttää kaikkea vaan kiusatakseen toisia. Eli olis turhia kiusallaan tehtyjä ilmoituksia systeemit täys. No elämä jatkuu ja antaa noiden sitten olla

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +6

Jokaisen suomalaisen kaupan sivuilta pitäis löytyä yhteystiedoista y-tunnus, se ainakin kannattaa katsoa löytyykö, ja sen voi myös netissä tarkistaa onko se oikea.

Sekin kertoo jo paljon jos yhteystietoja ei ole laisinkaan…