Näppärät nippelitiedot


Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
  • Entinen elisalainen
  • 3404 kommenttia
Meillä on töissä tapana jakaa välillä mitä kummallisempia nippelitietoja eri asioista, kuten että aivastuksen keskinopeus on normaalisti jopa yli 120km/h, hevoset ja rotat ei voi oksentaa ja että rotta pärjää pidempään ilman vettä kun kameli. :8
Kertokaa tekin näitä hyödyllisiä (tai ei niin hyödyllisiä) nippelitietoja!
Nyt laitetaan parhaat jakoon niin päästään viisastelemaan työkavereille lisää 😉

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

15 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18
Sudenkorennon verkkosilmä koostuu 30 000–40 000 osasilmästä.
rapurapurallaaa: Rapu voi kasvattaa uuden raajan katkenneen tilalle ja sen virtsarakko on aivan silmien vieressä. Jospa siitä juontaa sanonta, että kun on sitä itteensä päässä, niin näkyy viiru silmissä 😃
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Ohooh, noi oli mulle uusia 😃
Lisää, lisää! :8
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26
Mustana juodusta kahvista kofeiini imeytyy elimistöön nopeammin ja tehokkaammin kuin maitokahvista. Maito(entsyymi/-proteiini) hidastaa kofeiinin imeytymistä. Maitokahvin piristävä vaikutus saattaa täten olla pidempi kuin mustana juodun kahvin.
Käyttäjätaso 3
Sana "moro" on lyhenne latinalaisesta sanasta "morjens", joka tarkoittaa vapaasti suomennettuna "olet kuoleva" 🆒
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +4
Sana "moro" on lyhenne latinalaisesta sanasta "morjens", joka tarkoittaa vapaasti suomennettuna "olet kuoleva" 🆒

:? -Onko tosi? :8
T: En enää morjenstele tai morottele kavereita.... 😛
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Sana "moro" on lyhenne latinalaisesta sanasta "morjens", joka tarkoittaa vapaasti suomennettuna "olet kuoleva" 🆒

:? -Onko tosi? :8
T: En enää morjenstele tai morottele kavereita.... :P


Latinan sana on moriens, joka tosiaan tarkoittaa kuolevaa. Niin paljon kiinnostavammalta kuin tuo latinalainen perimä moro-sanalle kuulostaisikin, niin yleisesti todennäköisempänä taidetaan kuitenkin pitää sitä, että sana juontaa juurensa ruotsin kielen morgon-sanaan.

"Luontevinta on johtaa sana suoraan ruotsin kielen vastaavasta sanasta morjens (vanhin kirjallinen esiintymä 1847), joka on arkikielinen väännös saksan kielen sanasta morgen = ruotsin morgon. Tervehdyksenä morjens siis tarkoittaa alun perin 'huomenta', mutta on laajentunut yleistervehdykseksi vuorokaudenajasta riippumatta. Näinhän on käynyt myös turkulaisten ahkeraan viljelemän sanan "moro" kohdalla, joka on johdettu ruotsin sanasta morgon (moron)." -prof. Ilkka Hirvonen
Käyttäjätaso 3
Hyvä korjaus 🙂 Täälläpäin tosin saatetaan morienstaa joskus iilläkin.. 😃
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +4
No, huh.... :$
-Palataan morotteluihin ja morjensteluihin..... 😛
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Hämeenlinnan seudulla kuulemma puhutaan "puhtainta suomen kieltä" ja siellä ei ole murteella niin paljon vaikutusta. Ei ole nääs, mie, tai vyäntöä! 😃
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18
Erään kalifornialaisen miehen virallinen nimi on Fire Penguin Disco Panda.
Australiassa on kenguruita 2 kertaa enemmän kuin ihmisiä.
Elefantti on ainoa eläin jolla on 4 polvea.
Useimmilla Japanin kaduilla ei ole nimeä.
Pään seinään hakkaaminen kuluttaa 150 kaloria tunnissa(tätä välillä tuntuu töissä olevan tarvetta kokeilla 😃 )
Ihminen räpyttelee silmiään yli 10 miljoonaa kertaa joka vuosi.
Katkaravun sydän sijaitsee sen päässä
Ja tässä tietoa niille, joilla roikkuu kuulokkeet "aina" korvissa: Jos pidät kuulokkeita korvilla tunnin, lisääntyy bakteerien määrä korvassa 700 kertaiseksi.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Australiassa on kenguruita 2 kertaa enemmän kuin ihmisiä.
Hurjaa! Tämä kuulostaa ihan älyttömältä määrältä! Olis kiva tietää, paljonko esim. Suomessa on jotain meillä yleistä nisäkäslajia suhteessa väestön määrään. Saisi jotain perspektiiviä tuohon kenguru-faktaan.

Useimmilla Japanin kaduilla ei ole nimeä.
Onkohan nämä kadut aina jossain maaseudulla, jossa kuitenkin olisi kaikille "nimettömillekin" teille vakiintuneet nimet sitten asukkaiden keskuudessa. Kai niillä kuitenkin jokin tapa täytyy olla. Milläs ne sit löytää Google Mapsillakaan perille :?:D
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18
Kenguruita n.40 milj. ja asukkaita runsas 20 milj. :D
Tässä vähän lisää Japanista. Eikun vierailemaan, jos löytää perille. Google maps toimii, ainakin Osakassa.

〒130-0026
Tokyo-to, Sumida-ku, Ryogoku 2-19-1

Tässä osoitteessa on ensimmäisellä rivillä postinumero, jota edeltää postinumeron merkki 〒. . Seuraavalla rivillä Tokyo-to tarkoittaa prefektuuria eli maakuntaa. Tokion ulkopuolella prefektuurin nimeen lisättäisiin -to-päätteen sijasta -ken, paitsi Hokkaidon, Kyoto-fun ja Osaka-fun tapauksissa. Seuraavaksi tulee kaupunki, paitsi tässä tapauksessa Tokion erillisalue Sumida-ku. Jos kyseessä olisi kaupunki, pääte olisi-shi. Suurkaupunkien (ei Tokion) tapauksessa tämän jälkeen tulisi vielä suuralue niinikään -ku-päätteellä. Tämän jälkeen tulee kaupunginosa Ryogoku. Viimeinen numerosarja 2-19-1 tarkoittaa lopuksi talon numeroa; tarkemmin 2 tarkoittaa vielä kaupunginosaa pienempää chome-aluetta, 19 korttelia ja 1 lopulta talon numeroa.

Tokiokaan ei siis ole varsinaisesti kaupunki, vaan prefektuuritason metropolialue, joka koostuu 23 erillisalueesta, 26 kaupungista ja yhdestä piirikunnasta.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Sen muistan lukeneeni, että mitä korkeampi ÄÖ sinulla on, sitä enemmän uneksit. Lisätietona löysin nyt tähän perehtyessäni sen, että unien näkeminen liitetään oppivaisuuteen eli "Jos näet paljon unia, sinun on tavanomaista helpompi oppia uusia asioita. Unet vahvistavat taitomuistiksi kutsuttua muistin osaa. Siihen tallentuvat taidot, joita ihminen tarvitsee esimerkiksi pyöräillessään, napittaessaan nappeja tai soittaessaan pianoa. Usein unia näkevät henkilöt omaksuvat siksi helposti uusia taitoja." Kenties tuo "fakta" pohjautuu osittain tähän. 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +15
Sen muistan lukeneeni, että mitä korkeampi ÄÖ sinulla on, sitä enemmän uneksit. Lisätietona löysin nyt tähän perehtyessäni sen, että unien näkeminen liitetään oppivaisuuteen eli "Jos näet paljon unia, sinun on tavanomaista helpompi oppia uusia asioita. Unet vahvistavat taitomuistiksi kutsuttua muistin osaa. Siihen tallentuvat taidot, joita ihminen tarvitsee esimerkiksi pyöräillessään, napittaessaan nappeja tai soittaessaan pianoa. Usein unia näkevät henkilöt omaksuvat siksi helposti uusia taitoja." Kenties tuo "fakta" pohjautuu osittain tähän. :)

Osaan sentään ajaa pyörällä, vaikka unia harvoin ainakaan muistan nähneeni:@


Elefantti on ainoa eläin jolla on 4 polvea.

Ihminen räpyttelee silmiään yli 10 miljoonaa kertaa joka vuosi.


Elefantilla on vain kaksi polvea, yleinen, joskin väärä, uskomus on neljästä polvesta.

Jos yli 10 000 000 kertaa vuodessa räpyttäisi silmiään, tarkoittaisi se joka kolmas sekunti räpäytystä ympäri vuorokauden, myös nukkuessaan.


Ja sitten yksi nippelitieto:

Vuoden 1932 olympialaisten miesten 3000m estejuoksun finaali oli pituudeltaan 3460m, koska virheen taikia juoksivat kierroksen liikaa. Voittajahan oli Volmari Iso-Hollo, joka olisi voittanut myös ilman virhettä.