Vastattu

Vahti Liven "perillisen" Nestin kohtalo

  • 26 July 2020
  • 4 kommenttia
  • 1609 katselukerrat

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
  • Tietolähde
  • 797 kommenttia

Aikoinaan tälläkin palstalla käytiin kiivasta keskustelut tapahtuneesta. Muistaakseni en ollut ainoa, joka siirtyi tuon Nestin palvelun käyttöön. Ja olen ollut tyytyväinen, mutta en enää Nestin siirrettyä palvelunsa Googlen hoidettavaksi.

Nestin aikana oli käytettävissä mainio mobiilisovellus, jolla sai helposti ja yksinkertaisesti  Home/Away  vaihtoehtoja painamalla kamerat pois päältä tai päälle. Tämä oli kätevää, kun perheenjäsenkäyttäjinä mökillä kävivät sekä poika että miniä ja heillä toimi myös edellä mainittu.

Mutta ei enää. Google Homen aikana kamerat voi ottaa pois päältä vain omistaja eli minä ja tapahtuu vain ja ainoastaan kännykkäni sijainnin perusteella - totta kai!!

Perheenjäseniltä tuo ei ole mahdollista, eli heillä ilmeisesti pitäisi olla minun kännykkäni mukanaan mökille mennessään saadakseen kamerat pois. Tai sitten napata kameroista virransyöttö pois.

Olen reklamoinut asiasta Googlea, mutta en usko heidän edes vastaavan. Siksi ainoa mahdollisuus taitaa olla heittää koko Google Nest -kamat roskiin ja hankkia jokin muu valvontajärjestelmä.

Onko muilla aikanaan Nestiin siirtyneillä samanlaista kokemusta kuin minulla nyt?

 

 

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Ekku 27 July 2020, 17:20

Katso alkuperäinen viesti

4 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Morjes. Kuullostaa kyllä haastelliselta, että ei saa kameroita pois päältä kun “pääkäyttäjänä” :o Noh ota sitten selvää noista Googlen aivoituksista mikä siinä oikein on ideana. 

Kokemuksia ei valitettavasti itseltäni löydy tuon suhteen mutta olisikohan muilla Yhteisön jäsenillä mitään kokemuksia tai vinkkejä? 

Voiko pääkäyttäjiä olla useampia, eli voisiko perheenjäsenille antaa "ylennyksen" ?

 

(En tunne Nest-laitteiden ominaisuuksia henkilökohtaisesti)

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki

Kiitos kommenteista. Minustakin on tilanne vähintään kummallinen, ellei järjetön. Jos kerran on mahdollista määritellä esimerkiksi perheenjäseniä tuon “kodin” käyttäjiksi, niin aikuisten jo perheellisten ihmisten kohdalla ei sallittaisikaan käyntiä niin, että he voisivat ottaa kamerat pois päältä. Ennen tuon kysymykseni kirjoittamista oli ohjeissa todettu, että ainoastaan omistajalla/pääkäyttäjällä mahdollisuus ottaa kamerat pois päältä ja taas pistää päälle. Ja ainoa vaihtoehtotapa tuon toteuttamiseksi olisi päättely kännykän sijainnista eli onko kotona vaiko jossain muualla.

Nyt ohjeiden tilanne on hieman muuttunut, kun tänään katselin ohjeita. Nyt ei  tuota ainoaa asiaan oikeutettua enää mainita, todetaan vain, että kännykän avulla edelleen. Onkohan muitakin valittajia ollut. Ihmettelin viestissäni, miksi Google on “korjannut toimivaa” Nestin käyttämää mobiilisovellusta, joka avattaessa näytti aina mikä on tilanne, ollaanko kotona vaiko poissa. Ja tuota napauttamalla saatiin esiin myös se toinen vaihtoehto, jota näpäyttämällä saatiin käyttöön toinen vaihtoehto. Peräti yksinkertainen toimiva ohjaustapa.

Totesin kommentissani, että tuo aluksi mainittu tapa on mahdoton, eli minun pitäisi antaa kännykkäni pojallemme/miniällemme heidän mennessään mökille. Ainoa vaihtoehto on siis heittää kamerat mäkeen ja mahdollisesti hankkia markkinoita toinen kamerapari. Ja yrittää samalla pitää käytössä tuo Googlen Home palo/häkävaroittimien osalta, nuo kun toimivat aina, ollaan sitten paikalla tai ei.

Katsotaan, mitä mahdollisesti tapahtuu…

 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki

No niin. Kyllästyin lopullisesti Googlen yrityksiin myydä tuonne Nest Homesta Google Homeksi muuttuneeseen mökkiin mitä kummallisimpia palveluja, joita siellä ei todella tarvita, eivätkä edes toimisi heikkojen yhteyksien johdosta. Lisäksi palovaroittimia en saanut siirrettyä tuohon Googlen sovellukseen.

Niinpä suljin ja lopetin molemmat “kodit” samalla kertaa, vermeet ovat laatikossa tallessa ja tilalle hankin sinne paremmin sopivan hälytysjärjestelmän, joka nyt on toiminnassa.

Tuo NESThän oli itse asiassa valvontajärjestelmä, joka lähetti kahdella kameralla live-kuvaa tyhjillään olevasta mökistä ja antoi samalla myös mahdollisuuden salakatseluun mökillä olevien touhuista, joka ei saa olla häiriöidenkään aiheuttama tilanne.

Nyt hälytysjärjestelmä hälyttää hyvin vikkelästi kuvia ottaen (ja vain tällöin), jos sisälle mennään ottamatta tai saamatta hälytystä pois päältä. 

Ja live-kuvia saa kuitenkin riistakameralla pihalta, kun näkökenttään ilmestyy jotain lämpösäteilyä lähettävää, kuten metsäkauris, valkohäntäkauris, pupujussi, kettu, ilves, mäyrä, supikoira ja jopa joskus ihminenkin edellä mainittujen lisäksi. Ja samalla myös selviää, että kamera on edelleen vanhassa tutussa paikassa, vaikka koordinaatteja ei kyselyllä saakaan näin korona-aikaisen verkon kuormituksen takia.

 

Osallistu keskusteluun