Vastattu

Nokia 5.1

  • 26 February 2020
  • 7 kommenttia
  • 855 katselukerrat

Käyttäjätaso 1

Onko kenellekään käynyt niin, että sekä virtanäppäin että äänenvoimakkuusnäppäimet jumittuvat yhtäkkiä niin, etteivät yhtään painu alas? Puhelimeni on ostettu vuosi sitten helmikuussa. 

Käytin puhelinta katsoessani tv:tä ja kun seuraavan kerran mainoskatkon aikana yritin avata puhelimen, eivät näppäimet toimineetkaan.

Puhelin ei ole koskaan pudonnut, siinä on kyllä hyvät suojakuoret kansineen, jotka suojaavat puhelinta putoamistilanteessakin. Poistin tietysti suojakuoretkin testatakseni, toimivatko näppäimet.

Koska näyttö pimenee määrätyn ajan kuluttua, en saa sitä enää näkyviin pyyhkäistäkseni sitä ja laittaakseni pin-koodin, enkä näin ollen saa puhelinta auki.

Jos laitan laturin päälle, näyttö tulee esiin, ja voin pyyhkäistä sitä ja näppäillä pin-koodin. Eli voin käyttää puhelinta kotioloissa tällä keinoin, mutten muualla, missä ei ole latausmahdollisuutta.

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Purnipsi 26 February 2020, 14:00

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

7 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +15

Hei,

ymmärsinkö oikein, että näppäimet kuitenkin painuvat pohjaan, mutta laite ei rekisteröi painalluksia mitenkään?

Tuo kuullostaa puhelimen ohjelmiston ongelmalta. Tarkista, onko päivityksiä saatavilla. Jos on, niin asentele ne.

Kannattaa myös kokeilla tehdasasetusten palautusta. Kannattaa huomioida, että palautus nollaa puhelimen alkutilaansa, eli kannattaa valokuvat, viestit yms. tiedon ottaa talteen tai siirtää vaikka google tiliin yhdistettyyn google driveen.

Jos nollauksenkaan jälkeen ongelma ei poistu, niin saattaapi olla syytä käyttää laite takuuhuollossa. 

Käyttäjätaso 1

Päivitykset ovat ajan tasalla, tarkistin aamulla. 

Näppäimet eivät siis painu yhtään, eli ovat kuin ne olisivat vain kiinteitä kohoumia, eiväkä liikkuvia osia. 

Olen aika hyvin perillä puhelimen toiminnoista yms., mutta tämä askarrustaa kovin.

Mekaaniselta vialta se kyllä vaikuttaa. Ihmetyttää vain, miten sellainen voi tulla kahteen erillään olevaan näppäimeen samanaikaisesti.

Tehdasasetusten palautusta olen ajatellut, tiedän miten se tapahtuu, joten siitä ei onneksi ole huolta. Valokuvat yms. tärkeät jutut siirrän aina muualle, eli niitäkään ei ole kännyssä. Googlen kuviin ne menevät automaattisesti, on myös erillinen kovalevy, mihin säilön tärkeimpiä kuvia.

Toisaalta tuntuu turhalta tehdä palautus, jos näppäimet eivät toimi. Voisin tehdä palautuksen tallentamatta mitään erikseen, sinne on ehtinyt tallentua niin vähän tavaraa. 

Tämä on askarruttanut eilisillasta lähtien. Onneksi on varapuhelin, huhtikuussa kuusi vuotta täyttävä Samsung Galaxy, joka toimii edelleenkin virheettömästi. Sillä saa parempia kuviakin. :grin:

Harmittaa, että ostin tämän halpisnokian, kuvittelin, että se on parempi kuin vanha Galaxy. Otin tämän Nokian käyttöön vasta pari kuukautta sitten, vaikka ostin sen vuosi sitten.

Ei ole edes ollut kovassa käytössä, kun en ole juuri koskaan somessa kännykällä, vaan läppärillä. Jäin vastikään eläkkeelle, joten on aikaa istua läppärillä somettamassa. :relaxed:

Käyttäjätaso 1

Niin, ja vielä kiitokset, Purnipsi että vastasit! :hugging:

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +15

Eli siis näppäimet ovat jumissa pohjassa? Ei siihen joo nollaus aita, mikäli vika on mekaaninen. Laittaisin laitteen huoltoon. Ei ole mitenkään normaalia, että tavallisessa käytössä pääsee käymään noin. 

Huollossa miltei 100% varmuudella laite joka tapauksessa nollataan...

Käyttäjätaso 1

Eli siis näppäimet ovat jumissa pohjassa? Ei siihen joo nollaus aita, mikäli vika on mekaaninen. Laittaisin laitteen huoltoon. Ei ole mitenkään normaalia, että tavallisessa käytössä pääsee käymään noin. 

Huollossa miltei 100% varmuudella laite joka tapauksessa nollataan...


Nollaus ei haittaa! :slight_smile:

Näppäimet eivät ole pohjassa, vaan ihan kuin siellä alla olisi jotain, mikä estäisi niitä painumasta pohjaan.

Tämä on kuitenkin ollut tavallisessa käytössä, ja kaiken lisäksi erittäin vähäisessä, eikä ole ikinä esim. pudonnut tai ollut kuumassa tms. huonoissa olosuhteissa. Säilytinkin sitä pakkauksessaan ennen kuin sitten otin käyttöön pari kuukautta sitten.

Taidan tehdä palautuksen ensin, ja sitten huoltoon, jos ei auta.

Käyttäjätaso 7

Komppaan @Purnipsi:a.

Joskus nuo mikronäppäimet saattavat jumittua , jos niitä painelee esim. sokerisin sormin tai niihin pääsee jotakin muuta sitkeätä likaa , joka kovettuu.

Silloin varovainen puhdistus voi auttaa.

PS. Toki voihan kyseessä olla mekaaninen  vika , jossa jokin osa sisällä on irronnut ja jumittaa näppäimet.

Käyttäjätaso 1

Kiitos vastauksesta! :slight_smile:

No, epäilyttää, että jotenkin olisi voinut likaantua sokerisilla sormilla tms., puhelin on niin hyvässä suojassa kotelossaan, enkä käytä puhelinta, kun juon kahvia tai syön tms. Mutta mistä sitä tietää, ei kaikkea huomaa. :blush:

Täytyypä yrittää puhdistaa hellävaroen.