Vastattu

Elisa Viihteen digiboksi ei käynnisty

  • 22 July 2019
  • 9 kommenttia
  • 4577 katselukerrat

Mulla on pari viikkoa vanha Elisa Viihde. Nyt yllättäen boksia ei saa päälle, punainen valo vilkkuu laitteessa. Mutta ei käynnisty, tähän asti toiminut hyvin monta päivää ja ei ole ollut mitään ongelmaa. Resetloin laitteen sivussa olevasta nappulasta, ei auta.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Chaddy82 22 July 2019, 19:47

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

9 kommenttia

Sain toimimaan, otin kaikki johdot irti
Meillä täsmälleen sama ongelma. Korjaantuu virtajohdon irroittamisella mutta alkaa nyppiä kun pari kuukautta vanha boksi tehnyt tuon jo useamman kerran.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20
Meillä täsmälleen sama ongelma. Korjaantuu virtajohdon irroittamisella mutta alkaa nyppiä kun pari kuukautta vanha boksi tehnyt tuon jo useamman kerran.

Hmm.. Kuinka usein tätä ongelmaa on esiintynyt? Olitko kokeillut tästä linkistä löytyviä toimenpiteitä vielä? 🙂
Kolme tai neljä kertaa tapahtunut.

En ole tällä boksilla vielä kokeillut tehdasasetuksia. Ei tullut mieleen pari kuukautta vanhaa boksia resetoida.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
@Kimii onko langattomassa verkossa vai langalla kiinni modeemissa/reitittimessä?
Langattomassa verkossa. Johto ei ole vaihtoehto kuin lyhytaikaista kokeilua varten. Langaton verkko on Elisa Viihde -modeemin tuottama.
Käyttäjätaso 1
Sama vika. Joka päivä joutuu ottaan johdot irti ennen kuin saa boksin käyntiin
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +9
Langattomassa verkossa. Johto ei ole vaihtoehto kuin lyhytaikaista kokeilua varten. Langaton verkko on Elisa Viihde -modeemin tuottama.

Siinä tapauksessa ongelma voi olla langattomassa verkossakin, kun nuo elisan modeemit ei niitä luotettavimpia ole. Tosin kaikki toimii aina paremmin suoraan langanpäästä. Eikä tarvitse kun kerran vedellä piuhat nurkkia pitkin ja pistää sopiviin kohtiin kytkimet väliin, että saa laitteita tarvittaessa kytkettyä. Itsellä nyt suurin osa alakertaa piuhoilla kiinni tuossa boxissa ja parit kytkimet välissä. Ekassa kytkimessä olisi viihdelaitteet kuten android tv, blue-ray soitin sekä Elisan viihde boxi ja toisessa on pari kappaletta pöytä PC koneita.

Lueskelin jossain vaiheessa vähän tuota WiFi systeemiä, kun tuntu ettei se oikein pelittänyt, kun valiteltiin yläkerrasta, että laitteet pätkii ja tippuilee verkosta. Nykyisillä 2,4G ja 5G WiFi verkoilla jokainen laite keskustelee erikseen tuon päätelaitteen kanssa yksi kerrallaan, joten siitäkin voi tulla jo viivettä sun muita ongelmia jos WiFi laitteita on paljon. Seitsemän hengen taloudessa niitä on sitten aikas valtava määrä mitä tuossa katsellut, että ekat 15 laitetta tulee jo nopsaan. Sitten vielä alkaa jokaisessa härvelissä muutenkin olemaan WiFi jopa lämpöpattereissa niin ruuhkaa tulee. Siksikin jo piuhojen vetäminen olisi suositeltavaa.

Itsellä taitaa olla tuo viihdeboxi sitä netgem 7700 sarjaa ja aika vähällä käytöllä, mutta ei kyllä tuollaista käynnistys ongelmaa ole siinä vielä ollut. Kaikkea muuta ongelmaa kylläkin ihan tarpeeks.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Langattoman verkon ongelmissa melkein parempi toimenpide kuin digiboksia irrotella on palauttaa modeemille tehdasasetukset ja välimatkasta riippuen laittaa esimerkiksi samassa huoneessa olevat laitteen 5Ghz:n verkkoon kiinni.