Elisa viihteen hinta on korkea suhteessa sillä saatuun vastineeseen, HANKKIUTUKAA ASAP EROON!

  • 2 August 2018
  • 21 kommenttia
  • 13381 katselukerrat

Käyttäjätaso 1
Itse irtisanoin koko viihteen heti kun tuo uusi tallennusajan muutos astui voimaan. Nyt vasta elokuussa pääsin siitä vihdoin irti, kiitos määräaikaisuuden. Onneksi tein heti vuosi sitten jo irtisanomisen, muuten olisi unohtunut irroittautuminen palvelusta heti kun on mahdollista.

19e kuukaudessa siitä että saa tallentaa ohjelmia vain kahdeksi vuodeksi?!? Kaikki lisäsisältö on maksullista, eli elokuvien vuokraaminen, aitio tms. Siis hei haloo?

10 eurolla kuussa saa esim. Netflixin, tms. palvelun ja jossa saa sisältöä riittävästi. Tallennukset omaan 200e tallentavaan 2Tb digiboksiin ja säilyy tallenteet pidemmälle kuin sen 2 vuotta. Suosittelen! 19e kuukaudessa oli ok, niin kauan kuin tallenteet säilyivät "ikuisesti", mutta kiitos Elisan vetivät itse maton altaan tässä bisneksessä. Jatkossa Netflix, tms. palvelut jyräävät.

Kannattaa oikeasti laskea että haluaako maksaa lähes 300e vuodessa pelkästä kahden vuoden tallennusajasta + vuokratut elokuvat päälle + aitio päälle!!! Äkkiä tällä palvelulla saa laskua lähemmäs 400e vuodessa ja sittenkin on vielä huonompi kuin se 9e/kk (~120e vuodessa) maksava Netflix + 200 euron oma tallentava digiboksi.

Hei haloo Elisan väki, viihdeasiakkaiden kato on alkanut...

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

21 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
lol asia on näköjään vakava
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Parempi kaksikin vuotta kun kolme kuukautta. 🙂
Mutta kiitos palautteestasi!

Syyt tallennusajan muutokselle löytyvät tosiaan tekijänoikeusasioista ja -sopimuksista. Aiheesta löytyykin jo täältä varmaan useampikin keskustelu. 🙂
Käyttäjätaso 3
Itsellä se oli kylläkin 11.90 kk viihde ja aitio ( ei boxia ). Tiedä sit oliko joku tarjous. Mutta sanoin irti, kun ei ollut käyttöö, saahan ton takaisin jos, tarve muuttuu.
Käyttäjätaso 1
Parempi kaksikin vuotta kun kolme kuukautta. :)
Mutta kiitos palautteestasi!

Syyt tallennusajan muutokselle löytyvät tosiaan tekijänoikeusasioista ja -sopimuksista. Aiheesta löytyykin jo täältä varmaan useampikin keskustelu. :)


Hah hah!

Oma tilanne oli se että aikaisemmin elisa viihde tuli osana taloyhtiön kaapelikaistaa, mutta muutimme 1,5 vuotta sitten asuntoon jossa on taloyhtiön 100/5 netti, toiselta operaattorilta. Tällöin Elisa viihde pakkosiirtona tuohon päälle ilman nettiä oli kyllä sen verran kusetusta Elisalta, että ai ai. Elisalta vielä sanottiin että ei voi irtisanoa, koska kyllä sen viihteen tuohonkin osoitteeseen saa, noh mitä olisin tehnyt kahdella laajakaistalla yhdessä osoitteessa. Ajattelin vielä tuolloin että no joo maksaahan sen koska itselläni oli tallennettuina mm. kaikki Muumit lapsille yms. niin antaa olla. Nyt sitten viimeiseen vuoteen ei ole ollut enää Muumeja, eikä kyllä muitakaan jo vuodesta 2012 tallentamiani elokuvia käytettävissä, mutta oli kuitenkin 19 euron lasku kuukausittain. Kiesus mitä kusetusta ja muakin vielä jallitettiin 2 vuotta sitten ottamaan määräaikainen soppari noilla uusituilla ehdoilla ja joissa taustalla oleva ja tuleva Elisan tahtotila uuden tallennuslain suhteen oli jo nuijittu pöytään, Elisa vielä katsoi että eivät vahingossakaan viesti asiasta asiakkaille etuajassa. Siis huom! kun nuo ehdot uusittiin vuosia sitten, oli jo silloin Elisa päättänyt että näin tämä menee, operaattoreilla olisi ollut mahdollisuus rahalla antaa enemmän tallennusaikaa, mutta kun eivät halunneet. Nyt on meidän asiakkaiden vuoro äänestää jaloillamme ja näyttää operaattoreille, että olisiko kannattanut pitää asiakkaista kiinni!

Niin ja ps, mitä tulee jo käytyihin keskusteluihin, niin tämä asia pitää pitää jatkuvasti täällä foorumilla ylhäällä, jotta uudet ehkä tulevat asiakkaat eivät vahingossakaan eksyisi tätä palvelua määräaikaisena ottamaan!
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Kyllähän sitä rahaa voi turhempaankin käyttää kuin Elisaviihteeseen. Ei tuo viihteen hinta ole OMASTA mielestäni kallis,johan tuo raha menisi parissa päivässä kaljaan ja tupakkaan jos sellaisia käyttää.Tallentamisen helppous on hyvä juttu ja MINULLE riittää mainiosti tuo tallenteiden kahden vuoden säilyvyysaika,samat elokuvat tulee televisiosta moneen kertaan joka vuosi.Mutta jokaisella on omat mielipiteensä ja näinhän se pitää ollakin.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23

10 eurolla kuussa saa esim. Netflixin, tms. palvelun ja jossa saa sisältöä riittävästi. Tallennukset omaan 200e tallentavaan 2Tb digiboksiin ja säilyy tallenteet pidemmälle kuin sen 2 vuotta.



Kiitos palautteestasi.

Itsekin olen Netflixin käyttäjä, mutta ei sieltä urheilua näe, jota myöskin seuraan.

Toivottavasti se digiboksin kiintolevykin on mallia "ikuinen", eikä hajoa koskaan. Kannattaa siis muistaa backupien tekeminen säännöllisesti, siinäkin oma vaivansa.
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Itse olen kyllä ollut Viihteeseen ihan tyytyväinen.

Minulla oli 4g yhteys, mutta se lopetti alueellani toimimasta kuten Viihde edellytti, joten vaihdoin tarjolla olevaan laajakaistaan. Sain siinä samalla Viihteen toistaiseksi jatkuvana olevaksi. Eli siis käytännössä voisin sen milloin tahansa irtisanoa. Mutta tänäänkin on tulossa mukavia ohjelmia tallennettaviksi.

Netflix sen sijaan, toki varmaan jopa uudempia elokuvia, mutta sen mitä tiedän aikaisemmista ilmaisista kuukausista on se, että sittten siihen kypsyy. Tarjonta on sen verran rajallinen.

Toki jos on tallentava digiboksi niin sellainen varmaan tarjoaa vaihtoehtoa, jos tilaa löytyy.

Myös ymmärrän tuon kahden vuoden määräaikaisuuden harmittavan.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei, hyvä kommentti sinulta.

20 euroa siitä että saa tallennettua uusinnat ja uusintojen uusintoja on kyllä minustakin hieman liikaa. Netflixistä olen eri mieltä: rajoittunut valikoima, vaihtuu vähän. Sinulla voi olla HBO, Netflix, Aitio, Viaplay ja silti sinulla ei ole kaikkea. Musiikin suoratoistopalveluissa alkaa olla sitten kaikki katettu.

Kaukana ovat leffapalvelut musiikista.

Minulla ei televisiota ole ollut yli kolmeen vuoteen kotona, ja vieläkin sitä ihmetellään, Viihdettä en sen vuoksi tarvitse. Mielestäni televisio on aika vanhanaikainen ja siellä olevat ohjelmat eivät ole "näkemisen arvoisia". Toki YouTubessakaan kaikki ei ole täydellista, mutta voit valita.

Irtisano boksi, viihde, kaikki kun määräaika loppuu, jos et sitä tarvitse.

Turhasta ei kannata maksaa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26
Jos vanhoissa tallenteissa on ollut sellaisia tallenteita, joita katsotaan aktiivisesti, on ymmärrettävää, että tuo kahden vuoden määräaika tympii. Tosin täysin saman kohtelun olisit saanut myös esim. DNA:lla verkkotallenteiden osalta. Telia ei ole koskaan säilyttänyt tallenteita kolmea kuukautta pidempään, eikä säilytä edelleenkään.

Itselläni taas tuo vanhojen tallenteiden poistuminen ei haitannut. Joukossa oli pitkä liuta tallenteita, joita en ollut katsonut lainkaan. Tuskin olisin koskaan katsonutkaan, joten tallennekansiot tuli näppärästi siivottua turhasta roskasta.

Enää ei Elisa Viihdettä tässä taloudessa ole. Irtisanomisella ei tosin ollut mitään tekemistä tuon tekijänoikeusmääräyksen kanssa. Toinen vastaava palvelu on tällä hetkellä käytössä ja pakko sanoa, että Elisalla on monta hyvää juttua, jotka kilpailijalta puuttuu ja toisinpäin.

Suoratoistopalveluita kulutetaan täälläkin melko paljon. Ne eivät kuitenkaan kaikkea korvaa, sillä ihan kaikkia sarjoja tms. ei suoratoistopalveluista löydy lainkaan.

Oma tallentava digiboksi on toki loistava vaihtoehto, mutta eivät nekään ikuisia ole. Ainakin jossain vaiheessa tilanne oli se, että esim. Topfieldin mallilla x tehdyt tallenteet pystyi katsomaan vain toisella (vastaavalla) Topfieldin laitteella, johtuen tallenteiden salauksista. Jos siis digiboksi päästi itsensä päiviltä ja sattui vaihtamaan merkkiä, meni vanhat tallenteet siinä samalla, vaikka ne olisivatkin esim. ulkoisella kovalevyllä.

Ja niin.. Onhan tuossa myös se, että tallentavassa digiboksissa olevat tallenteet ovat vain tallentavassa digiboksissa. Niitä et katsele missään muualla, ellet kanna digiboksia mukanasi. Vaikkapa automatkan aikana tallenteiden katselu digiboksilta voi olla haasteellista. Verkkotallenteissa (määräajasta huolimatta) on se hyvä puoli, että voit katsella tallenteita myös muualla kuin kotonasi.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +15
Juurikaan ei tule katsottua tallenteita muualla kuin kotona, mutta tallennuspyyntöjä tulee lisäiltyä paljonkin kännykällä ja jos tuon tahtoo "normaaliin" digiboksiin, niin saakin pulittaa jostain dreamboxista sen liki tonnin.

Niin ja 100/5 kaapelimodeemi näyttäisi maksavan tähän osoitteeseen 39.90/kk Tätä VDSL:ää ei saatavuushaussa jostain syystä edes näy.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23
Niin ja 100/5 kaapelimodeemi näyttäisi maksavan tähän osoitteeseen 39.90/kk Tätä VDSL:ää ei saatavuushaussa jostain syystä edes näy.

Silloin kun osoitteeseen on saatavilla molemmat, myydään tällä hetkellä ensisijaisesti kaapelimodeemia. Joitain aluekohtaisia poikkeuksia saattaa olla.
Käyttäjätaso 1
Ei tuollaisesta Dreamboksista tarvitse "tonnia" maksaa. Riittää kun hankkii esim. tuollaisen https://www.satshop.fi/digiboksit/vu-uno-4k-se-8xdvb-c-1000gb.html ja hinta alle 300e. Tuota pystyy etänä ohjaamaan yms. Tämän lisäksi kun boksin laittaa synkkaamaan esim. jonkin pilvitallennuspalvelun kanssa, pystyy tallenteita jakamaan muillekkin / katsomaan vaikka mökillä pädillä. Eli tuota kun vähän miettii niin yhden vuoden elisa viihteen hinnalla saa hankittua jo melkoisen pätevän tallentavan boksin!
Käyttäjätaso 1
nosto
Käyttäjätaso 3
Ei tuollaisesta Dreamboksista tarvitse "tonnia" maksaa. Riittää kun hankkii esim. tuollaisen https://www.satshop.fi/digiboksit/vu-uno-4k-se-8xdvb-c-1000gb.html ja hinta alle 300e. Tuota pystyy etänä ohjaamaan yms. Tämän lisäksi kun boksin laittaa synkkaamaan esim. jonkin pilvitallennuspalvelun kanssa, pystyy tallenteita jakamaan muillekkin / katsomaan vaikka mökillä pädillä. Eli tuota kun vähän miettii niin yhden vuoden elisa viihteen hinnalla saa hankittua jo melkoisen pätevän tallentavan boksin!
itte kyl palautin heti päivän jälkee ei sovi eläkeikäsellä liian monimutkanen ja joku vikakin siinä oli käynnisty kokoajan uudestaa mulla makso 374
Käyttäjätaso 3
Ei tuollaisesta Dreamboksista tarvitse "tonnia" maksaa. Riittää kun hankkii esim. tuollaisen https://www.satshop.fi/digiboksit/vu-uno-4k-se-8xdvb-c-1000gb.html ja hinta alle 300e. Tuota pystyy etänä ohjaamaan yms. Tämän lisäksi kun boksin laittaa synkkaamaan esim. jonkin pilvitallennuspalvelun kanssa, pystyy tallenteita jakamaan muillekkin / katsomaan vaikka mökillä pädillä. Eli tuota kun vähän miettii niin yhden vuoden elisa viihteen hinnalla saa hankittua jo melkoisen pätevän tallentavan boksin!
ei kukaa jaksa kattoo samoja ohjelmia monee kertaa uutta tulee kokoajan mä en ainakaa säilytä mitää ei niitä jaksa kattoo mökillä muutakin tekemistä kun tuijottaa tv en ole mikään elisan puolesta puhuja
elämässä muutakin kuin tv terveisin pappa

Kyllä yhdestä digiboksista 19.90 maksaa kuussa, jos samaan purkkiin saa oikeastaan kaikki muutkin palvelut. Netflix, Viaplay, HBO, CMore jne. 

Monelle merkkaa se käytön helppous. Ei niinkään 2v tallenteet. Jos en niitä 2 vuoteen katso niin menkööt.

Toisaalta tärkeät klipit olisi mukava saada ulkoiselle kovalevylle ja ajansiirto kaikkiin kanaviin ja REC maksukanaville. 

Silloin puhuttaisiin Premiumista. 

Kyllä Elisa hakkaa Telian ja DNAn boksit edelleen. 

Kehittää toki täytyy aina. Muuten yksi kaunis päivä kilpailijalla on laittaa tiskiin sellaiset ominaisuudet, ettei mahda mitään. 

Käyttäjätaso 1

Elisa Viihde sovelluksen kuukausihinta on 6,90e. Siinä on siis nuo kaikki perusominaisuudet paitsi ei ole boksia, joka on se suurin kustannuserä. Boksia ei välttämättä edes tarvitse, jos televisio on muutaman vuoden vanha tai jos voi kytkeä vaikka kännykän siihen antamaan videota. Käytettävyys toki huononee jonkin verran.

Typistettynä Elisa Viihteen tärkein ominaisuus on suomalaisten televisiokanavien helppo tallentaminen. Muussa tapauksessa halvemmaksi tulee katsoa kanavien omien suoratoistopalvelujen kautta ja tilata muut palvelut toisaalta. Ero on siinä, että kaikkea eivät tarjoa, mitä televisiossa näytetään ja kuvanlaatu voi välillä olla huonompi kuin Elisa Viihteen tallenteissa. Esim. voi puuttua alkuperäinen kuvanopeus mikä on onneksi nykyään korjattu ainakin Elisan palvelussa. Ihme kyllä sitäkin kesti melkein 10 vuotta. Henkilökohtaisesti en voi tajuta, miten niin monet ihmiset eivät valita kun kuva nytkähtelee tai liike väreilee heikomman kuvanopeuden takia.

Itse toivoisin Elisan tallennukseen esim. toiminnon, joka nauhoittaa X määrän kanavia koko ajan. Tallennustilaa voisi varata tälle toiminnolle Y määrän ja sen voi jakaa tasaisesti jokaiselle valitulle kanavalle. Nauhoitus jatkuu automaattisesti alusta kun tila loppuu. Näin ei tarvitsisi muistaa mitään tallennuksia laitella vaan jokainen haluttu kanava voisi olla aina katsottavissa viikon kaksi taaksepäin. Tällainen se pitäisikin olla.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +9

Täällä Elisa viihteestä ollu apuakin. Tallentaminen käy kätevästi kännyllä vaikka töistä. Kanavapaketit on helppo avata ja sulkea. IPTV on kanssa ihan kätevä, kun täällä maalla antennilla katsoo niin joskus ilmat vaan sen verran kehnot ettei oikeen toimi niin iptv auttaa tuohon.

Lisäks tais olla silloin kiinteellä halvempikin, kun ilman niin miks ei.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18

Elisa Viihde sovelluksen kuukausihinta on 6,90e. Siinä on siis nuo kaikki perusominaisuudet paitsi ei ole boksia, joka on se suurin kustannuserä. Boksia ei välttämättä edes tarvitse, jos televisio on muutaman vuoden vanha tai jos voi kytkeä vaikka kännykän siihen antamaan videota. Käytettävyys toki huononee jonkin verran.

Typistettynä Elisa Viihteen tärkein ominaisuus on suomalaisten televisiokanavien helppo tallentaminen. Muussa tapauksessa halvemmaksi tulee katsoa kanavien omien suoratoistopalvelujen kautta ja tilata muut palvelut toisaalta. Ero on siinä, että kaikkea eivät tarjoa, mitä televisiossa näytetään ja kuvanlaatu voi välillä olla huonompi kuin Elisa Viihteen tallenteissa. Esim. voi puuttua alkuperäinen kuvanopeus mikä on onneksi nykyään korjattu ainakin Elisan palvelussa. Ihme kyllä sitäkin kesti melkein 10 vuotta. Henkilökohtaisesti en voi tajuta, miten niin monet ihmiset eivät valita kun kuva nytkähtelee tai liike väreilee heikomman kuvanopeuden takia.

Itse toivoisin Elisan tallennukseen esim. toiminnon, joka nauhoittaa X määrän kanavia koko ajan. Tallennustilaa voisi varata tälle toiminnolle Y määrän ja sen voi jakaa tasaisesti jokaiselle valitulle kanavalle. Nauhoitus jatkuu automaattisesti alusta kun tila loppuu. Näin ei tarvitsisi muistaa mitään tallennuksia laitella vaan jokainen haluttu kanava voisi olla aina katsottavissa viikon kaksi taaksepäin. Tällainen se pitäisikin olla.


Mä en ole ikinä onnistunut sisäistämään miksi maksaa elisalle ilmasien kanavien katselusta/tallennuksesta, ja elisa palvelun käyttämistä itsesi kustantamalla verkkoyhteydellä…

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23

Mä en ole ikinä onnistunut sisäistämään miksi maksaa elisalle ilmasien kanavien katselusta/tallennuksesta, ja elisa palvelun käyttämistä itsesi kustantamalla verkkoyhteydellä…

Toiset arvostavat helppokäyttöisyyttä ja monipuolisuutta verrattuna tavalliseen digiboksiin. Tuskin minkään muunkaan palvelun hintaan kuuluu nettiyhteys sen käyttöön.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18

Mä en ole ikinä onnistunut sisäistämään miksi maksaa elisalle ilmasien kanavien katselusta/tallennuksesta, ja elisa palvelun käyttämistä itsesi kustantamalla verkkoyhteydellä…

Toiset arvostavat helppokäyttöisyyttä ja monipuolisuutta verrattuna tavalliseen digiboksiin. Tuskin minkään muunkaan palvelun hintaan kuuluu nettiyhteys sen käyttöön.


Näinhän se on, vaikka mulla tuossa on tuo vuduo2 joka on kans jonkinverran monipuolinen, vaikkakin vaatii asetuksineen käyttäjältä vähän enemmän.