Vastattu

Laitevaatimukset selaimella katseluun

  • 26 September 2020
  • 6 kommenttia
  • 582 katselukerrat

Tänä kesänä alkoi Elisa-Viihteen tallenteiden katselu tökkiä. Minulla on yli viisivuotias läppäri ja nettiyhteyden olen ottanut puhelimella. Luulin ensin, että puhelinyhteys on liian hidas, mutta ajoin DNA:n nopeustestin ja se antoi hyvän tuloksen. Läppärissäni on suoritin AMD E2-1800 APU with Radeon (tm) HD Graphics, Perusnopeus 1,7 GHz ytimet 2, L1 välimuisti 128kt ja L2 välimuisti 1 Mt, Radeon kortin nopeus 523 MHz ja RAM muisti asennettu 8 Gt. Prosessori käy koko ajan täydellä teholla ja näytönohjain vain 40 % teholla. Onko ostettava uusi läppäri ja mitä ominaisuuksia siinä pitää olla, jotta se olisi pitkään käyttökelpoinen?

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Euroguy 1 October 2020, 00:50

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

6 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Moikka @IleL tervetuloa OmaYhteisöön. 

Onko tökkiminen sellaista, että ihan tallenteesta riippumatta tallenne pätkii tasaisin väliajoin vai onko tökkiminen epätasaista? 
Millä selaimella tuota sivustoa käytät? Kannattaa huomioida, että sulla on viimeisimmät versiot Chromesta, Firfoxista tai Edgestä käytössä :) 

Jumittelu alkaa melkein heti ja jatkuu siten, että ei viitsi katsella, Minulla on Chrome ja kyllä viimeisin versio. Kokeilin myös Edgellä, mutta ei ole yhtään parempi. Muita ohjelmia ei ole samaan aikaan käynnissä. Windowsissahan on näitä pakollisia, esim System jne, mutta ne ottavat yhteensä vain pari prosenttia prosessoritehosta. Oikeastaan olen kiinnostunut saamaan neuvoja uuden läppärin hankintaan, eli mitkä ominaisuudet ovat tärkeitä, jotta ei tulisi mitään pullonkaulaa. Vanha läppärini ei ole vielä väsähtänyt missään muussa hommassa.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +9

Tarkempi kuvaus siitä mitä koneella ylipäänsä tekee. Katsooko vain ohjelmia normaalin pankkihässäköiden yms. lisäksi vai pelataanko vielä pelejä jne.. Mitä tarkempi kuvaus mitä kone joutuu sietämään niin sen parempia neuvoja luultavammin saa.

Pelejä en ole innostunut pelailemaan, eli ei siis tarvitse olla erityinen pelikone, Valokuvia käsittelen kameranvalmistajan ohjelmalla (Canon Photo Professional), musiikkia kuuntelen Spotifyistä, videoita Youtubesta jne. Vertailun vuoksi Yle Areenasta tallenteiden katselussa tulee alussa käynnistyksen jälkeen muutaman kerran aivan välähdyksenomaisesti odotuskierukka ruudulle. Kuvasta ei juuri mitään pysähdystä huomaa, Yle Areena ottaa prosessorista enintään 50 % tehon, Ilmeisesti Elisa Viihteen selainversioon on tehty hiljattain muutoksia, jotka tekevät siitä raskaamman.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +9

Voisin melkeen jotain tämmöistä kannettavaa ajatella Acer.  Kone ei ole ees hinnalla pilattu, mutta tallennustilaa ei oikeen nykyään suoraan paljoa ole. Pilvitallennusta tai ulkoista kovoa vaatii, jos paljon kuvia.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +5

Kokeile Firefoxia. Chrome ja Edge on sisuksiltaan nykyään samaa koodia, Chromium pohjaisia, ja käyttäytymisen voi olettaa olevan paljolti samanlaista. Chromesta voi koittaa asetuksista ottaa hardware-acceleration asetuksen pois päältä (tai päälle jos on pois päältä). Asetukset näkee URLilla chrome://gpu/ ja niitä voi viritellä URLilla chrome://flags/. Voi kokeilla flagia Override software rendering list päälle jos gpu asennossa ei juurikaan hardware accelerated osia näy ja Chromen varsinaisissa asetuksissa ne on päällä.

Oma kokemus on että ongelmiin auttaa enemmän hardware kiihdytyksen poiskytkeminen kuin sen päällelaittaminen.

Mulla on itsellä semmoinen tuntuma, tosin lähinnä Linuxin puolelta, että Chromen versiossa 85 (julkaistu 25 elokuuta) on muutettu jotain. Paljon herkemmin alkaa läppärissä tuuletin huutaa kuin aiemmalla 84:lla. Tuulettimen lisääntynyt käyttö liittyy prossurasitukseen.

En usko että ongelma on läppärin tehossa, toki ei tehonlisäyksestä haittaa ole. Itsellä on yli kymmenvuotiasta pöytäkonetta käytössä, no problem youtuben kanssa hd-asetuksillakaan. Tosta viihteestä en tiedä onko siinä sitten jotain extra kilkettä tuomassa lisärasitusta koneeseen.

Vielä parit lisävinkit koneen rauhoittamiseen, saattaa auttaa hieman jos kuulostaa siltä että kone vaan rouskuttaa kovalevyä itsekseen jatkuvasti. Ainakin itse sain Windows 10 läppärini vähän siedettävämmäksi näillä. Ehkei SSD-levyt välttämättä huomaa mitään, mutta eipä tarpeeton tiedonsiirto niillekään kai hyvää tee pitkässä juoksussa.

Vinkki 1

Google Reporter Tool pois päältä

googlaa: disable google reporter tool

Vinkki 2

Pikkaisen lokkausta pois päältä (Windows 10)