Vastattu

kanavat eivät näy

  • 18 September 2020
  • 8 kommenttia
  • 1443 katselukerrat

Hei! Meille ostettiin elisan kautta TU7005 Crystal UHD 4K Smart TV 55 tuumainen älytelevisio ja se löytää VAIN 6 kanavaa ja mikään niistä ei edes näy ja sitku yrittää uudelleen myöhemmin etsiä kanavia nii ei löydä yhtäkään ja tarvitsisin apua että miten saisin ne näkymään ilman elisaviihteen boksia kun sovellus saatiin televisioon erikseen?!? Ja tv on anteenin kautte mutta ei vain löydä kanavia

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Patomiäs 18 September 2020, 11:04

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

8 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Moro @Lindam ja tervetuloa OmaYhteisöön! :) Pari asiaa tuossa nousi heti mieleen mitä vielä varmistaisin. Ensinnä että haithan varmasti DVB-T vitirystä eli nimenomaan sieltä terrestiaali eli antenniverkon puolelta? Oletko varmistanut että johto on hyvin sekä seinässä että telkkarissa ja seinän puolella vielä nimenomaan siinä TV pistokkeessa eikä R? Onko taloyhtiössä käytössä QAM perinteisen antennin sijaan? Oletko testannut vielä toista antennijohtoa?

L

Moro @Lindam ja tervetuloa OmaYhteisöön! :) Pari asiaa tuossa nousi heti mieleen mitä vielä varmistaisin. Ensinnä että haithan varmasti DVB-T vitirystä eli nimenomaan sieltä terrestiaali eli antenniverkon puolelta? Oletko varmistanut että johto on hyvin sekä seinässä että telkkarissa ja seinän puolella vielä nimenomaan siinä TV pistokkeessa eikä R? Onko taloyhtiössä käytössä QAM perinteisen antennin sijaan? Oletko testannut vielä toista antennijohtoa? 
 

 

No asun omakotitalos siis ja testattiin toista anteeninjohtoa mutta siltikin löytyi vaan 6 kanavaa ja on anteenit oikeassa paikassa ja testattu monesti että ovat kunnolla kiinni ja ihan normaalisti hain kanavat ja sieltä anteenit miten yleensä normaalisti pitäis tai ennen on löytyny kanavat

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Onko sulla toi Viihteen boksi vielä siellä? Jos sillä voisi testata noiden kanavien virittämisen niin tietäisi saako mikään nyt signaalia läpi

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +9

Onko välissä jotain vahvistinta, mikä vahvistaa signaalin. Itse asun syrjäsellä seudulla niin hyvä vahvistin pakollinen muuten ei paljoa kanavia näe.

Luultavasti töllöissäkin eroa miten vahvalla signaalilla pärjäävät tosin ihan mututuntumalla en oo pahemmin perehtynyt.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26

Antennivahvistinta kannattaa tosiaan kokeilla, jos näyttää siltä, että kaikki kanavat eivät löydy. Suosittelen myös lämpimästi hankkimaan kunnollisen antennikaapelin pistorasian ja television väliin. Olen törmännyt tilanteisiin, joissa käyttäjä on valittanut kun kaikki kanavat eivät virity tai ne eivät näy. Syyksi on paljastunut liian “heikko tehoinen” antennikaapeli.

 

Noissa kaapeleissa on dB -arvo, joka kertoo sen, kuinka hyvä signaali / kuinka paljon dataa kaapelin läpi kulkee. Edullisimmat kaapeli ovat 70-80dB, keskitason kaapelit ~90dB ja kunnon kaapelit yli 100dB. Mitä pidempi kaapeli rasian ja television välissä on, sitä suuremmalla syyllä kannattaa hankkia laadukkaampi kaapeli. Itse käytän aina vähintään tuollaista 90dB kaapelia, eikä kanavien virittymisessä / näkymisessä ole ongelmia ollut. 

 

Kannattaa ehkä tilata paikalliselta antennifirmalta asentaja paikalle ja mitata myös se huoneessa olevan rasian signaaliarvot. Jos signaali ei ole täydellinen, kannatta väliin laittaa vahvistin. Kannattaa myös huomioida se, että liian voimakas signaali saattaa aiheuttaa samanlaisia ongelmia kuin liian heikko signaali.

Käyttäjätaso 7

Kannattaa myös huomioida se, että liian voimakas signaali saattaa aiheuttaa samanlaisia ongelmia kuin liian heikko signaali.

Useimmista telkkareista / digibokseista löytyy sisäänrakennettuna signaalimittari , joka kertoo signaalin voimakkuuden ja usein myös laadun ainakin suuntaa-antavasti.

PS. Itselläni on useampi telkkari ja digiboksi kotiverkossa ja ne kaikki eivät toimisi ilman välivahvistinta antennilinjassa. Vahvistimen säädettävyys on eduksi , että saa tasot paikalleen.

Mulla olis viä sellanen kysymys ku television ohjeis oli et voi koittaa alusta alusta ja mä koitin mut aiinä on nyt eilisestä asti olli käyttöehdot kohdassa että ” palvelinta huolletaan ” niin kauan tuo huolto kestää ku ennen tuon huollon lähtemistä pois tuolla tv:llä ei tee mitään ku  siihen ei saa ladattua ilman käyttöehtojen hyväksymistä nf, viaplayta jne… olisi sitä uutta televisiota kiva katsoakkin ku se ostettii