Vastattu

TV 2 HD kuva palikoituu

  • 16 December 2020
  • 2 kommenttia
  • 635 katselukerrat

Terve

Olen jo muutaman kerran tänne foorumille kirjoitellut, kun tv kuvan kanssa on ollut vaihtelevasti ongelmaa. Ja siis asutaan Vantaalla kaapelitv taloudessa eikä ole elisa viihdettä! Nyt alkaa taas hermot mennä, kun palikkaa tulee ruutuun. Nyt on erityisesti ongelmaa kanavan Yle TV2 HD kanssa. Eilen testasin asiaa useammalla eri tavalla ja lopputulos on sama. Eli alakerran TV:ssä kuva palikoituu useasti tunnin mittaisen lähetyksen aikana. Olen testannut kahdella UUDELLA antennikaapelilla suoraan seinään ja sama lopputulos. Otin erillisen tallentavan digiboksin ja kytkin sen seinään antennikaapelilla ja siitä suoraan vain hdmi piuhalla telkkariin ja samalla tavalla kuva pätkii. Testasin vielä yläkerrassa toisella TV:llä ja se oli kanssa suoraan seinässä antennikaapelilla ja häiriöt samanlaisia. Eli siis kolmella eri antennikaapelilla ja kolmen eri digivirittimen kautta testattu hommaa ja kaikilla sama lopputulos. 

Muutama muu havainto asiasta, niin kaikkien kolmen laitteen mukaan signaalit ovat käytännössä ihan tapissa. Kun katsoo TV:tä niin, että näkee samalla ne antennisignaalien tasopalkit, niin niissä ei ole minkään sortin liikettä/vaihtelua/tiputusta silloin, kun häiriötä ilmenee. Jos ottaisi häiriötä jostain, niin eikö silloin tuon pitäisi kuitenkin jotenkin reagoida tuohon signaalimittariin? Olisiko mahdollista, että signaali mikä meille tulee, on liian voimakas? Luin, että silloin voisi olla samanlaisia oireita kuin liian heikolla signaalilla! Miten asiaa tutkisi/testaisi? Mitä muuta voisi kokeilla, että asian saisi ratkaistua? Onko Vantaalla viime kuukausina tehty jotain muutoksia jotka voisivat vaikuttaa asiaan?

Muutaman naapurin kanssa juttelin asiasta, niin yksi katsoo kuulemma elisa viihteen kautta tv:tä, yksi on niin kiireinen, että ei ehdi katsoa ja kolmas katsoo kuulemma vain sd kanavia ja niissä ei ole ollut ongelmaa. Testasin eilen, että katsoin TV2 HD:n sijaan normi TV2 kanavaa ja siinä ei tosiaan ollut mitään häiriötä. Kun vaihtoi takaisin HD puolelle, niin sitten oli. Ja eilen illalla esim JIM HD kanavalla ei ollut ongelmaa mitä tuli myös seurattua.

Kaikki laitteet meillä ovat yli 5v vanhoja, mutta ei luulisi siitä olevan kiinni. 

 

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi JJesseJ 17 December 2020, 09:22

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

2 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Kyllähän tuo vaikuttaa siltä, että mahdollisesti jotain häikkää signaaleissa on. Oletko huomannut samanlaista palikoitumista muissa saman kanavanipun kanavissa eli Yle teeman ja Yle 1 HD kanavissa tai Nelosen HD kanavassa? 

Voit myös laitella meille yksityisviestiä niin saadaan tiedot ylös ja vikailmoitusta tarvittaessa matkaan.

Moi

Tässä muutama kuva eiliseltä pikku kakkosen ajalta. Tiistaina oli vielä useammin häiriötä. Laitan myös yksityisviestiä.