Vastattu

Elisan laajakaista ja pelaaminen playstation 4:lla

  • 25 November 2019
  • 4 kommenttia
  • 761 katselukerrat

Hei! Osaako kukaan auttaa? Minulla on Elisan kotikuitu 50 mb laajakaista liittymä. Nopeustestit näyttää lataus: 40 mb ja lähetys: 2 mb. Nat tyyppi-2. Modeemi on 5 vuotta vanha PACE C2300.

Nettipelaaminen on tähän asti onnistunut ihan hyvin peleissä. No nyt ostin battlefield 1 ja battlefield 5 pelit ja kummassakaan nettipelaaminen ei toimi ollenkaan. Kun yritän yhdistää pelin servereihin niin peli sanoo että "yhteys EA servereihin kadonnut ja saattaa olla että nettini ei riitä tms.". Esim. battlefield 4 ja battlefield 3 moninpeli toimii samalla netillä minulla hyvin. Mutta siis nämä uudemmat battlefieldit ei toimi yhtään.

 

Eräällä nettifoorumilla neuvottiin siltaamaan jotain portteja modeemissa että yhteys EA servereihin onnistuisi. Mutta ymmärränkö oikein että tällä minun vähän vanhalla modeemilla tuo ei onnistuisi?

 

Pystyykö tässä tekemään mitään vai onko ainut vaihtoehto uudemman modeemin hankinta? (Löytyy myös pari vuotta vanha Elisan mobiilireititin mutta mobiililaajakaistan nopeus tässä minun osoitteessa oli alle 1mb vaikka liittymä oli 100 mb niin oli pakko vaihtaa kiinteään laajakaistaan.

 

 

 

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi hpguru 25 November 2019, 17:45

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

Moikka mikroaaltouuni, tervetuloa OmaYhteisöön!

Pace C2300 on yli viisi vuotta vanha modeemi, ja sitä joskus käytettyäni, en käyttäisi sitä enää vaikka maksettaisiin :joy: Nyt käytössä on Elisalta hankittu Arris TG2492s ja se on toiminut hyvin. Monet ovat lisäksi suositelleet FritzBoxin kaapelimodeemeja vapailta markkinoilta.

Jos uusit modeemin, ilmoita uuden modeemin CMACin Elisalle.

Nopeudestasi päätellen sinulla on 50M/2M? Ota huomioon, että nykyään Elisan kaapelin UL on 10M, esim. omassa yhteydessä toteutuva nopeus on 49M/9M kelloon katsomatta. Jos saat jotain kautta paremman uploadin, niin pelikokemuksesi paranee paljon arjen keskellä.

Elisalle voi soittaa, laittaa viestiä @OmaYhteisö-tiimi ja laittaa palstan asetuksiin profiiliin omat tiedot yksityiseen tilaan, niin joku näistä elisalaisista auttaa sinua asiassa. Mikäli liittymäsi on 50M/10M, niin liittymässäsi voi olla jotain vikaa jos UL on jatkuvasti 2 Mbps. Lopuksi.

Olethan resetoinut kaapelimodeemin? Tosiaan 4G-verkolla ei paljoa tee.

Toivottavasti voit olla tyytyväinen Elisan kaapelimodeemiin muuten.

Nyt soi Deetox & Clockartz - Music (Radio Edit).

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26

@mikroaaltouuni Itsekin kyllä suosittelen lämpimästi modeemin vaihtoa. Kiinteässä laajakaistassa pitäisi kyllä olla tarjolla NAT1 / NAT Open -tilat aina.

 

Näiden uudempien Battlefieldien osalta kannattaa kokeilla myös porttien avaamista modeemin hallinnasta, sikäli mikäli tuo Pace moisen toimenpiteen sallii. Täältä löytyy listaa siitä, mitä portteja esim. Battlefieldin osalta kannattaa availla. Toki yhden LAN -portin siltaaminen tai asettaminen DMZ -tilaan auttaa myös.

 

Mitä tuohon upload -nopeuteen tulee, kannattaa tosiaan pistää asiakasnumero omaan profiiliin täällä OmaYhteisössä. Pääsee tuo OmaYhteisö-tiimi kurkkimaan tuota linjaasi ja sen toimivuutta. Tuo 2Mbit/s upload kuulostaa kyllä kovin heikolta, jos download kuitenkin huitelee 40Mbit/s tasolla. Etenkin, jos mittaus on tehty oikeaoppisesti langallisessa verkossa langattoman sijaan ja sama tulos tulee testien määrästä tai ajankohdasta riippumatta.

 

Mobiililaajakaistaa ei verkkopelaamisen osalta kannata edes harkita, mikäli tarjolla on myös kiinteää laajakaistaa.

Toi on niin kamala kapine, että itsellä vaihtui aikanaan suunnilleen parissa päivässä ainakaan Pace C2300 → Cisco EPC3825 modeemiin. Vaikka tuokaan Cisco ei ole “parhaimmista” päästä, se on huomattavan paljon parempi kuin tuo Pace.

Aikanaan Elisalla rajasi aika karusti kaapelissa nuo uppinopeudet ja 100Mbit/s se oli vaivainen 5Mbit/s eli kannattaa ottaa palstatiimiin yhteyttä asian suhteen.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Tervehdys @mikroaaltouuni ja tervetuloa OmaYhteisöön!

 

Valitettavasti tuolle mallille ei ole porttiohjaus tai siltaaminen mahdollista :/ 

Kotiboksi C2300

Porttiohjaus
 

Kieltämättä modeemi alkaa olemaan kovinkin kokenut ja on mahdollista, että saat parempaa toimivuutta toisella modeemilla :thinking:  Laitahan kuitenkin asiakasnumero ja modeemin MAC-osoite profiiliisi yksityisiin kenttiin, niin voidaan katsoa tuota Upload-nopeutta tarkemmin.