Verkon huoltotyöt

  • 16 lokakuu 2020
  • 8 kommenttia
  • 432 katselukerrat

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Elisalla tuli tekstari tulevasta kaapeliverkon huoltotyöstä. Hyvä niin, että verkkoa kehitetään ja tiedotetaan katkosta. Ongelma on vain se, että huoltotyö on ajoitettu 19.10-30.10 väliseksi ajankohdaksi ja nyt etätyöaikaan olisi kyllä hyvä saada hieman tarkempaa arviota milloin mahdollinen katko omalle kohtaa napsahtaa. Eli nyt on pakko käyttää etätöihin työluurin hotspottia tuona ajankohtana.


8 kommenttia

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki

https://elisa.fi/asiakastiedotteet/tiedote/?otsikko=huoltotyo-kaapeliverkossa-vaasan-alueella-19-30.10.2020-klo-800---1600&id=08505852115178&tag=elisa.fi%3Amaintenance

 

Ilmeisesti tästä oli kyse. Täytyy sanoa, että puoli kuukautta huoltoaikaa ja vieläpä toimistoaikaan on vähän huono valinta näin etätyösikakaudella.

Mä tulkitsen niin, että sitten kun omalle kohdalle osuu se 1-2 tunnin räpsy, jakaa kännykästä netin ja jatkaa töitä. Ei niitä montaa kohdalle osu.

 

Sen takia tehdään päiväsaikaan, että iltaisin katsotaan televisiota enemmän ja osa lienee sellaista työtä, että on oltava valoisaa.

 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Ongelma on se, että ei yhtään etukäteen tiedä milloin netti katkeaa. Se voi olla heti 19.10 klo 8.00 tai 21.10. klo 13.47 tai 30.10 klo 14.07 tai jotain ihan muuta. Tietylle ajanhetkelle katkon osumisen todennäköisyys on 2,67% ( en ole ihan varma laskukaavasta) tuolla ajanjaksolla. Tosin ajanjaksolle osuu pari pakkolomapäivää ja mahdollinen mökkietäviikko, ja näille päiville osuessaan ei katkosta ole haittaa. Mutta kesken teams palaverin tai pilvessä olevien tiedostojen käsittelyn yllättäen tuleva katko haittaa näin etätyöaikana paljon. Eli turvallisinta on heti 19.10 ottaa yhteys kännykän hotspotista ja pitää se  tuonne 30.10 saakka.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Onneksi on tullut hankittua reititin kunnon ATK-kaupasta ja muistikin että reitittimessäni on “fail-over”-toiminto osana DualWan-toimintoa. Eli matkamokkula kiinni reitittimen USB-porttiin ja vähän asetusten säätöä ja nyt on menossa testailut. Pieni katkos siinä tulee kun reititin tunnistaa toisen linajn pimentyneen ja alkaa toista herättelemään, mutta ei se auta nyt. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4

Mä tulkitsen niin, että sitten kun omalle kohdalle osuu se 1-2 tunnin räpsy, jakaa kännykästä netin ja jatkaa töitä. Ei niitä montaa kohdalle osu.

 

Sen takia tehdään päiväsaikaan, että iltaisin katsotaan televisiota enemmän ja osa lienee sellaista työtä, että on oltava valoisaa.

 

Klo 02-05 on varmaan vähiten käyttöä. Eikös tällainen remonttiaika olisi sitä Elisan niiiiiiiin mainostamaa asiakaslähtöisyyttä vai onko mainittu juttu vain sanahelinää ja näyttää hienolta strategiossa ja visiossa?

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Jos tälla alueella ollaan nyt pari viikkoa tekemässä huoltotöitä, on kyse laajemmasta hommasta kyse ja yötyönä olisi kallimpaa. Me käyttäjäthän maksamme loppupeleissä kaikki operaattorit kustannukset. Minua ei haittaa päivällä tehtävä huoltotyö ja katkojakin saa olla, mutta näin etätyöaikaan olisi kiva jos saisi tarkempaa tietoa milloin katkos tulee, edes päivän parin tarkkuudella. Nyt on varayhteys viritetty reitittimeen ja ainakin teoriassa varayhteyden pitäsi nousta pienellä viiveellä tulille. Mutta joka Teams-palaverissa pitää muistaa ilmoittaa, että Elisan verkon huoltotöiden vuoksi saatan pudota pois, mutta odottakaa - I’ll come back :) . 

Käyttäjätaso 2

eihän tuo mitenkään yllättävää ole. suuret operaattorit taitaapi nähdä kuluttaja asiakkaan lähinnä riesana niin ei palvelua heille tahdota kauheasti antaa. varkkaita yritysasiakkaita on ilmeisesti jonoksi asti kun heille annetaan lähes mitä vain. saa keinotekoiset nopeusrajoittimet pois, slata löytyy vaikka minkälaista ja varmasti tuovat vaikka kuitua firmaan jos pyytää ja siihen vielä sellaiset nopeudet mistä kuluttaja voi vain haaveilla. yksityiselle kuluttajalle sitten ei edes myydä tekniikan tukemia maksiminopeuksia millään vaikka kuinka olisi valmis siitä maksamaan ja jos nyt ei huijattu ole niin kuitukin tulee sen verran lähelle ettei se kiinteistön sisäverkko nyt kauheasti vaikuta jos nyt ei aivan museokamaa satu olemaan

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

No nyt oli tullut uutta tiedotetta alueen huoltotöiden kestosta - 6.11. saakka. Pakko jakaa yhteyttä mobiilireittimen kautta kun katkoja on jo tullut parikin kappaletta. Etätyö aikaan noin pitkä huoltojakso on edelleenkin haitallista. Voisitte kyllä hyvittää jotain kun nyt joudun prepaidin päiväveloituksella nettiä käyttämään 6.11 saakka.

Osallistu keskusteluun