5G mainos Pakilaan

  • 3 May 2020
  • 1 kommentti
  • 690 katselukerrat

Tuli vastaan 5G netin mainos Pakilaan. Mainoksessa hehkutetaan valokuitunopeutta. 5Gn takia joudutaan repimään tiet auki jotta valokuitusaadaan tukiasemille, joten minkä takia taloihin ei tarjota valokuitunettiä vaan tarjotaan säteilevää tekniikkaa, joka onkin nimeltään mobiilidata eli liikkuville laitteille. Luulisi että nopeaa nettiä tarvitaan eritoten kotikoneilla joilla striimataan ja ladataan isoja tiedostoja johon valokuitu olisi kaikkein paras vaihtoehto. Sivuillanne vielä kerrotaan että 5G haittoja on tutkittu kattavasti mikä ei pidä paikkaansa. 70-luvulla neuvostomaissa tehtiin 5G säteilytaajuudeen tutkimusta moninaisin haittavaikutuksin ja todettiin että paljon lisätutkimusta tarvitaan. Tämän jälkeen mitään mittavaa tutkimusta ei ole aiheesta käsittääkseni tehty. Voisitteko laittaa linkit tutkimuksiin joihin viittaatte.?


Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

1 kommentti

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13

Tuli vastaan 5G netin mainos Pakilaan. Mainoksessa hehkutetaan valokuitunopeutta. 5Gn takia joudutaan repimään tiet auki jotta valokuitusaadaan tukiasemille, joten minkä takia taloihin ei tarjota valokuitunettiä vaan tarjotaan säteilevää tekniikkaa, joka onkin nimeltään mobiilidata eli liikkuville laitteille. 

 

Olen henkeen ja “vereen” valokuitumies ja kannata, että asennetaan OIKEA valokuitu (FTTH tai FTTB) aina vain kun se mitenkään on mahdollista. 

En kuitenkaan perusta väitettä säteilyyn, koska se ei 5G:ssä ole yhtään sen voimakkaampaa ja/tai vahingollisempaa, kun edellisissä mobiilitekniikka sukupolvilssa GMS, EDGE, 3 ja 4G. Säteilyn vahingollisuus liittyy (varsinkin USA:sta tulevaan) salaliittoteoriointiin jossa hulluimmissa versiossa yhditetään 5G jopa korona viruksen levittämiseen. 

Kannatan kuitua sen takia, että sillä saa varmimmin nopeuden josta on maksanut ja viiveet ovat hyvin pienet. Kuidun etuja on myös nopeuden ja viiveiden pysyminen samana, joka parantaa netin käytettävyyttä huimasti, kun käyttää pilvipalveluita, IPTV (Youtube / Netflix) ja videoveuvottelu (Skype, Meet, Teams) palveluita. 

Niille, jotka silti tuovat esiin 5G:n vaarallisuutta kannattaa näyttää tämä vertaus, jossa katsotaan että millä teholla Ylen Radio 1 kanavaa lähetetään. 

 

“Miksi Radio- lähetykset eivät ole pannassa vaikka ovat teholtaa kymmeniä miljadeja kertoja voimakkaapia, kun 5G? Esimerkiksi YLE:n Radio 1: lähetysteho (Espoossa) on 60 kW. Tämä tekee 60 miljardia (siis 60000000000 mikrowattia). Tyyppillisen 5G- tukiaseman lähetysteho on 500 µW eli kW asteikolla 0,0000005 kW"


T: Tuokki